HOME » DONDERDAG » DO OCHTEND

WorkshopEnergetische bescherming OB + BB 

Omschrijving:

Ben jij gevoelig voor de stemming van anderen, neem jij vaak het gedrag/energie over van anderen of voel je je vaak moe nadat je een dag school hebt gehad door alle verschillende indrukken? Dan is de kans groot dat jij gevoelig bent en dat jij je niet genoeg kan beschermen tegen de invloeden van anderen. In deze workshop ga je leren wat hoog-sensitiviteit is, wat energie is, hoe het energiesysteem werkt en hoe je je tegen energie van anderen kunt beschermen. In de workshop wordt theorie afgewisseld met oefeningen om je eigen energie beter te voelen en te beschermen.

 

NB: Dit is een workshop met een spirituele inslag. Misschien is deze workshop minder geschikt voor jou als je een zeer wetenschappelijke instelling of een andere overtuiging hebt die niet past bij spiritualiteit, maar uiteraard ben je ook met deze achtergronden welkom als je nieuwsgierig bent.

 

Doelen: M3, Z2, C1

Categorie: gezondheid en spiritualiteit

Workshopgever: KOM


WorkshopProef de wereld OB

Omschrijving:

Proef de wereld.

We gaan verschillende internationale gerechten maken en proeven. Vind je het leuk om te koken en nieuwe dingen te proeven? Schrijf je dan in voor deze workshop!

 

Doelen: M3, Z3, C2

Categorie: Cultuur, Diversen

Workshopgever: KNO en HEY


WorkshopBike Skills OB + BB

Omschrijving:

Wat? Bike skills (op MTB's kennismaken met Rijden, Bochtenwerk en Jumps .....)

Waar? Wild Dukes Bike Park Wageningen. Klik hier voor een routebeschrijving.

 

Doelen: M0, Z1, C1

Categorie: Sport

Workshopgever: TAB


WorkshopJournalistiek OB + BB

Omschrijving:

In tijden van ‘fake news’ is het steeds lastiger om te weten welk nieuws je kunt vertrouwen en welk niet. Hoe kun je daar beter achter komen dan zelf een goed nieuwsproduct in elkaar te draaien? Je gaat aan de slag met een zelf gekozen medium: een ‘ouderwets’ krantenbericht, een artikel in een tijdschrift, een journaalrubriek of multimedia. Je zult zien dat een goed journalistiek product aan dezelfde standaarden moet voldoen, maar aan jou de taak om je eigen favoriet te kiezen en hier wat moois van te maken!

 

Let op: je neemt je eigen materialen voor productie mee. Wanneer je ‘schrijvende journalistiek’ wilt gaan uitoefenen (zoals krant en tijdschrift) neem dan een laptop mee. Als je kiest voor ‘beeldende journalistiek’ (zoals journaal of multimedia) kun je dat met je telefoon doen, maar voor nog beter kwaliteit is een camera natuurlijk aan te raden.

 

Doelen: M3, Z2, C2

Categorie: Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: BBA


WorkshopKerstcadeautjes maken voor (eenzame) ouderen OB + BB

Omschrijving: In deze workshop gaan we kerstkaarten en kerstcadeautjes maken die vlak voor kerst zullen worden afgegeven bij verzorgingstehuizen in de buurt.

Heb je zelf nog leuke kerst-, of knutselspullen; neem het mee!

 

Doelen: M3, Z1, C3

Categorie:  Art, Maatschappij

Workshopgever: ZON & BMU


WorkshopIch bin ein Berliner BB

Omschrijving:

Vorig jaar organiseerden we op Pantarijn voor én met 3 mavo een uitwisseling naar Berlijn: de spectaculaire en hippe hoofdstad van Duitsland. Ook dit jaar gebeurt dit weer: in november kwamen de Duitsers naar hier, en in februari gaan wij naar Berlijn. Maar wat is Berlijn voor stad? Wat is typisch voor die stad? Wat voor geschiedenis kun je er vinden? Waar vind je nog resten van de Muur? En… hoe bak je zélf een Berliner bol? Met dit alles gaan we deze workshop aan de slag!

 

Doelen: M3, Z2, C2

Categorie: Cultuur, Maatschappij, Geschiedenis

Workshopgever: NNR & RON


WorkshopFotospeurtocht OB

Omschrijving:

In deze workshop doen jullie een wedstrijd met gekke foto’s.  

Neem hiervoor je volledig opgeladen mobieltje mee.

 

Doelen: M0, Z3, C3

Categorie: Cultuur, Diversen

Workshopgever: HEI


WorkshopHistory of film BB 

Omschrijving:

Tijdens deze workshop gaan wij kijken naar een aantal klassieke films en de thema’s bespreken.

(alleen bovenbouw i.v.m. kijkwijzer)

 

Doelen: M1, Z0, C2

Categorie: Cultuur

Workshopgever: BGR


Workshop: Breien OB + BB 

Omschrijving: Wil jij bijvoorbeeld zelf een sjaal breien? In deze workshop leer je hoe je steken opzet en hoe je recht en averecht kunt breien.

 

Zelf meenemen: Wol en breipennen (bijv. Zeeman: bol van 1,99 en breipennen van de Zeeman nr. 8, 9 of 10 van 0,99).

 

Doelen:  C3

Categorie: Art

Workshopgever: MUI en DOA


 Workshop: Landschap BB

Omschrijving:

Deze ochtend ga je buiten schetsen maken . We zoeken een mooi plekje met uitzicht over de Rijn! Later kan je op school  aan de hand van deze schetsen een werk uitvoeren in een materiaal naar keuze.

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: BKE


WorkshopMTB voor gevorderden OB + BB

Omschrijving:

30/40 km mountainbiken over de prachtige MTB-route van Heelsum/Doorwerth/Wolfheze of de nieuwe rode route in Ede. Mooie klimmetjes en lange afdalingen met kombochten. Uitdaging genoeg!

 

Vertrek - ochtend: om 10.00 uur bij de Vlinder.

Nodig:

  • een mtb (versnellingen) en helm.
  • Warme kleding: jas, handschoenen, muts. (Je kunt heel snel afkoelen als je tijdens het fietsen even stil moet staan om op elkaar te wachten.)

 

Huren?

 

Doelen: M01, Z23, C23

Categorie: Gezondheid, Natuur, Sport,

Workshopgever: MOO


WorkshopEen beeldje maken van speksteen OB + BB

Omschrijving:

Je gaat een beeldje maken van speksteen. Je kunt zelf kiezen wat je gaat maken. Zoek een steen die je aanspreekt aan het begin van de workshop.  En laat je inspireren door de vorm van de steen. Begin met raspen en zagen. En ontdek wat er met de steen gebeurt. Speksteen is helemaal niet moeilijk om te bewerken. Je mag erop vertrouwen dat je handen weten wat ze willen maken. Er zijn raspen, schuurpapier, speksteen zagen en een boormachine aanwezig. Ik laat je zien hoe het werkt. Ook als je nog nooit iets van speksteen hebt gemaakt kun je meedoen.…. zie ook www.lafaye.nl

 

Het bewerken van speksteen is goed voor de motoriek. Zelf iets tastbaars creëren is goed voor de creatieve ontwikkeling en prikkelt de fantasie. Als het beeld klaar is, kunnen de leerlingen trots zijn op hun resultaat. Dat is goed voor hun zelfvertrouwen. Het gehele proces doorlopen: van het uitzoeken van een grove steen, een ontwerp maken/de vorm van de steen volgen, bewerken met verschillende gereedschappen, stukken steen die afbreken zodat je je ontwerp moet aanpassen, tot een glad geschuurde mooie vorm, jouw ontwerp.

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: La Faye/Femke Delen & ROD


Workshop: Folderen/flyeren  en ophalen van voedsel ten bate van de voedselbank OB + BB

 

In Nederland is er helaas ook sprake van armoede. Er zijn nog steeds gezinnen afhankelijk van de voedselbank, een instelling die zich inzet om mensen die het niet breed hebben toch te voorzien van een aantal verantwoorde maaltijden per week. Ik hoop dat jullie een aantal uur van de Pantarijnweek willen besteden om in de wijken te flyeren en om de klaar gezette voedselpakketten op te halen.

Wij van Pantarijn doen dit nu al een aantal jaren en tot nu is het een groot succes. Hopelijk kunnen we dit jaar ons succes overtreffen. Kijk maar even vast op Facebook RSG Pantarijn/voedselbank pagina.

Ik hoop jullie aanmeldingen te zien. Namens de klanten van de voedselbank, de voedselbank zelf en namens mij alvast hartelijk dank. 

Omschrijving: We gaan op maandagochtend en -middag en op dinsdagochtend- en middag de wijk in om bij de mensen folders  af te geven. Op de folder zelf staat wat de bedoeling is en wanneer we de door de mensen klaargezette voedselpakketten weer komen ophalen. Het ophalen van de voedselpakketten zal op donderdag in de ochtend en in de middag plaatsvinden.

 

Doelen: M3, Z2,  C1

Categorie:  Maatschappij

Workshopgever: DER


WorkshopDe Grote Improvisatieshow OB

Omschrijving:

In deze workshop leer je improviseren. Hierbij doe je diverse activiteiten, spellen en oefeningen. Wellicht herken je oefeningen vanuit Theatersport, De Lama’s of de daadwerkelijke Grote Improvisatieshow.

 

Doelen: C3

Categorie: Art en Theater

Workshopgever: Anna Roelofsen, Daniel Baarslag, Asmara Tellings & MAA

Contact: annaroelofsen@hotmail.com


WorkshopDISCO OB 

Omschrijving:

Zonder stress van probleem naar verrassende nieuwe mogelijkheden met het DISCO model.

Een praktische workshop waarin we drama ombuigen naar kansen.

 

Wat is het DISCO-model? Dit model gaat over de vier niveaus van betrokkenheid bij een situatie:

Drama - Situation - choices - opportunities. Het leert je om op een andere manier te kijken naar een probleem/situatie.

 

Doelen: M2, Z3, C2

Categorie: Gezondheid, Diversen

Workshopgever: Vivian Vleeshouwers & WER


WorkshopTheatersport OB + BB

Omschrijving:

Theatersport is improviseren, spelen, concentreren, vertrouwen en focussen en weer loslaten. We gebruiken verschillende moeilijke en makkelijk oefeningen uit de theaterwereld. Afwisselend doen we dingen met de hele groep, in tweetallen of in kleine groepjes. We treden niet op.

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art, Cultuur, Gezondheid, Sport,  Diversen

Workshopgever: Marianne Blijdesteijn & GRS


WorkshopSocratisch gesprek BB

Omschrijving:

Volgens de regels van het socratisch gesprek gaan we een filosofische en persoonlijke vraag onderzoeken. Heel belangrijk bij dit gesprek is luisteren en het stellen van de juiste vragen. Wat levert het op? Frustratie en hopelijk wat extra inzicht…

 

Doelen: M3, Z1, C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: VLI


WorkshopHoe word ik influencer? OB 

Omschrijving:

Jij hebt een boodschap en je wilt dat de wereld die hoort! Hoe bereik je een zo groot mogelijk publiek op sociale media?

Neem een opgeladen smartphone mee.

 

Doelen: M3, Z1, C3

Categorie: Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: LOZ


WorkshopSchaken OB + BB

Omschrijving:

Tijdens de workshop maken jullie kennis met het spel schaken. Er kan geschaakt worden door leerlingen die reeds kunnen schaken, maar ook leerlingen die niet kunnen schaken mogen deelnemen. Er bestaat een mogelijkheid om les te krijgen in het schaken.
Mocht het zelfs een wens zijn voor alle deelnemers, dan kunnen we er ook een toernooitje van maken. Er zijn namelijk, indien nodig, ook klokken beschikbaar.

De workshop vindt plaats binnen school

 

Doelen: M1, Z3, C3

Categorie:  Cultuur, Maatschappij, Sport, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: BRC


Workshop: Zelfkennis BB

Omschrijving:

Hoe kan je lang en gelukkig leven? Dat leer je niet op school. Deze workshop bevat de oudste geheime kennis en de modernste hersenwetenschap. Jullie gaan een film kijken, luisteren, uitproberen en vragen stellen.

 

Doelen: M2, Z3, C2

Categorie:  Cultuur, Gezondheid, Maatschappij, Natuur, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: Erik Groen & GEU


Workshop: Workshop fitness (70 min.) en workshop squash (70 min.) BB

Omschrijving:

Tijdens de fitness workshop, in de moderne fitness ruimte van Sports Centre De Bongerd, krijg je instructie van een professionele fitness instructeur over de juiste en veilige uitvoering van de cardio- en krachttoestellen. Ook ga je bekijken welke doelstellingen je wellicht hebt en hoe je deze kan realiseren. De workshop is bedoeld voor leerlingen die geen of nauwelijks ervaring in een fitnesszaal hebben.

 

Tijdens de squash workshop leer je de verschillende squash technieken (o.a. serveren, slagen) en de spelregels om uiteindelijk een of meerdere partijtjes te kunnen spelen.

 

Neem mee: sportkleding en -schoenen voor in de zaal. Klik hier voor het adres.

 

Doelen: M2, Z2, C1

Categorie: Gezondheid, Sport, Wetenschap

Workshopgever: PLA & Matthijs (fitness instructeur WUR)


WorkshopLucide dromen OB

Omschrijving:

Lucide dromen betekent: weten dat je droomt. In de workshop leer je trucs en tips om te ontdekken dat je droomt. En dan kan jij gaan kiezen wat je ‘s nachts wilt beleven. Wil je bijvoorbeeld gaan vliegen, met je hond praten, kunst maken? In lucide dromen is alles mogelijk!

 

Doelen:  Z1, C2

Categorie:  Diversen

Workshopgever: Femmie Hofkamp & HOR


WorkshopOrigami OB

Omschrijving:
Origami is toveren met papier. Met geduld en wat nauwkeurigheid heb je voldoende in huis om origami te leren. In deze workshop hebben we drie thema’s met daarbij verschillende niveaus: kerst, dieren en wiskundige 3D-figuren.

Voor deze workshop moet je meenemen:
- Geodriehoek
- Potlood
- Telefoon + oortjes (bij 1 origami project zijn de instructies via Youtube)
- Lepel (om scherper te kunnen vouwen)Doelen: M0, Z3, C2

Categorie: Art, Diversen

Workshopgever: DKL & J. de Jong


WorkshopReparatie kleding (naaien) OB

Omschrijving:

Je leert verschillende manieren om kleding te repareren of in te korten, knoopjes te naaien… Neem kapotte/gescheurde kleding en naaispullen mee (als je die hebt).

 

Doelen: M0, Z3, C1

Categorie:  Diversen

Workshopgever: GLM


WorkshopVolleybal OB 

Omschrijving:

In deze workshop ga je bezig je volleybalvaardigheden te verbeteren door middel van verschillende     techniek- en spelvormen. En verder zullen er partijvormen gespeeld worden.

 

Sportkleding is verplicht en neem een bidon/flesje water mee.

 

Doelen: M1, Z3, C2

Categorie: Sport

Workshopgever: AKS


Workshop: Studiotechniek; de basisprincipes van muziek opnemen BB

Omschrijving: Wat komt er zoal kijken bij het opnemen van een band? Tijdens deze workshop maak je vooral kennis met het recordingproces. Microfoontechniek en studioapparatuur. Je kunt zelf met verschillende microfoons opnames maken.

Als je niet wil zingen, neem je een instrument mee (een gitaar bijvoorbeeld).

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: WOR


Workshop: DIT! OB

Omschrijving:

DIT! = Do It Together!

 

Kom werken in de Mobiele maakplaats. De maakfabriek was het afgelopen jaar het hele jaar in Afrika. Nu staat hij op het schoolplein van Pantarijn. Kom kijken wat wij daar hebben gedaan en maak samen iets van hout.

Tip! Trek géén mooie kleren aan!

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: Dienke Groenhout & BSK


Workshop: Yoga & BOM OB

Omschrijving:

In deze workshop ga je eerst aan Yoga doen en een paar ontspanningsoefeningen leren, daarna gaan we Bommen, Bewegen op Muziek. Bommen is een intensieve les waarin conditionele loop-, stap- en springvormen worden afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Te midden van een grote groep ben je actief bezig op lekker opzwepende muziek. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen en zich heerlijk uitleven op de muziek.

 

Doelen: M2, Z1 C2

Categorie: Gezondheid, Sport

Workshopgever:  DMP & Aranka Gorisse


Workshop: Goede voornemens schilderen OB

Omschrijving:

Ontdek je creatieve kant! De kerstvakantie staat voor de deur, en de eerste kerstkaarten zitten al in je inbox. Wat wil je volgend jaar bereiken en hoe ga je dat doen? Door er op een creatieve manier mee aan de slag te gaan, ontdek je dat je doelen dichterbij zijn dan je denkt..

Dus neem je goede voornemens mee, wij zorgen voor papier en verf!

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: Art, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: Charly Dulk en Anne van Veen


Workshop: Sporten OB

Omschrijving:

In deze workshop gaan we met elkaar een gezonde wedstrijd aan op de sportvloer. Tal van attributen zijn opgesteld op verschillende plaatsten in de sporthal. Balanceren, samenwerken, snelheid, creativiteit, technische vaardigheden… op tal van fronten word je uitgedaagd. Maar het is vooral met elkaar genieten van sporten en spelen. Zorg dat je sportkleding bij je hebt.

Plaats: Sportzaal De Aanloop - Hooilandplein 1, 6708 RT Wageningen

 

Doelen: M1, Z2, C1

Categorie: Sporten, Diversen

Workshopgever: Paul Prins & LOU


WorkshopRoeien OB 

Omschrijving:

Maak kennis met de roeisport bij de Wageningse studentenroeivereniging Argo! Het wordt een workshop waar jij je krachten gaat bundelen met je medeleerlingen. Op de krachtzolder zal een ergometerestafette plaatsvinden op een indoor roeiapparaat, waarna de roeihaal uitgelegd en geoefend wordt op het droge. Vervolgens stappen we in de boot voor wat halen over de Rijn. Een rondleiding op de vereniging zal natuurlijk niet ontbreken. Trek extra warme sportkleding aan om de kou, die de tocht over de Rijn gaat brengen, te trotseren. 

 

Adres: Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen.

 

Doelen: M0, Z1, C1

Categorie: Sport, Diversen

Workshopgever: Bodil Boelens & HEE


WorkshopYu-Gi-Oh OB + BB

Omschrijving:

Yu-Gi-oh is een Japans verzamel kaartspel. Het spel word gespeeld met speciale kaarten die een beetje vergelijkbaar zijn met Pokémon-kaarten. Het doel van het spel is om de punten van je tegenstander tot 0 te verlagen.

Lijkt dit je een leuk of interessant spel? Schrijf je dan in bij deze workshop en leer hoe je dit speelt van iemand die meerdere NK’s en EK’s gespeeld heeft. Naast dat ik jullie ga leren hoe Yu-Gi-Oh werkt en zorg ik ook dat er kaarten aanwezig zijn zodat jullie een aantal potjes kunnen spelen.

LET OP!

De kaarten worden NIET in het Nederlands gedrukt, dus, om een beetje uit de voeten te kunnen, is het van belang dat je de Engelse kaarten een beetje kunt lezen.

 

Doelen: M0, Z0, C2

Categorie:   Diversen

Workshopgever: Robin Klos & HEE


WorkshopKinderen op de vlucht OB 

Omschrijving:

Bijna 50 miljoen kinderen zijn op de vlucht. In deze workshop wordt besproken wat dit betekent voor kinderen en hun ouders aan de hand van persoonlijke verhalen van Mustafa, Davron, Aram en Said. Bovendien wordt de vluchtelingencrisis in Europa helder en snel uitgelegd.

 

Doelen: M3, Z2, C1

Categorie: Cultuur, Gezondheid, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: Gastdocent van Amnesty & JOD


WorkshopJouw eigen website OB

Omschrijving:

Deze workshop wordt gegeven door “dewebmeester” (zie: Google), de meester van het web. Die heeft een Web-bureau dat al jaren websites verzorgd voor allerlei soorten bedrijven. Tijdens deze workshop bouw je een eigen website die je ook later kan gebruiken voor bijvoorbeeld je portfolio (wat is dat?). Of misschien is dit de start van je eigen webwinkel of online bedrijf?

 

Doelen: M2, Z3, C3

Categorie: Art, Cultuur, Gezondheid, Maatschappij, Natuur, Sport, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: JRM


Workshop: Shared Studios OB

Omschrijving:

Grijp jij de kans om in een high-tech container via het Shared Space-project in contact te komen met mensen elders ter wereld, laat het dan vooraf weten aan de begeleider van deze workshop. Je fietst met elkaar naar Ede, waar de container nu staat (zie Facebook pagina-Shared Space-Ede) waar je in de container met elkaar een korte wereldreis maakt. Je krijgt dan de kans om minimaal 15 minuten en maximaal 30 minuten in contact te komen met mensen met een soortgelijke interesse elders ter wereld. Bekijk gewoon het filmpje even, dat maakt het duidelijk genoeg.


PS; deze container komt waarschijnlijk eind januari ook naar ons schoolplein, zodat meer mensen hierin op wereldreis kunnen gaan. Dat is nu nog niet helemaal zeker, dus grijp je kans.

 

Doelen: M3, Z1, C2

Categorie: Cultuur, Maatschappij, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: Ron van der Sterren & ENK


Workshop: Italiaans met Frits OB

Omschrijving:

Inhoud nog onbekend

Doelen: .........

Categorie: .....

Workshopgever: SCF


Workshop: Wiskunst OB

Omschrijving:

In deze workshop ga je mooie (vooral) ruimtelijke constructies en figuren maken van o.a.  papier en potloden. Je kan bijvoorbeeld van post-its een regelmatig twaalfvlak maken.  Ook kun je van potloden een hexastix maken, die heb je misschien al wel eens zien staan in de wiskundelokalen. Je bent in deze workshop dus vooral zelf creatief bezig.

Je moet zelf een schaar en wat kleurpotloden of stiften meenemen.


Doelen: M1, Z2, C2

Categorie: Art

Workshopgever: LTN


Workshop: Vakvullingen (Escher) OB

Omschrijving:

Maak kennis met de wondere wereld van Escher.

We hebben het allemaal wel eens gezien. Een tekening die eigenlijk niet kan of een grote vlakvulling van allemaal dezelfde figuurtjes. Google maar eens op Escher.   

Je gaat een begin maken van een fantastische vlakvulling zoals ook Escher zelf is begonnen.

 

Doelen: M1, Z1, C3

Categorie: Art

Workshopgever: WET


Workshop: titel nog onbekend OB

Omschrijving:

Inhoud nog onbekend

Doelen: .........

Categorie: .....

Workshopgever: SCD