Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

 

Belangrijk:

 • kijk ook op Zermelo naar de omschrijving van de workshop
 • daar zie je nog meer informatie over de workshop:
  • inhoud
  • dagdeel of hele dag
  • voorinschrijving?
  • iets meenemen?
  • kledingeisen?
  • op school of elders? 
  • als het elders is, waar verzamel je dan?
 • zorg voor meerdere opties
 • schrijf je in op Zermelo

Klompenpaden | OB + BB

Omschrijving: De mooiste wandelingen over boerenland en landgoederen rond de mooie omgeving van Wageningen.
"Rugzak op, wandelschoen aan en gaan!"


Kerstknutsels | OB + BB

Omschrijving: In deze workshops gaan we kerstkaarten en kerstcadeautjes maken die je in de kerstperiode kunt geven aan familie, of aan mensen die wel wat extra liefde kunnen gebruiken rond kerstmis. :) 


Ieper - 3HVG - 4M | OB + BB

Deze excursie is op inschrijving voor 3HVG + 4M. In de Pantarijnweek bezoeken wij op donderdag 23 december het Belgische plaatsje Ieper. We bezoeken dan het plaatselijke museum en de omgeving waar tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914 - 1918) heftig is gevochten. 's Avonds eten we in Ieper en wonen daarna The Last Post bij: een dagelijkse ceremonie om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken.


Moodboards | OB + BB

Ben je creatief en droom jij al van het inrichten van een huis, een bruiloft plannen of jouw verjaardag regelen?
Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen die, eventueel aangevuld met tekst, een bepaalde ‘mood’ of stijl overbrengt.  Tijdens deze workshop ga jij een moodboard maken voor jezelf of in opdracht van een ander.


Sporttoernooi | OB

De sportcommissie verzorgt voor leerlingen toernooien met verschillende sporten. 


Klimmen & Skaten | OB

Klimmen: 
Sinds dit jaar heeft de Bongerd een gloednieuwe klimhal. Tijdens deze workshop gaan jullie zowel leren klimmen als zekeren.

Skaten:
Tijdens deze workshop gaan jullie kennismaken met skaten in een zaal.


“Krachten in de natuur” - de waterbarometer | OB + BB

Met een waterslang van 12 meter ga je bewijzen dat de luchtdruk een enorme kracht veroorzaakt, en je laat het water zo in de stress schieten dat het gaat koken bij kamertemperatuur! 


Journalistiek | OB + BB

In tijden van ‘fake news’ is het steeds lastiger om te weten welk nieuws je kunt vertrouwen en welk niet. Hoe kun je daar beter achter komen dan zelf een goed nieuwsproduct in elkaar te draaien? Je gaat aan de slag met een zelf gekozen medium: een ‘ouderwets’ krantenbericht, een artikel in een tijdschrift, een journaalrubriek of multimedia. Je zult zien dat een goed journalistiek product aan dezelfde standaarden moet voldoen, maar aan jou de taak om je eigen favoriet te kiezen en hier wat moois van te maken!

Let op: je neemt je eigen materialen voor productie mee. Wanneer je ‘schrijvende journalistiek’ wilt gaan uitoefenen (zoals krant en tijdschrift) neem dan een laptop mee. Als je kiest voor ‘beeldende journalistiek’ (zoals journaal of multimedia) kun je dat met je telefoon doen, maar voor nog beter kwaliteit is een camera natuurlijk aan te raden.


Moderne dans/Floorwork | OB + BB

Dynamische dansles waarin we rollen, springen, draaien, zweven op goede muziek. We werken toe naar het uitvoeren van een stukje choreografie.

Advies!
Trek een lange sportbroek/legging en een shirt met (korte of lange) mouwen aan.


Socratisch Gesprek | OB + BB

Een socratisch gesprek is een 'onderzoeksgesprek'. Je besluit het met z'n allen eens even níet zeker te weten, maar een bepaalde vraag of kwestie open te onderzoeken. Meerdere perspectieven te verkennen. Samen op zoek naar wijsheid.

Je houdt je oordeel even terug, je luistert, verzamelt informatie, neemt een standpunt in, om dat standpunt vervolgens weer te heroverwegen. Je bevraagt de ander en je wordt zelf kritisch bevraagd op wat je zegt en hoe je je uitspraken onderbouwt.

In een socratisch gesprek kom je erachter hoe je denkt, wat je denkt en waar je dat denken op baseert. Je wordt gevraagd je standpunt helder te verwoorden, en vervolgens ook te onderbouwen. Door elkaar te bevragen op die uitspraken, word je gedwongen dieper te denken, verder te denken en misschien wel anders te denken.

Vragen die aan de orde (kunnen) komen: wat is liefde? Wat is wijsheid? Wanneer ben je een goed mens? Wat is geweld? Hoe ben je een goede vriend/vriendin?


Hand- en Brushlettering | OB

Wil jij ook van die mooie sierlijke en stoere letters kunnen maken? Kom dan naar deze workshop. We gaan eerst gezamenlijk oefenen met handletteren in verschillende stijlen en daarna proberen om brushletteren je eigen te maken. Daarna kan je zelf aan de slag gaan en maak je een creatief eindproduct. Zorg dat je een potlood en gum bij je hebt en neem vooral je eigen materiaal mee. 


Kijkje in de Romeinse keuken | OB + BB

Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd en niet van het type 'wat de boer niet kent, dat eet hij niet?'
Dan is deze workshop iets voor jou. Je maakt kennis met de eetgewoontes van de oude Romeinen: de Romeinse eetcultuur, het menu en de smaken uit de Oudheid komen aan bod. In groepjes maak je zelf een authentiek Romeins gerecht klaar dat we vervolgens ook samen opeten. Eet smakelijk!


Knusse klussen op de Tuin! | OB + BB

Er moet altijd veel gebeuren op onze schooltuin. We hebben deze winter handige Harry's en vlugge Veronica's nodig om onder meer het voedselbos te versterken met tenminste 100 fruitstruiken, bouwwerkzaamheden aan de bijenrotonde maar gelukkig moet er ook heel wat chocolademelk gedronken worden en popcorn worden gepoft! Trek iets warms aan.


Drag Academy | OB + BB

Onder leiding van Wagenings bekendste DragQueen Gigi (make up artiest van de docenten drag show op school twee jaar geleden) ga je op zoek naar jouw innere superster.  Robert vertelt over zijn personage Gigi en wat Drag voor hem betekent. Vervolgens ga je zelf aan de slag om je alter ego vorm te geven.  Wie zou jij willen zijn? Welke kwaliteiten zou je supergraag bezitten? Fantaseer over jouw ster personage en geef dit vorm dmv schmink, schrijven, film of beeldend werk... of... The sky's the limit!


Vuur en Rook | OB + BB

Na een inleiding over de geschiedenis van vuur en rook gaan we de praktische kanten van door middel van een aantal proefjes bekijken.


Muziekmaken met Ableton | OB + BB

Maak je muziek of wil je graag muziek maken met Ableton Live? Ableton Live is een computerprogramma dat veel gebruikt wordt om muziek mee te maken. Vooral in de EDM- en hiphopwereld zie je veel grote artiesten hiermee werken. In deze workshop ga je aan de slag met deze software en de Ableton Push controller (Een apparaat dat gebruikt wordt voor het aansturen van de Ableton Live software). We beginnen met het leren gebruiken van de software en hardware. Daarna gaan we jammen en onze eigen beats maken. Uiteindelijk gaan we proberen een volledig nummer te maken.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die van muziek maken houdt, zorg er alleen wel voor dat je zelf een koptelefoon of oortjes meeneemt. Anders kan je niet naar je eigen werk luisteren. 


Muziekmaken met Ableton - 4M | BB

Maak je muziek of wil je graag muziek maken met Ableton Live? Ableton Live is een computerprogramma dat veel gebruikt wordt om muziek mee te maken. Vooral in de EDM- en hiphopwereld zie je veel grote artiesten hiermee werken. In deze workshop ga je aan de slag met deze software en de Ableton Push controller (Een apparaat dat gebruikt wordt voor het aansturen van de Ableton Live software). We beginnen met het leren gebruiken van de software en hardware. Daarna gaan we jammen en onze eigen beats maken. Uiteindelijk gaan we proberen een volledig nummer te maken.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die van muziek maken houdt, zorg er alleen wel voor dat je zelf een koptelefoon of oortjes meeneemt. Anders kan je niet naar je eigen werk luisteren. 


Spaans in één dag | BB

Introductie Spaans/Catalaans door native speaker.


Breien voor gevorderden | OB + BB

In deze workshop gaan we breien, je mag iets voor jezelf breien maar het is ook leuk om lapjes te breien en deze van een ieder aan elkaar te naaien zodat er een Pantarijn-deken ontstaan.
Zelf meenemen: breipennen en wol (te koop bij de Zeeman of de Action).


Fytotherapie | OB + BB

Fytotherapie, de kruidengeneeskunde, is al meer dan 3000 jaar oud. In deze workshop leer je hoe je de meest voorkomende geneeskrachtige kruiden kunt gebruiken bij mens en dier, leer je hoe je zalf, tinctuur en maceraat kunt maken en gaan we buiten op zoek naar kruiden met een geneeskrachtige werking. 


CKV-dag - 4H - 4V | BB


Excursie Bonn-Düsseldorf -V5 Duits - 1 V6 leerling | BB


Frisse neus halen in de frisse wereld | OB

Wandelen in de uiterwaarden en/of bossen in de omgeving van Wageningen/Renkum


Spelletjes en zelfkennis | OB + BB

In deze workshop ga je met behulp van (bord-)spelletjes jezelf en jouw rol in een werkgroep beter leren kennen. Wat zijn jouw talenten? Wat zijn je valkuilen? Hoe werk je in een groep? 


Zwerfafval opruimen | OB + BB

In bepaalde gebieden binnen de gemeente Wageningen zwerfafval opruimen.


Schaakstuk boetseren | OB

Schaakstukken boetseren over de top gedetailleerd met klei.


Actief bezig met crossfit, boulderen en spinning | OB + BB

Altijd al benieuwd wat crossfit, boulderen en spinning is? Tijdens deze workshop ga je alle drie sporten uitproberen.
Crossfit: een mix van cardio, gymnastiek en krachtoefeningen.
Boulderen: Het klimmen van een korte route zonder touw, maar er is wel een valmat aanwezig.
Spinning: Staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer.
Neem je sportkleding mee, handdoek en eventueel wat eten/drinken.
Deze workshop is niet toegestaan voor leerlingen uit de brugklas, i.v.m. leeftijdsgrens van Avalon Fitcentre.


Op avontuur in het Renkums Beekdal | OB

We gaan, ook bij slecht weer, naar het Renkum's Beekdal' voor een speurtocht. Lekker buiten zijn met elkaar. Deze workshop is vooral leuk voor de jongere leerlingen. Zorg voor goede (regen) kleding en schoenen die vies mogen worden.


Museum Het DEPOT | OB + BB

Ontdek de kunst in 'je achtertuin'.  Een activiteit vol verassingen, kunst en gezelligheid. 


Squash introductie & fitness introductie (combinatie workshop) | OB

Tijdens deze workshop ga je kennismaken met de sporten squash en fitness. De groep zal worden gesplitst. De ene helft begint met squash, de andere met fitness. Na ongeveer 60 minuten gaan de groepen wisselen.

Squash; je leert de verschillende slagen, de spelregels en wat tactieken.  Als er genoeg geoefend is, gaan we partijtjes spelen.
Fitness; je gaat de beginselen van het fitness ontdekken door in een circuitvorm verschillende oefeningen te doen.

Voor deze workshop heb je nodig: sportkleding, zaalschoenen, handdoek, bidon/flesje water.


Architectuur & bouwkunde | OB + BB

Heb je interesse in architectuur? Hoe herken je verschillende bouwstijlen? Wat kan je doen met een opleiding bouwkunde? Dat en meer komt in deze workshop aan bod. 


Waterraketten maken | OB + BB

Voor deze workshop gaan we in tweetallen een waterraket maken.
Hiervoor neem je zelf een PET-frisdrankfles mee.


EHBO | OB + BB

Basiscursus EHBO


Robotica met Arduino | OB + BB

Arduino is een mini-computer, een printplaatje met processor waaraan je allerlei sensoren, lampjes, knoppen en motoren kan verbinden. Deze onderdelen zijn zo te programmeren dat je er allerlei leuke en praktische toepassingen mee kan bouwen zoals: een bestuurbare of zelfrijdende auto, een battle-bot, automatische prullenbak, een weerstation, bijenteller enzovoorts. Je gaat zelf werken aan een project. In dit pq uur zal je voornamelijk bezig zijn met hardware en programmeren. 


Verkoop je shit | BB

Neem je oude shit mee. Leer de perfecte marktplaats advertentie te maken, perfecte foto, perfect verhaal. Cashen! Cashen! Cashen! 


Sport | OB + BB

ntb


Schilderen met groente | OB + BB

We maken onze eigen verfstoffen uit groente en maken daar gezamenlijk één groot schilderij mee.


Groen geld verdienen | OB + BB

Economie gaat ook over winst, maar vaak ten koste van anderen, anderen leiden verlies.
In deze workshop benaderen we Winst op een andere manier en gaan we onderzoeken of je op een groene manier geld kunt verdienen.


Megapuzzel | OB + BB

We gaan een puzzel van 24000 stukjes maken.


Introductie met theatersport | OB + BB

 


Sporten met Paul  1 | OB + BB

Je gaat naar sportzaal De Aanloop om lekker te sporten: Hooilandplein 1.


Sporten door Prins 2 | OB + BB

Je gaat naar sportzaal De Aanloop om lekker te sporten: Hooilandplein 1.


Arabisch leren met Jamileh | OB + BB

Op een prachtige interactieve manier neemt Jamileh je mee in de Arabische taal. Jamileh heeft twee jaar geleden op de ISK gezeten en wil graag jullie laten ervaren hoe het is om in een vreemd land met een vreemde taal, te leren stap voor stap. Met handen en voeten, met heel veel humor leert ze jullie Arabisch spreken en schrijven en gaan jullie ervaren hoe kleurrijk de taal is maar ook hoe belangrijk het is dat je in dat nieuwe land gezien wordt en er mag zijn.