HOME » MAANDAG » MA OCHTEND

Workshop: Molen Concordia in Ede kijken en helpen OB

Omschrijving: De Concordia is een molen in Ede die nog werkt en graan maalt. We fietsen erheen en mogen binnen overal kijken, ook bovenin. Ook mag je de molenaar helpen met verschillende dingen  zoals het goed op de wind zetten en de snelheid van het malen regelen.

Neem je fiets mee.

 

Doelen: M2, Z1, C3

Categorie: Cultuur, Maatschappij, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: Monique Zwetsloot & SCF


WorkshopOp avontuur in het Renkum’s BeekdaOB

Omschrijving:

 We gaan een fotospeurtocht doen in het Renkum’s Beekdal. Vooral leuk voor de jongere leerling. Neem regenkleding mee en trek schoenen/laarzen aan die vies mogen worden.

 

Doelen: M2, Z3, C2

Categorie: Art, Natuur, Sport

Workshopgever: JAN


Workshop: Energetische bescherming OB + BB 

Omschrijving:

Ben jij gevoelig voor de stemming van anderen, neem jij vaak het gedrag/energie over van anderen of voel je je vaak moe nadat je een dag school hebt gehad door alle verschillende indrukken? Dan is de kans groot dat jij gevoelig bent en dat jij je niet genoeg kan beschermen tegen de invloeden van anderen. In deze workshop ga je leren wat hoog-sensitiviteit is, wat energie is, hoe het energiesysteem werkt en hoe je je tegen energie van anderen kunt beschermen. In de workshop wordt theorie afgewisseld met oefeningen om je eigen energie beter te voelen en te beschermen.

 

NB: Dit is een workshop met een spirituele inslag. Misschien is deze workshop minder geschikt voor jou als je een zeer wetenschappelijke instelling of een andere overtuiging hebt die niet past bij spiritualiteit, maar uiteraard ben je ook met deze achtergronden welkom als je nieuwsgierig bent.

 

Doelen: M3, Z2, C1

Categorie: gezondheid en spiritualiteit

Workshopgever: KOM


Workshop: Met HTML/CSS een website maken OB + BB

Omschrijving:

Tijdens deze workshop leer je zelf HTML en CSS schrijven om daarmee de basis van een website te maken. Let op: je moet zelf een laptop meenemen. Apple computers zijn hier niet voor geschikt. Je moet het programma Kladblok of Notepad op je laptop hebben staan. Er worden geen laptops vanuit school verstrekt. Als je geen laptop van huis mee mag of kan nemen, moet je van tevoren een laptop in het studiehuis reserveren. Als je geen laptop bij je hebt, kan je niet meedoen!

 

 

Doelen: M1, Z3, C3

Categorie: Art, Wetenschap

Workshopgever: JAG


Workshop: Linnen tassen pimpen OB + BB

Omschrijving:

Wil jij zelf de ontwerper zijn van jouw tas? En ben jij ook tegen het gebruik van al die plastic tassen? Doe dan mee aan deze workshop. Wij geven de tas en jij mag gaan pimpen. We gaan o.a. werken met verf dus trek niet je nieuwste outfit aan.

Doelen: M2, Z2, C2

Categorie: Art, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: CER + GEI


WorkshopMuziek maken met Ableton OB + BB

Omschrijving:

In deze workshop ga je aan de slag met Ableton. Dit is software dat veel gebruikt wordt door muzikanten voor het maken van allerlei soorten elektronische muziek: dance, hiphop, techno, drum & bass. Er zijn veel mogelijkheden. In het eerste gedeelte van de workshop leer je werken met het programma. Daarna kan je de rest van de tijd gebruiken om zelf muziek te maken.

 

Zorg er voor dat je zelf een koptelefoon of oortjes meeneemt naar de workshop die je kan gebruiken om naar je muziek te luisteren.

 

Doelen: M0, Z1, C3

Categorie: Art

Workshopgever: BCW


Workshop: Renkumse Molen OB + BB

Omschrijving:

Je brengt een bezoek aan de Renkumse Molen. Je krijgt tijdens de rondleiding uitleg over de werking van de molen, ook ga je helpen bij het opzeilen en in werking brengen van de molen.

Je fietst zelfstandig naar Renkum.

 

Doelen: M2

Categorie: Cultuur, Maatschappij, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: WAJ


Workshop: Bullet Journal OB

Omschrijving: Dé instagram-hype van het moment: het Bullet Journal! Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het!? Dat is het leuke: een Bullet Journal (afgekort BuJo) is precies wat JIJ wilt dat het is. Je houdt er je dagelijkse taken in bij, je toekomstige afspraken, of je lange-termijn doelen. Je schrijft je gevoelens van je af, gebruikt het als schetsboek, houdt bij welke landen je hebt bezocht en welke reizen je nog wilt gaan maken, schrijft inspirerende quotes op in mooie hand lettering, of je maakt mooie creatieve pagina’s waar je bijhoudt welke boeken je nog wilt lezen en waar je gebleven bent in je favoriete series. Kortom: een Bullet Journal is een systeem om zo productief mogelijk te zijn én een uitlaatklep voor al je creativiteit.
Heb je zelf al een bullet journal? Neem hem mee? Als je leuke stiften en andere knutselspulletjes hebt, neem dat dan ook mee!

 

Doelen:  M0, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: ZON


Workshop: Bullet Journal OB

Omschrijving:

Dé instagram-hype van het moment: het Bullet Journal! Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het!? Dat is het leuke: een Bullet Journal (afgekort BuJo) is precies wat JIJ wilt dat het is. Je houdt er je dagelijkse taken in bij, je toekomstige afspraken, of je lange-termijn doelen. Je schrijft je gevoelens van je af, gebruikt het als schetsboek, houdt bij welke landen je hebt bezocht en welke reizen je nog wilt gaan maken, schrijft inspirerende quotes op in mooie hand lettering, of je maakt mooie creatieve pagina’s waar je bijhoudt welke boeken je nog wilt lezen en waar je gebleven bent in je favoriete series. Kortom: een Bullet Journal is een systeem om zo productief mogelijk te zijn én een uitlaatklep voor al je creativiteit.
Heb je zelf al een bullet journal? Neem hem mee? Als je leuke stiften en andere knutselspulletjes hebt, neem dat dan ook mee!

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: BMU


Workshop: Make up voor beginners OB + BB

Omschrijving:

Zwarte panda-oogjes met krokante wimpers, gele foundation die precies stopt op je kaaklijn.. en die   wenkbrauwen..dikke rupsen, potloodlijntjes of helemaal weggeplukt?

Dit gaan we eens snel aanpakken in een workshop waarbij ik je alle stappen van een mooie basis make-up laat zien . Je krijgt tips om je natuurlijke pluspunten te highlighten, maar ook om een avond make-up te zetten.

Neem zoveel mogelijk je eigen make up mee; minimaal een mascara/eyeliner en een foundation (i.v.m. hygiëne en kleur), zoveel kwasten als je hebt en een staand spiegeltje. Make-up remover en haarspeldjes/haarband zijn ook handig.

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: Art, Cultuur, Gezondheid

Workshopgever: WAA & VMF


Workshop: Help een ander! Ondersteun Daklozenopvang ‘De Duif’ in Arnhem OB + BB

Omschrijving:

We hebben niet allemaal evenveel geluk in het leven. Sommige mensen hebben behoorlijk veel pech. En voor sommigen geldt dan ook nog eens dat ze zelfs geen dak boven hun hoofd hebben… Met de kerstgedachte in het achterhoofd, kun je in deze workshop mensen helpen die het minder getroffen helpen. In Arnhem gaan we praktisch aan de slag om deze daklozenopvang te ondersteunen: koken, schoonmaken, voorbereiden. Je steekt de handen uit de mouwen om mensen te helpen die het minder getroffen hebben. Doe mee!

Let op: De workshop vindt plaats in Arnhem (Spoorwegstraat 11). Je wordt geacht om op eigen gelegenheid hier naar toe te komen. Bij vragen hierover kun je natuurlijk contact met me opnemen door te mailen naar nroelen@pantarijn.nl

 

Doelen: M3,Z2, C1

Categorie: Gezondheid, Maatschappij

Workshopgever: RON


WorkshopSkiën Snow World Zoetermeer BB

Omschrijving:

Op maandag 16 december gaan we skiën/snowboarden in de binnenhal in Zoetermeer.

  • Vertrek Wageningen 10.45 uur
  • Uitgifte materiaal 12.30
  • Les van 13.00 uur tot 15.00 uur
  • Vrij en begeleid skiën van 15.00 uur tot 17.00 uur
  • Terug in Wageningen +/-18.00 uur

 

Zorg zelf voor de lunch. Let op warme kleding, het is min 5 graden in de hal en handschoenen verplicht.

Tevens zijn er kluisjes te huur voor € 0,50.

 

Voor deze activiteit kun je je niet meer inschrijven. Inschrijvingen hebben al plaatsgevonden.

 

Doelen: M1, Z3, C2

Categorie: Sport

Workshopgever/ begeleiding: AKS, MOO, TAB, EKV, WNN, RIR, PLA, WEL, PLS, PIA, MDN


Workshop: Spijkerschrift OB

Omschrijving:

Rond 3200 voor Christus ontstond het spijkerschrift. Het is een van de oudste manieren van schrijven, en ook een van de langst gebruikte manieren, want in de 1e eeuw na Christus werd het nog steeds gebruikt. In deze workshop leer je wat over hoe spijkerschrift werkt, ga je spijkerschrift proberen te ontcijferen, en maak je je eigen kleitablet.

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: Cultuur

Workshopgever: NIJ


Workshop: Waar je ouders je niet mee naar op vakantie nemen OB + BB

Omschrijving:

Noord-Korea, Iran, Transnistrië, Oekraïne, Wit-Rusland. Dat zijn geen landen waar je ouders/verzorgers je mee naar toe nemen. Hoe is het om te reizen naar deze landen? Waarom zou je er naar toe willen reizen? En als je er naar toe reist, hoe gaat dat dan?

In deze workshop ga je leren over het reizen naar de ongebruikelijke locaties. Neem een pen mee!

 

Doelen: M3, Z0, C2

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: RPS


Workshop: Papier scheppen OB

Omschrijving:

Deze ochtend ga je op de ambachtelijke manier papier maken. Met een zeef schep je de pulp en maak je zo een mooi vel tekenpapier of misschien maak je een kaart of papier voor een brief aan je lief.  Je mag materialen en/of kleurtoevoegen maar dat hoeft niet.

 

Doelen: M2, Z2, C2

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: BKE


Workshop: Spellen OB

Omschrijving:

In deze workshop gaan jullie een ochtend verschillende spellen spelen. Je mag zelf bordspellen meenemen, maar er zijn diverse spellen aanwezig.

 

Doelen: M0, Z3, C1

Categorie: Diversen

Workshopgever: HEI


WorkshopPortretfotografie (telefoons verboden) BB

Omschrijving:

Geen lelijke selfie of simpel kiekje maar een echt vet portret. Gemaakt met een ECHTE CAMERA. Hoe doe je dat? Hoe maak je een tof portret voor jezelf, je vrienden of bijvoorbeeld Insta?

We nemen de hele dag de tijd zodat je de kans krijgt om je te verdiepen in techniek én de creatieve kant van fotografie. Je krijgt inzicht in de instellingen van je fototoestel, het gebruik van licht en gebruikelijke én ongebruikelijke technieken om mooie portretten te maken. Het is verplicht een ECHT FOTOTOESTEL mee te nemen (anders is deze workshop zinloos): een spiegelreflex of systeemcamera (dus GEEN smartphone). Je favoriete foto mag je bij ons inleveren en laten afdrukken.

Let op: deze workshop duurt een hele dag.

 

Doelen: M0, Z3, C3

Categorie: Art, Cultuur

Workshopgever: VIE en Eelco Bots


Workshop: Cartoontekenen OB

Omschrijving:

Het is niet erg als je niet kunt tekenen en je hoeft zelfs niet eens grappig te zijn. Tijdens deze workshop worden de leerlingen stap voor stap meegenomen in de wereld van cartoons. Ze leren hoe ze in een tekening een grap of boodschap kunnen verwerken. Aan het einde van de workshop hangt er een lokaal vol met allemaal zelfgemaakte cartoontekeningen.

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: Kleinkunstig & GEU


Workshop: Grimeren / schminken (wonden maken) OB

Omschrijving:

Waar podiumlicht het gezicht van een artiest afvlakt, brengt grime het weer tot leven. Grime geeft artiesten net dat beetje of juist heel veel extra om te stralen op het podium. Ervaar tijdens deze workshop de magie van de metamorfose van het menselijk gezicht. Er wordt in tweetallen gewerkt zodat de leerlingen elkaar kunnen grimeren. Na een korte introductie waarin een aantal basishandelingen worden uitgelegd, oefenen de leerlingen eerst op hun eigen arm. Vervolgens maken ze een eigen ontwerp en gaan werken op het gezicht van hun grimepartner. Er kan gewerkt worden met allerlei thema’s en onderwerpen. De leerlingen kunnen bijvoorbeeld karakters of wonden gaan grimeren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: Kleinkunstig & SCC


Workshop: Handlettering OB

Omschrijving:

In een tijd waarin typen aan de orde van de dag is, maakt Handlettering haar comeback. Tijdens de workshop Handlettering leren de leerlingen de kunst van lettervormen tekenen en gebruiken. Ze ontdekken tijdens de workshop de waarde van (mooi) geschreven schrift,  leren welke functies verschillende  lettervormen hebben en zijn zo bezig typografie te ontdekken!

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: Kleinkunstig & RHB


Workshop: Podcast maken OB

Omschrijving:

Alles komt weer terug: de lp’s, de casettebandjes en dus ook het luisterverhaal. Waar mensen vroeger gekluisterd aan de radio naar hoorspelen luisterden is er tegenwoordig de podcast. Podcast is hét medium om op een radio-achtige manier verhalen te vertellen. Onze docenten leren de leerlingen hun verhaal boeiend en uniek over te brengen, en dat enkel met geluid! Wie maakt de spannendste podcast?

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: Kleinkunstig & SLL


Workshop: Reactiebaan OB

Omschrijving:

Met als voorbeeld de kunstinstallatie The Way Things Go van Fischli & Weiss, gaan leerlingen zelf aan de slag met het onderzoeken van materiaal en objecten. Hoe kan het materiaal in beweging worden gezet? Wanneer blijft een object in balans en wanneer valt het om? Hoe kan je het hele lokaal gebruiken in de reactiebaan? Tijdens deze onderzoekende workshop bouwen de leerlingen al experimenterend een eigen reactiebaan met verschillende materialen. Nieuwsgierig? Klik op de foto!

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: Kleinkunstig & TOJ


Workshop: Superimpose Fotografie OB

Omschrijving:

Misschien heb je de foto’s van de 17-jarige Annegien Schilling (@fetching_tigerss) wel voorbij zien komen op internet. Annegien maakt surrealistische zelfportretten die ze op Instagram plaatst. De portretten zijn zo bijzonder dat ze inmiddels internationaal bekend is. In de workshop Superimpose gaan de leerlingen ook aan de slag met surrealistische fotografie. De leerlingen leren om anders naar beeld te kijken. Wat gebeurt er als je beelden combineert? Hoe vang je een verhaal in een beeld? 

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art

Workshopgever: Kleinkunstig & TAS


Workshop: Folderen/flyeren en ophalen van voedsel ten bate van de voedselbank OB + BB

 

In Nederland is er helaas ook sprake van armoede. Er zijn nog steeds gezinnen afhankelijk van de voedselbank, een instelling die zich inzet om mensen die het niet breed hebben toch te voorzien van een aantal verantwoorde maaltijden per week. Ik hoop dat jullie een aantal uur van de Pantarijnweek willen besteden om in de wijken te flyeren en om de klaar gezette voedselpakketten op te halen.

Wij van Pantarijn doen dit nu al een aantal jaren en tot nu is het een groot succes. Hopelijk kunnen we dit jaar ons succes overtreffen. Kijk maar even vast op facebook RSG Pantarijn/voedselbank pagina.

Ik hoop jullie aanmeldingen te zien. Namens de klanten van de voedselbank, de voedspelbank zelf en namens mij alvast hartelijk dank. 

Omschrijving: We gaan op maandagochtend en -middag en op dinsdagochtend- en middag de wijk in om bij de mensen folders  af te geven. Op de folder zelf staat wat de bedoeling is en wanneer we de door de mensen klaargezette voedselpakketen weer komen ophalen. Het ophalen van de voedselpakketten zal op donderdag in de ochtend en in de middag plaatsvinden.

 

Doelen: M3, Z2,  C1

Categorie:  Maatschappij

Workshopgever: DER


WorkshopMaak je eigen verhaal OB

Omschrijving:

In deze workshop maak je kennis met verhaalelementen en ga je een eigen verhaal maken. Dit kan natuurlijk met woorden, maar je kunt ook gebruik maken van beelden, foto’s, online tools, iMovie enz. Dus neem een device mee, ga erop uit en maak je eigen verhaal.

 

Doelen: M1, Z2, C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: BRT


Workshop: Creatief schrijven OB

Omschrijving: In deze workshop ga je opzoek naar jou innerlijke J.K Rowling. Zit jij vol met fantasie, verhalen, en of karakters maar heb je nooit de tijd gehad om dit op papier te zetten? Geef je dan nu op en kom ontdekken waar jou fantasie tot in staat is! Handig is wel om een laptop of schrift mee te nemen waar je op of in kunt schrijven.

 

Doelen: M0, Z1, C3

Categorie: Art, Diversen

Workshopgever: TUM


Workshop: Jachtseizoen OB

Omschrijving:

We gaan binnen gemeente Wageningen het Jachtseizoen spelen van StukTV,

Zorg dat je een volle telefoon mee hebt en de app van het Jachtseizoen hebt gedownload.

 

Doelen: M0, Z3, C1

Categorie:  Gezondheid, Sport, Diversen

Workshopgever: Hugo Wessels, Deen de Jong, Mathijs de Louw, Roxy van Ojik, Yorick Groenewoud & WET


WorkshopHoe word ik influencer? OB + BB

Omschrijving:

Jij hebt een boodschap en je wilt dat de wereld die hoort! Hoe bereik je een zo groot mogelijk publiek op sociale media?

Neem een opgeladen smartphone mee.

 

Doelen: M3, Z1, C3

Categorie: Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: LOZ


WorkshopSchaken OB + BB

Omschrijving:

Tijdens de workshop maken jullie kennis met het spel schaken. Er kan geschaakt worden door leerlingen die reeds kunnen schaken, maar ook leerlingen die niet kunnen schaken mogen deelnemen. Er bestaat een mogelijkheid om les te krijgen in het schaken.
Mocht het zelfs een wens zijn voor alle deelnemers, dan kunnen we er ook een toernooitje van maken. Er zijn namelijk, indien nodig, ook klokken beschikbaar.

De workshop vindt plaats binnen school

 

Doelen: M1, Z3, C3

Categorie:  Cultuur, Maatschappij, Sport, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: BRC


Workshop: MONTESSORI MODEL UNITED NATIONS  OB (alleen 1e of 2e klas)

Omschrijving:

Zit jij nu in de 1e of 2e klas en wil jij in 2021 deelnemen aan een Montessori Model United Nations – jongerenparlement in Rome? Met jongeren uit de hele wereld, die met elkaar op zoek gaan naar oplossingen voor de grote wereldproblemen van vandaag de dag?

Wil je hier meer over weten en over de manier waarop we dat gaan voorbereiden in de PQ-uren in de komende 2 jaar?
Ben jij gemotiveerd om hiervoor extra goed Engels te leren spreken, zodat je ook internationaal het gesprek met jongeren uit de hele wereld kunt aangaan?

Neem een kijkje op dit filmpje als je alvast iets meer wilt weten over Montessori Model United Nations.

 

Doelen: Z3, C3, M3

Categorie: Cultuur, Maatschappij, Wetenschap

Workshopgever: ENK & WER


WorkshopChaos OB

Omschrijving:

Als er kop noch kont aan zit, wat moet je dan? Dan maar gewoon aan de slag gaan en uit de veelheid van je ideeën iets creëren waar je blij van wordt.

 

Doelen: M3, Z3, C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij,

Workshopgever: SEV


Workshop: Macrame Sleutelhanger maken OB

Omschrijving:

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en zelf iets te maken? Met touw en kralen gaan we sleutelhangers maken. Je hoeft niks mee te nemen.

 

Doelen: M0, Z2, C3

Categorie: Art, Diversen

Workshopgever: JOD & BUR


Workshop: Samen bakken we er meer van! BB

Omschrijving: Weet jij wat er allemaal komt kijken bij het bakken van een pizza? Ongetwijfelt denk je nu aan allerlei ingredienten. Wij kijken hier net even anders tegenaan. Welke rol speel jij als consument en wat doen bedrijven om jouw pizza klaar te maken? Binnen Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen kijken we naar de productieketen en alles erom heen. Nieuwsgierig? Kom kijken hoe wij pizza bakken!

 

Doelen: M3, Z1, C2

Categorie: Gezondheid, Maatschappij, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: Wageningen University and Research & BTN 


Workshop: Er dreigt een tekort aan water; Hoe moeten we water eerlijk verdelen? BB

Omschrijving:

Wat als er een tekort aan water ontstaat en we door de overheid gedwongen worden om water te besparen? Hoe verdeel je het water dan en hoe gebruik je het slim en efficiënt? Economische inzichten kunnen hierbij helpen. Vind jij economie een leuk vak en wil jij hierover meedenken? Doe dan mee aan het waterhandelsspel waarbij je voor jouw sector een zo hoog mogelijke welvaart probeert te krijgen door op een slimme manier waterbesparingsmaatregelen in te zetten, te handelen in waterrechten en op waterrechten te bieden tijdens een veiling.

 

Doelen: M3, Z3, C3

Categorie: Maatschappij, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: Frank van Rossum en Lilly Huijboom, studenten Economie en Beleid Wageningen University and Research & KOW


Workshop: Plan je eigen (wereld-) reis BB

Omschrijving: 

Lijkt het jou geweldig om na je eindexamen een verre reis te maken, maar weet je niet goed hoe en wat? In deze workshop kun je inspiratie opdoen, voorpret beleven, nuttige tips krijgen en een plan maken. Na afloop weet je waar je in elk geval aan moet denken bij het plannen van je reis.

 

Doelen:  M2 Z3 C2

Categorie: Diversen

Workshopgever:Linda Hijmans-Seinhorst & VDL


Workshop: Het klokhuis OB + BB

Omschrijving:

In deze workshop ga je zelf (in 2 uur tijd) een klokhuisaflevering maken over een door jou gekozen onderwerp. Vind je het leuk om sketches te verzinnen en te spelen of juist om uitleg te geven of een liedje te maken? Doe mee!

Meenemen: smartphone.

Leerdoel: verschilt per leerling: informatie overbrengen, toneelstukje maken, filmen, uitleg geven, informatie verwerken en overbrengen.

 

Doelen: M3, Z3, C3

Categorie: Art, Cultuur, Gezondheid, Maatschappij, Natuur, Sport, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: VLI & MUN


Workshop: Salsa dansen OB + BB

Omschrijving:

Kennismaken met verschillende culturen d.m.v. dansen.

Sportief bewegen op muziek.

 

Doelen: M1, Z1, C2

Categorie: Cultuur

Workshopgever: RAY


WorkshopBasiscursus Portugees voor Toeristen OB

Omschrijving:

Je leert jezelf voor te stellen en hoe je iets kan vragen/zeggen in het Portugees. We zullen voornamelijk een aantal standaard zinnen leren en de uitspraak oefenen. Ook leer je wat je wel of niet kan doen/zeggen in de Portugese cultuur.

 

Doelen: M2, Z1, C3

Categorie: Cultuur, Maatschappij,

Workshopgever: GLM


WorkshopWiskundemarathon OB

Omschrijving:

Dit wordt een workshop met een wedstrijdkarakter.. Na eerst even te oefenen met een paar voorbeelden ga je de wedstrijd aan met 3 andere groepen. Je hoeft voor de wiskunde opgaven niet echt voorkennis te hebben , maar wel goed kunnen rekenen, je gezonde verstand gebruiken en heel goed kunnen samenwerken. En je vindt oplossen van opgaven leuk. Papier hebben we, zorg zelf voor schrijfbenodigdheden.

 

Doelen: M0, Z3, C3

Categorie:  CultuurWetenschap

Workshopgever: BUI


WorkshopWiskundemarathonjurylid OB

Omschrijving: Dit is een workshop met een wedstrijdkarakter, je gaat dit samen met de workshopgever begeleiden. 22 leerlingen gaan de strijd met elkaar aan en er moet ook bijgehouden worden wat iedereen voor puntenscore heeft en ook aan het eind beoordeel je samen met de workshopgever wie de winnaar geworden. Je vindt het leuk om te helpen en bent ook snel in het optellen en bijhouden van scores, zelfs onder druk, maar daar heb je juist plezier in

 

Doelen: M1, Z3, C3

Categorie:  Wetenschap

Workshopgever: BUI


WorkshopProef de wereld OB

Omschrijving:

Proef de wereld.

We gaan verschillende internationale gerechten maken en proeven. Vind je het leuk om te koken en nieuwe dingen te proeven? Schrijf je dan in voor deze workshop!

 

Doelen: M3, Z3, C2

Categorie: Cultuur, Diversen

Workshopgever: KNO en HEY


WorkshopDuitse kerstkoekjes bakken OB + BB

Omschrijving: In Duitsland is het bakken van kerstkoekjes een belangrijke traditie. Wij zullen met originele Duitse recepten verschillende kerstkoekjes bakken. 

 

Doelen: M1, Z1, C2

Categorie: Diversen

Workshopgever: HSS


WorkshopOrigami: vouwen van kerstmannen naar vliegtuigjes OB

Omschrijving:

Houd je van papier vouwen en heb je wat doorzettingsvermogen dan zal je in deze workshop je niet vervelen.

 

Doelen: M2, Z3, C3

Categorie: Maatschappij, Natuur, Sport, Wetenschap

Workshopgever: LAA


WorkshopOntdek je talent! OB (vanaf klas 2) + BB

Omschrijving:

In deze workshop ga je de uitdaging met jezelf aan! Je leert meer over je eigen lef, je gaat presenteren, je hebt lol, je komt tot nieuwe inzichten en ..... je zelfvertrouwen wordt vergroot!

Schrijf je in en ga aan de slag met scènes die jullie in kleine groepjes zelf maken en aan elkaar presenteren. Jullie zijn zowel publiek als speler.
Wij zetten onder de gemaakte scènes muziek die passend is of uitdaagt.

 

Waar? In Theater De Wilde Wereld - Burgtstraat 2 - 6701 DG - Wageningen

 

Doelen: M2, Z3, C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij, Diversen

Workshopgever: Henriëtte de Graaf & MME


Workshop: Creatief schrijven BB

Omschrijving:

Wil je leren hoe je een kort verhaal schrijft? Wil je je eigen creativiteit ontdekken ten aanzien van taal? Of weten hoe je met woorden een wereld op kan roepen? In deze workshop leer je hoe je je creativiteit aanboort en hoe je dit om kan zetten in een kort fictief verhaal of column. Neem pen en papier mee. Mocht je al aan een verhaal werken, neem het dan gewoon mee, dan krijg je tips en tricks om het verder uit te werken!

 

Doelen: M2;, Z2, C3

Categorie: Art, Cultuur, Maatschappij

Workshopgever: Schrijfster Beitske Bouwman schreef vier romans (Uitgeverij Querido) en een kinderboek (Uitgeverij Nino). Daarnaast is zij freelance docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Wageningen én nature-meditation teacher waarbij ze onder andere samenwerkt met Het Nationaal Park De Hoge Veluwe. (& DKL)


Workshop: Ontwerp je Pantarijn OB + BB

Omschrijving:

In deze workshop gaan we het hebben over de identiteit van het Pantarijn. Dit doen we door onze eigen school te ontwerpen. Je gaat zelf de regels voor je school maken en een schoolgebouw schetsen.

 

Doelen: M0123, Z0123, C0123

Categorie: Art, Cultuur, Gezondheid, Maatschappij, Natuur, Sport, Wetenschap, Diversen

Workshopgever: Nathan van Etteger en Evi Matse & SCP


Workshop: Vogels bestaan niet en andere conspiracy theorieën OB

Omschrijving:

In deze workshop gaan wij op bekende conspiracy theorieën in, bespreken we waarom ze belangrijk zijn en gaan we zelf theorieën onderzoeken.

Doelen: M2, Z2, C2

Categorie: Cultuur, Maatschappij, Natuur, Diversen

Workshopgever: Roos Cramwinckel & Abigail Ketner & BFJ


Workshop: ........................... OB

Omschrijving:

Inhoud nog onbekend

Doelen: .........

Categorie: .....

Workshopgever: BFJ