Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

 

Belangrijk:

 • kijk ook op Zermelo naar de omschrijving van de workshop
 • daar zie je nog meer informatie over de workshop:
  • inhoud
  • dagdeel of hele dag
  • voorinschrijving?
  • iets meenemen?
  • kledingeisen?
  • op school of elders? 
  • als het elders is, waar verzamel je dan?
 • zorg voor meerdere opties
 • schrijf je in op Zermelo

Religie voor gekkies? | OB + BB

Deze workshop vindt plaats in de Johannes de Doperkerk in Wageningen (Bergstraat 17). We krijgen een rondleiding door de kerk, bespreken mooie bijbelse verhalen en gaan ook met elkaar in discussie: wat is de rol van religie in onze samenleving? Wie was Jezus Christus? Hoe kun je in God geloven? Ben je eigenlijk een beetje een 'gekkie' als je gelovig bent? En hoe ziet het leven van een priester er nu uit?

De ochtendworkshop start eerder, namelijk om 09.00u! We wonen 's ochtends namelijk een mis bij. Zorg ervoor dat je dan om 08.50u aanwezig bent. Deze ochtendworkshop zal om 11.30u afgelopen zijn.


Website maken met HTML/CSS | OB + BB

Tijdens deze workshop leer je zelf HTML en CSS schrijven om daarmee de basis van een website te maken.
Let op: je moet zelf een laptop meenemen. Apple computers zijn hier niet voor geschikt.
Je moet het programma Kladblok of Notepad op je laptop hebben staan. Er worden geen laptops vanuit school verstrekt.  Als je geen laptop bij je hebt, kun je niet meedoen!


Bulletjournal | OB + BB

Dé instagram-hype van het moment: het Bullet Journal! Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het!? Dat is het leuke: een Bullet Journal (afgekort BuJo) is precies wat JIJ wilt dat het is. Je houdt er je dagelijkse taken in bij, je toekomstige afspraken, of je lange-termijn doelen. Je schrijft je gevoelens van je af, gebruikt het als schetsboek, houdt bij welke landen je hebt bezocht en welke reizen je nog wilt gaan maken, schrijft inspirerende quotes op in mooie hand lettering, of je maakt mooie creatieve pagina’s waar je bijhoudt welke boeken je nog wilt lezen en waar je gebleven bent in je favoriete series. Kortom: een Bullet Journal is een systeem om zo productief mogelijk te zijn én een uitlaatklep voor al je creativiteit.
Heb je zelf al een bullet journal? Neem hem mee? Als je leuke stiften en andere knutselspulletjes hebt, neem dat dan ook mee!


Handen uit de mouwen in de autotechniek! | BB

In deze workshop maak je kennis met techniek van auto's, scooters en motoren. Je leert de over de principes van verbrandingsmotoren en elektromotoren die nu op ons wegennetwerk rijden. Je gaat zelf  aan de slag aan de hand van een aantal opdrachten aan auto's of motoren. wil je alvast een kijkje nemen? www.sjemfabriek.nl  


Moodboards | OB + BB

Ben je creatief en droom jij al van het inrichten van een huis, een bruiloft plannen of jouw verjaardag regelen?
Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen die, eventueel aangevuld met tekst, een bepaalde ‘mood’ of stijl overbrengt.  Tijdens deze workshop ga jij een moodboard maken voor jezelf of in opdracht van een ander.


Sta stevig in je schoenen | OB + BB

Bijna ieder mens wordt geboren met twee benen, twee armen én onzekerheid. Je kan over veel dingen onzeker zijn. Misschien durf je niet je vinger op te steken, omdat je bang bent dat je een "domme" vraag stelt. Of vind je het spannend om een presentatie te geven, omdat iedereen naar jou kijkt en jou beoordeelt? Wees gerust, je bent niet de enige! Fijn is dat iedereen kan leren om in zulke situaties meer zelfvertrouwen te hebben.

In deze workshop kun je dan ook leren hoe je meer zelfvertrouwen krijgt en steviger in je schoenen staat. Het gevolg is dat je minder bang bent om iets fout of iets stoms te doen. We verbinden hierbij de theorie met leuke, praktische oefeningen. Iedereen is welkom! 


Linnen tassen pimpen | OB + BB

Wil jij zelf de ontwerper zijn van jouw tas? En ben jij ook tegen het gebruik van al die plastic tassen? Doe dan mee aan deze workshop. Wij geven de tas en jij mag gaan pimpen. We gaan o.a. werken met verf dus trek niet je nieuwste outfit aan. 


History of film | BB

Tijdens deze workshop kijken we fragmenten van films die op een bepaalde manier kenmerkend voor hun tijd zijn geweest, of op een andere manier significant. Films worden vergeleken en er is een stukje gesprek. 


Bikepark Wageningen | OB + BB

Tijdens deze workshop gaan we naar het bikepark in Wageningen!


“Krachten in de natuur” - de waterbarometer | OB + BB

Met een waterslang van 12 meter ga je bewijzen dat de luchtdruk een enorme kracht veroorzaakt, en je laat het water zo in de stress schieten dat het gaat koken bij kamertemperatuur! 


Journalistiek | OB + BB

In tijden van ‘fake news’ is het steeds lastiger om te weten welk nieuws je kunt vertrouwen en welk niet. Hoe kun je daar beter achter komen dan zelf een goed nieuwsproduct in elkaar te draaien? Je gaat aan de slag met een zelf gekozen medium: een ‘ouderwets’ krantenbericht, een artikel in een tijdschrift, een journaalrubriek of multimedia. Je zult zien dat een goed journalistiek product aan dezelfde standaarden moet voldoen, maar aan jou de taak om je eigen favoriet te kiezen en hier wat moois van te maken!

Let op: je neemt je eigen materialen voor productie mee. Wanneer je ‘schrijvende journalistiek’ wilt gaan uitoefenen (zoals krant en tijdschrift) neem dan een laptop mee. Als je kiest voor ‘beeldende journalistiek’ (zoals journaal of multimedia) kun je dat met je telefoon doen, maar voor nog beter kwaliteit is een camera natuurlijk aan te raden.


Moderne dans/Floorwork | OB + BB

Dynamische dansles waarin we rollen, springen, draaien, zweven op goede muziek. We werken toe naar het uitvoeren van een stukje choreografie.

Advies!
Trek een lange sportbroek/legging en een shirt met (korte of lange) mouwen aan


Italiaans leren met gemak! | OB + BB

We gaan in deze workshop geen rijtjes stampen!  We gaan ontdekken hoe het is om een taal te leren gekoppeld aan beweging. Luister naar hoe de taal klinkt en gooi jezelf in de strijd! Spreek de prachtige klanken uit en leer een gesprekje voeren. Ook kijken we naar de gewoontes van de Italianen en nog veel meer. Kom je ook?


Blinde Ziend | OB

Hoe is het om blind te zijn? In deze workshop ga je dat ervaren. Onder begeleiding van een professionele woonbegeleider van Bartiméus (instelling voor blinden en slechtzienden) voer je alledaagse handelingen uit. Je draagt daarbij een speciale bril of blinddoek waardoor je niets kunt zien en op je andere zintuigen leert vertrouwen.  


Salsa Dansen | OB + BB

Kennis maken met de basis van de Salsa: De meringue en Salsa als dansstijl met een aantal variaties.


Logo maken! | OB

Overal om ons heen vind je logo's. Pantarijn, maar ook jouw sportclub of hobbyvereniging heeft een logo. Dat logo is meer dan een symbooltje: het kan ons vaak veel vertellen. In deze workshop gaan we het daarover hebben en maak je bovendien jouw eigen, persoonlijke logo!


Percussie voor gevorderden | OB + BB

Ben je al wat verder met musiceren (of heb je muziek in je pakket)  en beschik je over een goed ritmegevoel? Kom dan mee spelen in onze percussie/impro workshop onder leiding van Sam Soekhram. Hij neemt diverse slaginstrumenten mee om te ontdekken. We gaan lekker hands on aan de bak!


Moleculair koken | OB + BB

Hier komen chemie en kookkunst bij elkaar.


Faalangsttraining | BB

In de workshop krijg je uitleg over faalangst. Je gaat ook kijken welke gedachten de oorzaak van jouw stress bij toetsen (of presentaties) kunnen zijn. Daarnaast maak je kennis met een aantal ontspanningsoefeningen. De workshop is bedoeld voor leerlingen die erg veel stress ervaren voor of tijdens toetsen/presentaties.


Maak kennis met roeien! | OB

Tijdens deze workshop ga je ontdekken hoe het is om te roeien. Je leert de verschillende technieken die bij het roeien aan bod komen, maar gaat ook aan de slag met je conditie. Een deel van de workshop zal binnen plaatsvinden, een deel buiten op de wal en buiten op het water.


Join the Roald Dahl experience! | OB

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de verhalen, gedichten en karakters uit de boeken van Roald Dahl. We gaan stukjes lezen, beluisteren en zelf voordragen! En...uiteindelijk kruip je zelf in de huid van Roald Dahl... Wat dat precies betekent is nog een verrassing.


Leren macrameeën | OB + BB

Macrame is een knooptechniek. In deze workshop leer je de knopen die je kunt gebruiken.
We gaan tijdens deze workshop armbandjes maken.


Fytotherapie | OB + BB

Fytotherapie, de kruidengeneeskunde, is al meer dan 3000 jaar oud. In deze workshop leer je hoe je de meest voorkomende geneeskrachtige kruiden kunt gebruiken bij mens en dier, leer je hoe je zalf, tinctuur en maceraat kunt maken en gaan we buiten op zoek naar kruiden met een geneeskrachtige werking. 


Schaatsen | OB + BB

2 uur schaatsen op de kunstijsbaan triavium Nijmegen.
333 mtr baan, ijshockeybaan of krabbelbaan.
Schaatshuur mogelijk: EJ ’s Schaatsshop
ijshockey- of kunstschaatsen   € 5,50 per paar (moet je zelf betalen)
Handschoenen verplicht!
Schoolpasje nodig om schaatsen te huren.
www.triavium.nl

9.15 uur vertrek naar Nijmegen
Schaatsen van 10.00 uur tot 12.00 uur
12.00 uur vertrek weer naar Wageningen  (om 12.45 uur weer op school)


Niet beide keren inschrijven !


Bordspellen | OB

In gezellig gezelschap gezelschapspellen spelen.


Zwerfafval opruimen | OB + BB

In bepaalde gebieden binnen de gemeente Wageningen zwerfafval opruimen.


Mechanische puzzels (3d en 2d puzzels) | OB + BB

De workshop mechanische puzzels wordt gegeven met ir Frans de Vreugd. Hij is bouwkundige en liefhebber van mechanische puzzels. Hij heeft een enorme verzameling puzzels. In de workshop vertelt hij eerst over verschillende soorten puzzels en de geschiedenis ervan. Daarna ga je zelf puzzels proberen op te lossen. Tot slot ga je zelf aan de slag met het maken en oplossen van 2 dimensionale puzzels. 


Repeterende tekening of vlakvulling | OB

Google even op Escher (of klik hier) en je ziet tekeningen die je al vaker hebt gezien. Escher was een kunstenaar die het voor elkaar kreeg om hele vlakken volledig te vullen met één of twee figuurtjes. Dat kun jij ook: gewoon allemaal vierkantjes, rechthoekjes of driehoekjes tekenen. Maar bij Escher is dat wat ingewikkelder. Hoe deed hij dat?
We beginnen bij de basis ( bv een rechthoek) en werken dan langzaam naar JOUW EIGEN vlakvulling toe. Maak het zo mooi als je zelf wilt.


Ontwerp een groen klaslokaal | BB

Wist je dat planten en de natuur je kunnen helpen om je beter te kunnen concentreren? Tijdens deze workshop ga je een groen klaslokaal ontwerpen. Naast dat je ontwerp ook echt uitgevoerd kan gaan worden, leer je nadenken als een jonge projectleider. Er is een echt budget en een opdrachtgever.


Internet veiligheid en Ethisch Hacken | OB

We zijn met zijn allen steeds meer actief op het internet en we delen daar steeds meer van onszelf. Maar ben jij veilig op het internet? Zijn jouw gegevens veilig? Tijdens deze workshop krijg je allerlei voorbeelden te zien waar het fout kan gaan en gaan we hierover in gesprek. Ook maak je kennis met hacken en leer je te denken als een hacker.
Doel: Bewustwording van gevaren van internet en ontdekken van mogelijkheden van hacken.


Gezond smullen | OB

Je gaat in deze workshop recepten maken en boodschappen doen voor een gezonde broodmaaltijd. Daarnaast maak je een lekkere gezonde soep.
Bij het kiezen van een recept leer je rekening houden met verschillen in smaak en eventuele diëten.


Leren exposeren 4M5H6V | BB

 


Schilderen met groente | OB + BB

We maken onze eigen verfstoffen uit groente en maken daar gezamenlijk één groot schilderij mee.


Megapuzzel | OB + BB

We gaan een puzzel van 24000 stukjes maken.


Ultimate frisbee | OB + BB

 


Introductie met theatersport | OB + BB

 


Lyrisch & ziedend: poëzie lezen en schrijven | BB

 


Kennismaking met jongerencentrum 't Oude Bijenhuis | OB + BB

 


Onderzoekjes doen bij De Beken in Renkum | OB

 


Lille | 4H 5V | BB

 


RAP | OB + BB

 


Choreografie met TikTok | OB + BB

 


Verrassingsworkshop | OB + BB