HOME » DINSDAG » DI OCHTEND

Workshop: Arabische lekkernijen bakken OB + BB

Omschrijving:

In deze workshop leer je van ISK-leerlingen hoe je Arabische taartjes, baklava en overheerlijke koekjes bakt. En .... natuurlijk ook hoe je ze opeet! ;-)

 

Doelen: M2, Z1, C3

Categorie: Cultuur, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: MLJ & MME


Workshop: Creatief schrijven BB

Omschrijving:

Wil je leren hoe je een kort verhaal schrijft? Wil je je eigen creativiteit ontdekken ten aanzien van taal? Of weten hoe je met woorden een wereld op kan roepen? In deze workshop leer je hoe je je creativiteit aanboort en hoe je dit om kan zetten in een kort fictief verhaal of column. Neem pen en papier mee. Mocht je al aan een verhaal werken, neem het dan gewoon mee, dan krijg je tips en tricks om het verder uit te werken!

 

Doelen: M2;, Z2, C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: Schrijfster Beitske Bouwman schreef vier romans (Uitgeverij Querido) en een kinderboek (Uitgeverij Nino). Daarnaast is zij freelance docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Wageningen én nature-meditation teacher waarbij ze onder andere samenwerkt met Het Nationaal Park De Hoge Veluwe & JOD


Workshop: Linnen tassen pimpen OB + BB

Omschrijving:

Wil jij zelf de ontwerper zijn van jouw tas? En ben jij ook tegen het gebruik van al die plastic tassen? Doe dan mee aan deze workshop. Wij geven de tas en jij mag gaan pimpen. We gaan o.a. werken met verf dus trek niet je nieuwste outfit aan.

 

Doelen: M2, Z2, C2

Categorie: Art, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: CER + GEI


Workshop: Journalistiek OB + BB

Omschrijving:

In tijden van ‘fake news’ is het steeds lastiger om te weten welk nieuws je kunt vertrouwen en welk niet. Hoe kun je daar beter achter komen dan zelf een goed nieuwsproduct in elkaar te draaien? Je gaat aan de slag met een zelf gekozen medium: een ‘ouderwets’ krantenbericht, een artikel in een tijdschrift, een journaalrubriek of multimedia. Je zult zien dat een goed journalistiek product aan dezelfde standaarden moet voldoen, maar aan jou de taak om je eigen favoriet te kiezen en hier wat moois van te maken!

 

Let op: je neemt je eigen materialen voor productie mee. Wanneer je ‘schrijvende journalistiek’ wilt gaan uitoefenen (zoals krant en tijdschrift) neem dan een laptop mee. Als je kiest voor ‘beeldende journalistiek’ (zoals journaal of multimedia) kun je dat met je telefoon doen, maar voor nog beter kwaliteit is een camera natuurlijk aan te raden.

 

Doelen: M3, Z2, C2

Categorie: Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: BBA


WorkshopProtestsongs BB

Omschrijving:

Protest in de muziek: van Joan Baez en Country Joe Mcdonald tot Crass en NOFX,

 van The Times They Are A Changin tot aan Youth against fascism.

Na blues en jazz, is rock-and-roll de muziek geweest van de jaren 50 en ver daarna. In allerlei varianten, allerlei tempowisselingen, allerlei aanpassingen, is het de kindertijd van de moderne muziek. Het is geworden tot de stem van een generatie; steeds een andere generatie … dat dan weer wel.

In de deze workshop gaan we even terug naar de oorsprong om verder te gaan in  de jaren 60. Vanaf dan is muziek,  meer dan ooit, een manier geweest voor jong maar ook oud om de stem te laten horen tegen de toestand in de wereld, tegen onrecht en onrechtvaardigheid, tegen oorlog en onderdrukking en tegen de powers-that-be.

We gaan in op de verschillende liedjes en de verschillen in achtergrond van de liedjes schrijvers en uitvoerenden. Onder leiding van Jacob Jansen beginnen we in de jaren 50 als prelude voor de jaren 60, gekenmerkt door vrede en liefde,  en eindigen we, met als gids John, in de jaren 70, 80 en 90  van de vorige eeuw, als de toon een heel andere is geworden.

Van flower-power en een toekomst vol idealen naar fight-the-power en no-future.

Doelen: M3, Z2, C1

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: JAJ & HEE


WorkshopMuziek maken met Ableton OB + BB

Omschrijving:

In deze workshop ga je aan de slag met Ableton. Dit is software dat veel gebruikt wordt door muzikanten voor het maken van allerlei soorten elektronische muziek: dance, hiphop, techno, drum & bass. Er zijn veel mogelijkheden. In het eerste gedeelte van de workshop leer je werken met het programma. Daarna kan je de rest van de tijd gebruiken om zelf muziek te maken.

 

Zorg er voor dat je zelf een koptelefoon of oortjes meeneemt naar de workshop die je kan gebruiken om naar je muziek te luisteren.

 

Doelen: M0, Z1, C3

Categorie: Art

Workshopgever: BCW


Workshop: Eitje gooien OB + BB

Omschrijving:

Jullie krijgen in groepjes 3 rauwe eieren. Het is de bedoeling dat jullie de eieren laten vallen van de 1e, 2e en 3e verdieping ZONDER dat deze breken. Er is materiaal aanwezig dat je kunt gebruiken om het ei te beschermen. Het groepje dat het ei heel laat en het minste materiaal gebruikt wint!

 

En ja, aan het einde ruimen we alles netjes op ;).

 

Doelen: M1, Z3, C3

Categorie: Wetenschap, Diversen

Workshopgever: WTR


Workshop: Build Your Own Robot OB

Omschrijving:

Je bouwt deze dag in tweetallen (’s ochtends en ’s middags) een robot. Je leert wat censoren, actuatoren en een processor zijn en hoe deze samenwerken. Aan het eind van de dag presenteren we de robots.

 

Deze workshop duurt de hele dag. Je geeft je op voor de dinsdagochtend en wordt automatisch ingeschreven voor de dinsdagmiddag.

 

Doelen: M3 Z2 C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: WAJ


Workshop: Kerstcadeautjes maken voor (eenzame) ouderen OB + BB

Omschrijving: In deze workshop gaan we kerstkaarten en kerstcadeautjes maken die vlak voor kerst zullen worden afgegeven bij verzorgingstehuizen in de buurt.

Heb je zelf nog leuke kerst-, of knutselspullen; neem het mee!

 

Doelen: M3, Z1, C3

Categorie:  Art, Maatschappij

Workshopgever: ZON & BMU


WorkshopEen volk zonder land: wie zijn de Koerden? BB

Omschrijving:

De Koerden, wie zijn dat? Ze hebben IS verslagen in Syrië en Irak, maar worden nu in de steek gelaten door de Amerikanen en aangevallen door Turkije. Ze wonen voornamelijk in Syrië, Turkije, Iran en Irak, maar hebben geen eigen land… Kortom: een interessant volk, waar we weinig van weten.

In deze workshop leer je niet alleen over de Koerdische geschiedenis, maar komt ook de huidige, moeilijke, situatie aan bod. Koerdische mensen zullen de workshop geven, en daarbij maak je ook meteen kennis met de Koerdische cultuur, zoals: Koerdische dans, Koerdisch eten en Koerdische gebruiken.

 

Doelen: M3, Z1, C2

Categorie: Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: RON


Workshop: Breien OB + BB 

Omschrijving: Wil jij bijvoorbeeld zelf een sjaal breien? In deze workshop leer je hoe je steken opzet en hoe je recht en averecht kunt breien.

 

Zelf meenemen: Wol en breipennen (bijv. Zeeman: bol van 1,99 en breipennen van de Zeeman nr. 8, 9 of 10 van 0,99).

 

Doelen:  C3

Categorie: Art

Workshopgever: MUI en DOA


Workshop: Origami OB + BB

Omschrijving: Vind je origami helemaal vouwtastisch of heb je gewoon interesse? Kom dan naar onze workshop!

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art, Diversen

Workshopgever: Tinus, Arne, Stanley en Simon & DRG


Workshop: Waterraket maken OB + BB

Omschrijving:

In deze workshop maken jullie een waterraket. 

 

Neem hiervoor een PET- fles (een cola-, sinasfles etc.) mee

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Wetenschap

Workshopgever: MAA


Workshop: Rolstoelbasketbal OB

Omschrijving:

Deelnemers ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel. Door middel van allerlei oefeningen leren de deelnemers de basisregels en handelingen om daadwerkelijk een rolstoelbasketbalwedstrijd te spelen.

 

Doelen: M3, Z2, C2

Categorie: Gezondheid, Maatschappij, Sport

Workshopgever: Paul Toes & PLA


WorkshopGoju-ryu Karate OB + BB

Omschrijving:

Goju-ryu Karate is ontstaan uit een van de drie traditionele karatestijlen en is Japans voor hard-zacht stijl

Een ongewapende zelfverdedigingskunst, boeiend door de vele aspecten zoals ademhaling, balans, beheersing, (zelf)vertrouwen, kracht, snelheid, weerbaarheid, concentratie, enz …

 

We gaan o.a. basistechnieken behandelen zoals weringen/ pakkingen/ trappen/ stoten, het toepassen op kussens, kijken hoe je je kunt verdedigen. Het is voor iedereen toegankelijk… We trainen op blote voeten in gymkleren waarin je je goed kunt bewegen… Als je al een Karatepak hebt mag dat ook natuurlijk.

 

Kijk voor meer informatie over deze karatestijl op https://www.kenkon.org/karate/

 

Doelen: M1, Z2, C2

Categorie: Cultuur, Gezondheid, Maatschappij, Sport

Workshopgever: Philip Nederkoorn & DMP


Workshop: Folderen/flyeren  en ophalen van voedsel ten bate van de voedselbank OB + BB

 

In Nederland is er helaas ook sprake van armoede. Er zijn nog steeds gezinnen afhankelijk van de voedselbank, een instelling die zich inzet om mensen die het niet breed hebben toch te voorzien van een aantal verantwoorde maaltijden per week. Ik hoop dat jullie een aantal uur van de Pantarijnweek willen besteden om in de wijken te flyeren en om de klaar gezette voedselpakketten op te halen.

Wij van Pantarijn doen dit nu al een aantal jaren en tot nu is het een groot succes. Hopelijk kunnen we dit jaar ons succes overtreffen. Kijk maar even vast op Facebook RSG Pantarijn/voedselbank pagina.

Ik hoop jullie aanmeldingen te zien. Namens de klanten van de voedselbank, de voedselbank zelf en namens mij alvast hartelijk dank. 

Omschrijving: We gaan op maandagochtend en -middag en op dinsdagochtend- en middag de wijk in om bij de mensen folders  af te geven. Op de folder zelf staat wat de bedoeling is en wanneer we de door de mensen klaargezette voedselpakketten weer komen ophalen. Het ophalen van de voedselpakketten zal op donderdag in de ochtend en in de middag plaatsvinden.

 

Doelen: M3, Z2,  C1

Categorie:  Maatschappij

Workshopgever: DER


Workshop: Maak je eigen verhaal OB

Omschrijving:

In deze workshop maak je kennis met verhaalelementen en ga je een eigen verhaal maken. Dit kan natuurlijk met woorden, maar je kunt ook gebruik maken van beelden, foto’s, online tools, iMovie enz. Dus neem een device mee, ga erop uit en maak je eigen verhaal.

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: BRT


WorkshopDe Grote Improvisatieshow OB

Omschrijving:

In deze workshop leer je improviseren. Hierbij doe je diverse activiteiten, spellen en oefeningen. Wellicht herken je oefeningen vanuit Theatersport, De Lama’s of de daadwerkelijke Grote Improvisatieshow.

 

Doelen: C3

Categorie: Art en Theater

Workshopgever: Anna Roelofsen, Daniel Baarslag, Asmara Tellings & BFJ

Contact: annaroelofsen@hotmail.com


Workshop: Jachtseizoen OB

Omschrijving:

We gaan binnen gemeente Wageningen het Jachtseizoen spelen van StukTV,

Zorg dat je een volle telefoon mee hebt en de app van het Jachtseizoen hebt gedownload.

 

Doelen: M0, Z3, C1

Categorie:  Gezondheid, Sport, Diversen

Workshopgever: Hugo Wessels, Deen de Jong, Mathijs de Louw, Roxy van Ojik, Yorick Groenewoud & LER


Workshop: Stippen en handletteren op porselein OB + BB

Omschrijving:

Bij workshop “Stippen en handletteren op porselein” spelen we met porselein en verf! Je kan je een mok of/en bord versieren en zo leer je de basics van technieken zoals stippen en handletteren op porselein. We gebruiken hiervoor de porseleinverf en speciale stiften. Het bewerkte porselein kan thuis afgebakken worden in de huishoudoven op 150 graden Celsius en is na afbakken vaatwasmachinebestendig.

Doelen:  M0, Z3, C3

Categorie: Art, Cultuur

Workshopgever: PTS


Workshop: Socratisch gesprek BB

Omschrijving:

Volgens de regels van het socratisch gesprek gaan we een filosofische en persoonlijke vraag onderzoeken. Heel belangrijk bij dit gesprek is luisteren en het stellen van de juiste vragen. Wat levert het op? Frustratie en hopelijk wat extra inzicht…

 

Doelen: M3, Z1, C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: VLI


Workshop: Hoe word ik influencer? OB + BB

Omschrijving:

Jij hebt een boodschap en je wilt dat de wereld die hoort! Hoe bereik je een zo groot mogelijk publiek op sociale media?

Neem een opgeladen smartphone mee.

 

Doelen: M3, Z1, C3

Categorie: Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: LOZ


WorkshopActief bezig met crossfit, boulderen en spinning OB (niet klas 1) + BB

Omschrijving:

Altijd al benieuwd wat crossfit, boulderen en spinning is? Tijdens deze workshop ga je alle drie sporten uitproberen.

Crossfit: een mix van cardio, gymnastiek en krachtoefeningen.

Boulderen: Het klimmen van een korte route zonder touw, maar er is wel een valmat aanwezig.

Spinning: Staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer.

 

Neem je sportkleding mee, handdoek en eventueel wat eten/drinken.

Verzamelen bij Avalon Fitcentre, Nude 28H (achterzijde) te Wageningen.

Deze workshop is niet beschikbaar voor klas 1.


Doelen: M1, Z2, C1

Categorie: Gezondheid, Sport

Workshopgever: DKL + 2 instructeurs van Avalon Fitcentre.


WorkshopDe feestdagen in Spanje 6/12-6/1 Las fiestas navidenas en Espana 6/12-6/1  OB + BB

Omschrijving:

Onze workshop bestaat uit twee delen:

Deel 1: kennismaking met de Spaanse taal in theorie en praktijd

Deel 2: de feestdagen in Spanje: we hebben Sinterklaas. Vieren ze dat ook in Spanje?

Wat doen de Spanjaarden met kerst? Dat gaan we zien, horen en zelf ervaren tijdens ons workshop!

 

Doelen: M3, Z2, C3

Categorie: Taal & Cultuur

Workshopgever: WED + gast: Clariet KOK (oud-opleider Spaans HU)


Workshop: Van je hobby je bedrijf maken OB + BB

Omschrijving:

Heb jij een hobby, bijvoorbeeld websites bouwen, en wil je daar je eigen bedrijf van maken? Kom dan naar deze workshop! Samen met jou ga ik kijken welke stappen je moet gaan nemen om je eigen bedrijf te starten.

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: ondernemerschap

Workshopgever: NNR


WorkshopHoe overleef je een Ecodorp? OB + BB

Omschrijving: Op het Ecodorp Ppauw wonen jongeren die groot durven te dromen. Wist je dat er technieken zijn om dromen uit te laten komen? Dat verhalen vertellen de wereld veranderd? Dat iedereen een kunstenaar is? Kom kijken, luisteren en spelen met de Ppauwers! We hebben een Willy wortel, andere universiteit, lokaal geld, eetbaar bos, tiny houses, koekenbakker en nog veeeeel meer. En we hebben er zin in om jullie vaker te zien!

 

Hier zie je waar je ons kunt vinden.

 

Doelen: M3, Z1, C2

Categorie: Art, Cultuur, Gezondheid, Maatschappij, Natuur, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: Bewoners van Ecodorp Ppauw (initiatief: Erik Groen) & GEU


WorkshopSamenwerken via non-verbale communicatie, hoe doe jij dat? OB

Omschrijving:

In deze workshop ga je ervaren wat jij met jouw non verbale communicatie vertelt. De feedback krijg je van een paard, die laat precies zien hoe jij met jouw houding en gedrag op hem overkomt.

Deze workshop vindt plaats in de paardrijbak aan de Geertjesweg ##.

Houdt rekening met schoeisel , het is in een buiten (zand) bak, die afhankelijk van het weer nat kan zijn. En kleed je warm genoeg, jullie werken om de beurt met het paard, dus je zult veel stil staan.

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art, Gezondheid, Diversen: persoonlijke ontwikkeling

Workshopgever: Linda Puister & BSK


WorkshopDramatische expressie: CONTACT MAKEN  OB + BB

Omschrijving:

Voor iedereen die zin heeft om te worden uitgedaagd en toneel te spelen!

Over: contact met jezelf en anderen


Doelen: M0, Z1, C3

Categorie: Art, sociaal, pers. groei

Workshopgever: MUN


Workshop: Begeleider Rubric’s Cube begeleider BB

Omschrijving:

Ben je zelf een expert in het oplossen van een Rubric’s cube, geef je dan op en dan kun je maximaal 1 morgen meehelpen met een groep van 25 leerlingen, zodat zij ook een gevorderde in het oplossen worden.

Neem je eigen 3x3x3 rubric’s cube mee, maar andere formaten zijn natuurlijk ook welkom, misschien vind je het ook leuk om jouw kunsten andere leerlingen te laten zien, neem ook een volledig opgeladen mobieltje mee voor apps.

Zet al apps die je hebt gevonden over Rubic’s Cube op je mobieltje en oefen daarmee.

 

Doelen: M0, Z3, C3

Categorie: Art, Wetenschap

Workshopgever: BUI


Workshop: Rubric’s Cube OB + BB

Omschrijving:

Wil je altijd al leren hoe een 3x3x3 Rubric’s Cube op te lossen, geef je dan op. Zelfs als beginner zou je dus bij deze workshop de kubus leren op te lossen.

Neem een echte 3x3x3 rubric’s cube mee, maar ook je volledig opgeladen mobieltje.

Ben je al expert, geef je dan op als begeleider! Zie Rubric’s Cube begeleider.

 

 

Doelen: M0, Z3, C3

Categorie: Art, Wetenschap

Workshopgever: BUI


Workshop: Wandelexcursie Renkums beekdal OB & BB

Omschrijving:

Vlakbij Wageningen in het Renkumse beekdal is natuur en cultuur sterk verweven met elkaar. Het beekdal is al jaren in gebruik door de bewoners van Renkum en dat is te goed zien. De laatste jaren is hard gewerkt om de beek en de naastliggende graslanden en bossen voor natuur in te richten. De Stichting Renkums beekdal is zeer actief in het gebied. Vanuit het bezoekerscentrum geven gidsen regelmatig rondleidingen en organiseren activiteiten. Wij gaan op stap met een gids en ontdekken het landschap met zijn natuurwaarden en biodiversiteit. Veel zeldzame planten, vogels en dieren kunnen wij aantreffen.

We verzamelen op het schoolplein. Neem fiets, regenkleding, stevige schoenen mee.

 

Doelen: M2, Z2, C2

Categorie: Natuur (landschap)

Workshopgever: Francisca Sival; St.  EE&WS & SCD


Workshop: Leerlingen kennis laten maken met de geschiedenis van de horrorfilm BB
Omschrijving:

In deze workshop neemt Stefan Rops je mee naar de geschiedenis van de horrorfilm. We gaan fragmenten bekijken uit films vanaf de jaren 20 tot nu. We doen interactieve oefeningen om te kijken wat de bestaande kennis is van horror en de diverse subgenres (slasher, zombie, vampier, etc). We eindigen met een pubquiz.

Let op: kun je niet tegen horrorfilms? Meld je dan niet aan :-)

 

Doelen: M3, Z0, C2

Categorie: Art, 

Workshopgever: RPS


WorkshopBrieven en kaarten schrijven namens Amnesty International OB en BB

Omschrijving:

 Amnesty International is een organisatie die zich al jarenlang wereldwijd inzet voor mensenrechten. De basisactiviteit is het schrijven van brieven naar regeringen die ten onrechte mensen gevangen hebben gezet. Vaak alleen maar omdat ze opkomen voor het recht op vrije meningsuiting. Ook worden er (kerst) kaarten verstuurd naar gevangenen zelf om hun een hart onder de riem te steken. Belangrijk om te weten is dat het zeker gebeurt dat mensen vrij komen na een actie van Amnesty International.

Dus elke brief telt!

 

Doelen: M0 3, Z 2, C0 2

Categorie: Art, maatschappij

Workshopgever: JAN


Workshop: Schilderen met groente OB + BB

Omschrijving:

De meeste kleurstoffen worden tegenwoordig gemaakt uit aardolie in een chemische fabriek. Echter in het verleden werden er ook schilderijen gemaakt en kleding geverfd. De kleurstoffen hiervoor kwamen voornamelijk uit natuurlijke materialen.

In deze workshop gaan we proberen kleurstoffen uit planten te halen om daar vervolgens met zijn allen één groot eigen schilderij mee te maken.

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art, Cultuur, Natuur, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: BNL


Workshop: PlantAardig koken met groente uit de leertuin OB + BB

Omschrijving: Hoe leuk is het om je eigen plantaardige twee gangen diner te maken en dan ook nog eens zelf op te eten! Leer samen koken en ervaar hoe lekker en gezond het kan zijn om gerechten te eten met alleen plantaardige ingrediënten.

Je hoeft alleen je enthousiasme voor gezond koken mee te nemen.

 

Doelen: M3,Z2,C1

Categorie: Gezondheid, Maatschappij, Natuur

Workshopgever: KOW


Workshop: Het spel CRAZY88 met Brigitte OB + BB

Omschrijving:

Voordat jullie op pad gaan, leggen jullie contact met de Crazy Game. We beginnen met het uitleggen van de spelregels. We leggen uit welke opdrachten uitgevoerd moeten worden. Alle teams van ongeveer 5 personen trekken de stad in, gewapend met opdrachten, een (eigen) smartphone met foto- en een foto-voting functie én een gezonde dosis moed en lef.

Het doel is om binnen beperkte tijd zoveel mogelijk knotsgekke opdrachten uitvoeren. Door foto’s, en opdrachten bij de Crazy Game uit te voeren. Elke opdracht levert punten op en hoe moeilijker de opdracht, hoe meer punten je verdient! Alle opdrachten staan garant voor een flink dosis hilariteit! Schrijf je in en ervaar hoe het is om eens flink uit je comfort zone te gaan! O ja, er is een prijsuitreiking na afloop. .

 

Doelen: M1, Z3, C3

Categorie: Maatschappij, Diversen

Workshopgever: RHB & EKV


Workshop: Expeditie Moendoes OB + BB

Omschrijving:

Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren. Kortom, te werk gaan als een team wetenschappers. Ga mee op expeditie en ontdek meer over de wetenschap! 

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: Maatschappij, Diversen

Workshopgever: Annewiek Wesseling en Bodil Boelens & SCF


Workshop: ISK Experience OB + BB

Omschrijving:

Beleef de bijzondere leeromgeving van de Internationale Schakelklas (ISK) van Pantarijn! Ontmoet leerlingen uit verschillende landen in onze eigen ISK-locatie. Leer elkaars talen en culturen kennen in actieve spel- en werkvormen. Het wordt een typische ISK-ochtend met veel humor en actie.

 

Adres:

Pantarijn ISK
Top Naeffstraat 10 - 12
6708 SX Wageningen
telefoon : 0317 - 465 856 

 

Doelen: M3, Z2, C2

Categorie: Cultuur, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: HAL & KAS


WorkshopFeestelijke Franse hapjes klaarmaken OB + BB

Omschrijving:

We gaan Franse hapjes maken die je makkelijk thuis opnieuw kan maken. Deze zullen aan de docenten aangeboden worden voor een vrijwillige bijlage die gedoneerd zal worden aan het goede doel. Neem zelf keukengerei mee als een mixer, een staafmixer, een keukenschort…

 

Doelen: M2, Z1, C2

Categorie:  Cultuur, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: FEA


WorkshopInternet Veiligheid en Ethisch Hacken OB

Omschrijving:

We zijn met zijn allen steeds meer actief op het internet en we delen daar steeds meer van onszelf. Maar ben jij veilig op het internet? Zijn jouw gegevens veilig? Tijdens deze workshop krijg je allerlei voorbeelden te zien waar het fout kan gaan en gaan we hierover in gesprek. Ook maak je kennis met hacken en leer je te denken als een hacker.

Doel: Bewustwording van gevaren van internet en ontdekken van mogelijkheden van hacken.

 

Doelen: M3, Z2, C2

Categorie:  Cultuur, Maatschappij, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: JRM


WorkshopPubquiz OB + BB

Omschrijving:

In deze workshop maak je vragen in verschillende categorieën voor een Pubquiz. Uiteraard gaan we de quiz ook spelen in verschillende teams. Welk team weet het meest en gaat er winnen?

Neem voor deze workshop een laptop mee, zodat je de vragen digitaal kunt maken en aanleveren.

 

Doelen: M2, Z2, C3

Categorie: Diversen

Workshopgever: HED


WorkshopSchminken OB +BB

Omschrijving:

We gaan met waterschmink van onze gezichten of armen kunstwerken maken aan de hand van verschillende ideeën. Neem een haarbandje mee als je lang haar hebt en een staand spiegeltje.

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art, Cultuur

Workshopgever: WAA


Workshop: Shared Studios OB

Omschrijving:

Grijp jij de kans om in een high-tech container via het Shared Space-project in contact te komen met mensen elders ter wereld, laat het dan vooraf weten aan de begeleider van deze workshop. Je fietst met elkaar naar Ede, waar de container nu staat (zie Facebook pagina-Shared Space-Ede) waar je in de container met elkaar een korte wereldreis maakt. Je krijgt dan de kans om minimaal 15 minuten en maximaal 30 minuten in contact te komen met mensen met een soortgelijke interesse elders ter wereld. Bekijk gewoon het filmpje even, dat maakt het duidelijk genoeg.


PS; deze container komt waarschijnlijk eind januari ook naar ons schoolplein, zodat meer mensen hierin op wereldreis kunnen gaan. Dat is nu nog niet helemaal zeker, dus grijp je kans.

 

Verzamelen op het schoolplein.

 

Doelen: M3, Z1, C2

Categorie: Cultuur, Maatschappij, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: Ron van der Sterrren &WER


Workshop: Te gezond is niet gezond BB

Omschrijving:

Wat is dan gezond? 

 

In deze workshop ga je kijken wat TCG eigenlijk is en bedenken wat gezond is. Daarna ga je aan de slag met TCG en een gezondere leefstijl. Aan bod komen:

  • Acupressuur: leren zelf acupressuren op de acupunctuurpunten die maagpijn en hoofdpijn kunnen verminderen. (Praktisch)
  • Kung fu beweging: De 5 basis standen van ‘Tai Chi’. (Praktisch)
  • Mediteren: leerlingen helpen de manier van mediteren te vinden die het best bij hen past. (Praktisch)
  • Q&A: Open vragen uitlokken en spontaan antwoord geven van uit de leefstijlcoaching en TCG

 

Meer weten? Ga naar: www.barrantesbegeleiding.nl

 

Doelen: M3, Z2, C0

Categorie: Cultuur, Gezondheid, Sport, Diversen

Workshopgever: Barrantes Méndez (geaccrediteerde leefstijlcoach en natuurlijke gezondheidsleer therapeut) & SEV


Workshop: Leer Salsa dansen in 1 uur! OB + BB
Omschrijving: 
Mensen die goed kunnen dansen, daar kun je uren naar kijken. Maar dat kun jij ook!
In deze Salsa workshop leer je de basispassen van de salsa en ook nog wat coole moves!

Doelen: M3, Z3, C3
Categorie: Art, Cultuur, Gezondheid, Sport
Workshopgever: Pentcho Bodegom, Monique Zwinkels & SEV


Workshop: ........................... OB

Omschrijving:

Inhoud nog onbekend

Doelen: .........

Categorie: .....

Workshopgever: EYK


Workshop: Vakvullingen (Escher) OB

Omschrijving:

Maak kennis met de wondere wereld van Escher.

We hebben het allemaal wel eens gezien. Een tekening die eigenlijk niet kan of een grote vlakvulling van allemaal dezelfde figuurtjes. Google maar eens op Escher.  

Je gaat een begin maken van een fantastische vlakvulling zoals ook Escher zelf is begonnen.

 

Doelen: M1, Z01, C3

Categorie: Art

Workshopgever: WET


Workshop: ........................... OB

Omschrijving:

Inhoud nog onbekend

Doelen: .........

Categorie: .....

Workshopgever: HOR