Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

 


Linnen tassen pimpen | OB + BB

Ook klaar met plastic tasjes? Of wil je gewoon een leuk tas om te showen? Kom dan hier je eigen linnen tas pimpen! 


Moodboards | OB + BB

Ben je creatief en droom jij al van het inrichten van een huis, een bruiloft plannen of jouw verjaardag regelen?
Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen die, eventueel aangevuld met tekst, een bepaalde ‘mood’ of stijl overbrengt.  Tijdens deze workshop ga jij een moodboard maken voor jezelf of in opdracht van een ander.


Slagwerk gevorderd: workshop en jamsessie | OB

Ben je gevorderd muzikant en/ of heb je aanleg voor slagwerk en een goed ritmegevoel? Sampa gaat na een workshop deel lekker met jullie jammen. We zullen op verschillende slaginstrumenten spelen, je mag evt je eigen (percussie) instrument  meenemen! Heb je gevoelige oren, neem dan oordopjes mee :-)


Een schonere woonomgeving | OB + BB

We gaan er samen op uit om wijken in Wageningen van het zwerfvuil te ontdoen.


Excursie Bonn-Düsseldorf 5V Duits | BB

De leerlingen van V5 met Duits in hun pakket gaan naar het " Haus der Geschichte " in Bonn, daarna bezoeken we het Heinrich Heine-Institut in Düsseldorf en daarna bezoeken we de prachtige Weihnachtsmarkt in Düsseldorf. Dus deze excursie is uitsluitend voor V5 leerlingen. Het maakt onderdeel uit van ons literatuurprogramma.


SportXtra klas 2, Langlaufen Winterberg | OB

 


A Roaring Twenties Murder Mystery | OB + BB

New York City, 1922. De feestelijke 'Roaring Twenties' zijn in volle gang. Terwijl mensen dansen in de felle lichten van de stad, vindt er in een jazzclub een gruwelijke moord plaats. Aan jullie de taak erachter te komen wie verantwoordelijk is voor deze misdaad.


Muziek maken met Ableton | OB + BB

Maak je muziek of wil je graag muziek maken met Ableton Live? Ableton Live is een computerprogramma dat veel gebruikt wordt om muziek mee te maken. Vooral in de EDM- en hiphopwereld zie je veel grote artiesten hiermee werken. In deze workshop ga je aan de slag met deze software en eventueel de Ableton Push controller (een apparaat dat gebruikt wordt voor het aansturen van de Ableton Live software). We beginnen met het leren gebruiken van de software en hardware. Daarna gaan we jammen en onze eigen beats maken. Uiteindelijk gaan we proberen een volledig nummer te maken.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die van muziek maken houdt, zorg er alleen wel voor dat je zelf een koptelefoon of oortjes die je op een laptop kan aansluiten meeneemt (geen bluetooth/wireless). Anders kan je niet naar je eigen werk luisteren. 


Handig met ICT | OB + BB

Heb je je ooit afgevraagd hoe het mogelijk is om YouTube-video’s te bekijken, waar ter wereld je ook bent? Of ben je benieuwd hoe een hacker twee jaar geleden de digitale portemonnees van honderden mensen leegroofde? En hoe zit dat nou helemaal met data die je opslaat in de cloud? Bij BIT in Ede weten ze precies hoe het internet werkt en kun je de cloud horen en voelen. Kom naar BIT, neem je smartphone of – nog beter – je laptop met Linux-installatie mee, leer meer over het internet en bezoek een datacenter. Deze workshop is dus niet op school, maar bij het bedrijf zelf. Je komt hier zelf op de fiets naartoe.

 

Adres van het datacenter: Galileïlaan 19 - 6716 BP Ede


Megapuzzel | OB + BB

Voor leerlingen die van een uitdaging houden of gewoon even lekker willen ontspannen gaan we in deze workshop een puzzel van 24000 stukjes maken. 


Bruxelles, Brussel! | OB

Ga je mee, op zoek naar Manneken Pis? En wist je dat er ook nog een Jeanneke Pis te vinden is in Brussel? Ben je gek van Brusselse wafels, chocolade, strips, gezelligheid én wil je samen met ons de Franstalige wereld ontdekken? Dan is dit de workshop voor jou. 's Morgens gaan we een museum bezoeken en natuurlijk heb je ook tijd om zelf - in groepjes - Brussel te bekijken.

Je kunt je (eigenlijk) niet meer inschrijven voor deze workshop (er zijn op 15 dec nog 13 plaatsen vrij voor leerlingen uit klas 2, 3, 4). Zie de nieuwsbrief.


Atelier | OB + BB

Deze ochtend / middag mag je kunstzinnig aan de slag. Je mag van alles maken. Je mag zelf een activiteit bedenken. Maar de docenten kunnen je natuurlijk helpen met het bedenken van een onderwerp of techniek. 


Architectuur en bouwkunde | OB + BB

We gaan gebouwen in Wageningen bekijken om meer te weten te komen over architectuur(-geschiedenis) en bouwkunde.


Kaas maken | OB

We gaan kaas maken. Na wat uitleg en filmpjes gaan we met verse melk van de boer stap voor stap van melk naar kaas. Je werkt in groepjes, aan het einde van de workshop kan je een kaasje mee naar huis nemen.


Maak je eigen doodle kunstwerk (zentangle art) | OB + BB

Doodles zijn kleine tekeningetjes die je maakt zonder erbij na te denken bijvoorbeeld aan de zijkant van een bladzijde in je wiskundeschrift. De workshop begint met een powerpoint over doodlekunst waarbij we kijken naar allerlei verschillende doodlestijlen en kunstenaars die doodle technieken gebruiken bij hun kunst. Dit is de inspiratie voor je eigen werk tijdens de workshop. Daarna ga je met instructies, zelf oefenen met verschillende doodle technieken. Uiteindelijk maak je een doodle/zentangle werk in je eigen stijl. Je gebruikt daarbij zwarte fineliner en stiften en eventueel ook tijdschriftplaatjes. 


History of Film | BB

Tijdens deze workshop kijken we naar bepaalde onderdelen van films. We vergelijken fragmenten. Wat maakt een film goed, wat maakt deze slecht? 


Vliegensvlug Catalaanse taal en cultuur snuiven | OB + BB

Je krijgt een spoedcursus in de taal en cultuur van Catalonië. Je krijgt met liedjes en oefeningen een basis in de taal, wat leuke feitjes over de cultuur en uiteraard een Catalaans hapje voor de inspiratie. Wat is Catalonië nou eigenlijk? Is Catalaans een echte taal? Kom meedoen en kom erachter!


WWW: Wil Wandelen (in) Wageningen | OB + BB

Vogels spotten met je verrekijker of gewoon lekker even het gebouw uit en de natuur in!
Tijdens deze workshop lopen we in de buurt van de school in de natuur, mooi moment om buiten te zijn en te genieten van je omgeving. 

 

Let op! Neem je eigen fiets mee.


Go voor beginners | OB + BB

Als je schaken of dammen al leuk of interessant vindt, dan moet je écht eens kennis maken met het Japanse bordspel Go! We gaan kennismaken met de basisregels en door te spelen leren wat voor tactieken er mogelijk zijn om je tegenstander te verslaan. Het zijn niet veel regels, maar daarna zijn de mogelijkheden eindeloos


Lekker lezen! | OB + BB

Wanneer je een boek leest, verdwijn je in een andere wereld en laat je alles uit je dagelijks leven even achter je.
Kom ook ontspannen en neem je boek, sloffen en een lekkere warme trui of dekentje mee. We delen met elkaar onze favoriete boeken en schrijvers en gaan lekker lezen. Heb je boeken of tijdschriften die je wilt ruilen? Neem ze vooral mee!


Bodypump | OB

Met bodypump train je al je spiergroepen. Zin in een actieve les? Meld je dan aan.

 

Kom naar: Sjabbens Sports & Health Renkum, Bram Streeflandweg 59, 6871 HV Renkum


Kintsugi | OB + BB

Heb je wel eens iets laten vallen? Je lievelingsmokje toevallig?

Dat kun jij tijdens deze workshop op een bijzondere manier gaan herstellen:)

Bij deze Japanse techniek gaat het erom dat de breuklijnen duidelijk in het oog springen. Je gebruikt lijm en gouden verf en jullie gaan ook nog iets over deze bijzondere techniek leren.

Bij voorkeur zelf een klein potje, bordje of mokje meenemen. Mag ook nog heel zijn;)
Heb je die niet, dan hebben wij wel iets voor je..

γγ‚ŒγΎγ§

 


Bullet journal | OB + BB

Bullet Journal! Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het!? Dat is het leuke: een Bullet Journal (afgekort BuJo) is precies wat JIJ wilt dat het is. Je houdt er je dagelijkse taken in bij, je toekomstige afspraken, of je lange-termijn doelen. Je schrijft je gevoelens van je af, gebruikt het als schetsboek, houdt bij welke landen je hebt bezocht en welke reizen je nog wilt gaan maken, schrijft inspirerende quotes op in mooie hand lettering, of je maakt mooie creatieve pagina’s waar je bijhoudt welke boeken je nog wilt lezen en waar je gebleven bent in je favoriete series. Kortom: een Bullet Journal is een systeem om zo productief mogelijk te zijn én een uitlaatklep voor al je creativiteit.
Heb je zelf al een bullet journal? Neem hem mee! Als je leuke stiften en andere knutselspulletjes hebt, neem dat dan ook mee!


Bezoek de mooiste kerststal Wageningen | OB

Bezoek de mooiste kerststal van Wageningen, luister naar het kerstverhaal en maak je eigen kerstkaart.

We bezoeken een kerststal waarbij je ook nog eens het echte kerstverhaal hoort. Daarna is er tijd voor limonade en lekkers en gaan we onze eigen kerstkaarten maken. Na de lunch gaan we deze kaarten in het centrum van Wageningen uitdelen en zo komen wij in contact met mensen die wij niet kennen. Hoe stoer en mooi is dat zo vlak voor de Kerst(vakantie)? Doe je mee?

 

Adres: Bergstraat 17, RK- kerk Johannes de Doper en de koffiezaal


Voltreffer!!! |BB

RAAAAAKKK!!! Dat is wat wij willen horen in onze workshop. Het treffen van doelen en elkaar zal centraal staan tijdens de workshop.


Spice of life | OB + BB

Iedereen heeft wel eens kerrie geproefd, maar weet je eigenlijk wat er in zit? Ken je nog andere specerijenmengsels als Baharat, Ras el Hanout of Quatre Epices? Kom mee op reis en leer de specerijen van de wereld kennen. Alles van komijn uit het Midden Oosten tot paradijszaad uit West Afrika en van voatsiperifery peper uit Madagaskar tot laos uit Laos!
Samen gaan we onze eigen mengsels maken op basis van bekende recepten, maar je kan ook je hele eigen samenstelling maken. We gaan het zelf klein maken, mengen en natuurlijk... Proeven!

Uiteraard mag je ook zelf ingrediënten en recepten meenemen! 


Minimaatschappij | OB + BB

Door middel van een eilandspel gaan we met elkaar praten en discussiëren over de maatschappij waarin leerlingen zelf graag zouden willen wonen. Er komen moeilijke dilemma’s aan bod over bijvoorbeeld solidariteit, duurzaamheid of anders-zijn. Moeten de eilandbewoners hun zelf gevangen vissen delen met de anderen? Wat doen we met de eilandbewoners die bewust giftige bessen blijven eten en mogen nieuwelingen hun eigen tradities aanhouden? 


Klompenpad wandelen | OB + BB

Ja......echt. We gaan dus wandelen. Ongeveer een kilometer of 7-10 over het Klompenpad wat door en rond Wageningen loopt. Info? klompenpaden.nl/klompenpad/wageningse-engpad/


One minute film | OB + BB

Heb je altijd al je eigen film willen maken, maar heb je er gewoonweg de tijd niet voor? Of denk je dat dat niet kan in je eentje? Wel dus! Tijdens de workshop bekijken we samen een paar 1-minuutfilms, schrijf je je eigen script en teken je een storyboard. Vervolgens ga je met je eigen telefoon filmen, en het filmpje monteren op je laptop. Een hele film, in 1 minuut!

 

Let op! Neem je telefoon en laptop mee.


Film Heerenstraat theater vervolg ochtend | OB + BB

Zet dingen in beweging in de middag! Maar eerst ’s ochtends een film kijken in het Heerenstraattheater. Kies voor dit inspirerende ochtend- en middagprogramma!.

De film is gratis. Je moet wel zelf je drankje en eten betalen.

 

Let op! Als je je inschrijft, is dat voor de hele dag. Je schrijft je dus niet voor de middag in. De film op donderdag is anders dan de film op maandag.


De grote kerst improvisatieshow (theater) | BB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is. Leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.

We gaan geen show opvoeren voor anderen, we zijn ons eigen publiek en zullen elkaar van ruim applaus voorzien. In de donkere dagen voor de Kerst zal de lach in dit programma welkom zijn

 


Excursie Liège | BB

Op stap in LIège! Onder begeleiding van Franstalige taalgidsen ga je de stad Liège ontdekken. Deze stad ligt op de grens met Nederland, toch is de voertaal hier volledig Frans. Je zult ontdekken dat je meer in het Frans kan zeggen dan je ooit voor mogelijk hield.

 

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze workshop.


Arboretum Oostereng weer opgeknapt | OB + BB

Vrijwilligers zijn al 10 jaar bezig een oude verwaarloosde bomentuin, verscholen in de bossen van Staatsbosbeheer Oostereng, weer op te knappen. Het arboretum is in 1911 bij een villa van de familie Insinger aangeplant door tuinarchitect Leonard Springer. De villa en alle gebouwen zijn al lang weg. Het gebied wordt nu onderhouden door de Stichting Arboretum Oostereng. We lopen erdoor met een kleine groep leerlingen, want de paden zijn smal. Hoe het ontstaan is zal verteld worden en wat de bijzondere bomen, planten, paddenstoelen en dieren zijn. Dus veel aandacht voor de biodiversiteit. Er is ook een blote voeten pad en een reuzenxylofoon.


Verzamelen voor de school dan fietsen we er samen heen, het ligt aan de Keije
nbergseweg 2T, 6704 PJ Wageningen


Ontwerp en maak je eigen journal met boekbinden! | OB

Voor wie niet bang is voor papier, vouwen en lijm of naald en draad. Kies je eigen kleuren, formaat en bindwijze en ga aan de slag met het maken van je eigen (notitie)boek. Vul de pagina's daarna met je eigen teksten of tekeningen onder begeleiding van dichter en kunstenaar Ivanka de Ruijter. Heb je zelf speciaal papier dat je graag wilt gebruiken? Neem het mee! 


Fitness & squash | BB

Deze workshop bestaat uit twee delen: ± 1 uur fitness en ± 1 uur squash.

Tijdens de fitness workshop, in de moderne fitness ruimte van Sports Centre De Bongerd, krijg je instructie van een professionele fitness instructeur over de juiste en veilige uitvoering van de cardio- en krachttoestellen. Ook ga je bekijken welke doelstellingen je wellicht hebt en hoe je deze kan realiseren. De workshop is bedoeld voor leerlingen die geen of nauwelijks ervaring in een fitnesszaal hebben.

Tijdens de squash workshop leer je de verschillende squash technieken (o.a. serveren, slagen) en de spelregels om uiteindelijk een of meerdere partijtjes te kunnen spelen.


All kinds of metal | BB

Een historische en melodieuze introductie en ontdekking van allerlei soorten en vormen van
Metal muziek.