HOME » DONDERDAG » DO MIDDAG

Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

 

Belangrijk:

  • kijk ook op Zermelo naar de omschrijving van de workshop
  • daar zie je nog meer informatie over de workshop:
    • inhoud
    • dagdeel of hele dag
    • voorinschrijving?
    • iets meenemen?
    • kledingeisen?
    • op school of elders? 
    • als het elders is, waar verzamel je dan?
  • zorg voor meerdere opties
  • schrijf je in op Zermelo

Klompenpaden | OB + BB

Omschrijving: De mooiste wandelingen over boerenland en landgoederen rond de mooie omgeving van Wageningen.
"Rugzak op, wandelschoen aan en gaan!"


Kerstknutsels | OB + BB

Omschrijving: In deze workshops gaan we kerstkaarten en kerstcadeautjes maken die je in de kerstperiode kunt geven aan familie, of aan mensen die wel wat extra liefde kunnen gebruiken rond kerstmis. :) 


Ieper - 3HVG - 4M | OB + BB

Deze excursie is op inschrijving voor 3HVG + 4M. In de Pantarijnweek bezoeken wij op donderdag 23 december het Belgische plaatsje Ieper. We bezoeken dan het plaatselijke museum en de omgeving waar tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914 - 1918) heftig is gevochten. 's Avonds eten we in Ieper en wonen daarna The Last Post bij: een dagelijkse ceremonie om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken.


Moodboards | OB + BB

Ben je creatief en droom jij al van het inrichten van een huis, een bruiloft plannen of jouw verjaardag regelen?
Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen die, eventueel aangevuld met tekst, een bepaalde ‘mood’ of stijl overbrengt.  Tijdens deze workshop ga jij een moodboard maken voor jezelf of in opdracht van een ander.


Sporttoernooi | BB

Leerlingen van de sportcommissie verzorgen toernooien van verschillende sporten.


Surplace | OB + BB

In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek mountainbiker (deelname aan internationale meerdaagse wedstrijden, en enduro races). Mountainbiken is wat anders dan hard door het bos fietsen. Bij mountainbiken, maar ook bij andere fietssporten zoals wielrennen is het belangrijk dat je goed in balans op de fiets zit. Een van de basistechnieken, die hieraan bijdraagt is de “surplace” vrij vertaald uit het Frans ´sur place’ ofwel op de plaats. Het is de bedoeling om op je plek te blijven staan. Erg nuttig op de MTB, maar ook handig in het verkeer, bij bijvoorbeeld een rood stoplicht.

We gaan kort de theorie van Surplacen bespreken en gaan door middel van oefeningen de techniek onder de knie proberen te krijgen.  Je hoeft geen goede, of fanatieke fietser te zijn om mee te doen aan deze workshop. Waar het om gaat is dat je gevoel probeert te ontwikkelen op de fiets door middel van surplace oefeningen, en jezelf uitdaagt om steeds een stapje verder te gaan.

Benodigdheden: Een fiets (MTB is mooi, maar niet noodzakelijk. Een gewone fiets met handrem kan ook prima) Een helm (verplicht). Een bidon met wat drinken. Lekker zittende (sport) kleding (denk aan warme kleding, omdat je niet erg veel inspannende dingen doet


Journalistiek | OB + BB

In tijden van ‘fake news’ is het steeds lastiger om te weten welk nieuws je kunt vertrouwen en welk niet. Hoe kun je daar beter achter komen dan zelf een goed nieuwsproduct in elkaar te draaien? Je gaat aan de slag met een zelf gekozen medium: een ‘ouderwets’ krantenbericht, een artikel in een tijdschrift, een journaalrubriek of multimedia. Je zult zien dat een goed journalistiek product aan dezelfde standaarden moet voldoen, maar aan jou de taak om je eigen favoriet te kiezen en hier wat moois van te maken!

Let op: je neemt je eigen materialen voor productie mee. Wanneer je ‘schrijvende journalistiek’ wilt gaan uitoefenen (zoals krant en tijdschrift) neem dan een laptop mee. Als je kiest voor ‘beeldende journalistiek’ (zoals journaal of multimedia) kun je dat met je telefoon doen, maar voor nog beter kwaliteit is een camera natuurlijk aan te raden.


Socratisch Gesprek | OB + BB

Een socratisch gesprek is een 'onderzoeksgesprek'. Je besluit het met z'n allen eens even níet zeker te weten, maar een bepaalde vraag of kwestie open te onderzoeken. Meerdere perspectieven te verkennen. Samen op zoek naar wijsheid.

Je houdt je oordeel even terug, je luistert, verzamelt informatie, neemt een standpunt in, om dat standpunt vervolgens weer te heroverwegen. Je bevraagt de ander en je wordt zelf kritisch bevraagd op wat je zegt en hoe je je uitspraken onderbouwt.

In een socratisch gesprek kom je erachter hoe je denkt, wat je denkt en waar je dat denken op baseert. Je wordt gevraagd je standpunt helder te verwoorden, en vervolgens ook te onderbouwen. Door elkaar te bevragen op die uitspraken, word je gedwongen dieper te denken, verder te denken en misschien wel anders te denken.

Vragen die aan de orde (kunnen) komen: wat is liefde? Wat is wijsheid? Wanneer ben je een goed mens? Wat is geweld? Hoe ben je een goede vriend/vriendin?


Hand- en Brushlettering | OB

Wil jij ook van die mooie sierlijke en stoere letters kunnen maken? Kom dan naar deze workshop. We gaan eerst gezamenlijk oefenen met handletteren in verschillende stijlen en daarna proberen om brushletteren je eigen te maken. Daarna kan je zelf aan de slag gaan en maak je een creatief eindproduct. Zorg dat je een potlood en gum bij je hebt en neem vooral je eigen materiaal mee. 


In gesprek met Ebel Dijkman, ooggetuige van de deportatie van de moslimbevolking in Srebrenica | BB

Ebel Dijkman was als bedrijfsmaatschappelijk medewerker verbonden aan de Dutchbat III missie in Srebrenica. Hij is getuige van de deportaties van de moslimbevolking in de warme dagen van juli 1995. Ebel Dijkman zal over zijn ervaringen in Srebrenica vertellen en er zal ruimte zijn voor vragen. 


Kijkje in de Romeinse keuken | OB + BB

Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd en niet van het type 'wat de boer niet kent, dat eet hij niet?'
Dan is deze workshop iets voor jou. Je maakt kennis met de eetgewoontes van de oude Romeinen: de Romeinse eetcultuur, het menu en de smaken uit de Oudheid komen aan bod. In groepjes maak je zelf een authentiek Romeins gerecht klaar dat we vervolgens ook samen opeten. Eet smakelijk!


Knusse klussen op de Tuin! | OB + BB

Er moet altijd veel gebeuren op onze schooltuin. We hebben deze winter handige Harry's en vlugge Veronica's nodig om onder meer het voedselbos te versterken met tenminste 100 fruitstruiken, bouwwerkzaamheden aan de bijenrotonde maar gelukkig moet er ook heel wat chocolademelk gedronken worden en popcorn worden gepoft! Trek iets warms aan.


Drag Academy | OB + BB

Onder leiding van Wagenings bekendste DragQueen Gigi (make up artiest van de docenten drag show op school twee jaar geleden) ga je op zoek naar jouw innere superster.  Robert vertelt over zijn personage Gigi en wat Drag voor hem betekent. Vervolgens ga je zelf aan de slag om je alter ego vorm te geven.  Wie zou jij willen zijn? Welke kwaliteiten zou je supergraag bezitten? Fantaseer over jouw ster personage en geef dit vorm dmv schmink, schrijven, film of beeldend werk... of... The sky's the limit!


Vuur en Rook | OB + BB

Na een inleiding over de geschiedenis van vuur en rook gaan we de praktische kanten van door middel van een aantal proefjes bekijken.


Kaas maken | OB

Zelf kaas maken in een dagdeel.


Inspiratie in de natuur | OB + BB

Je gaat de natuur in (neem dus je fiets mee) en laat je inspireren. We zullen een aantal (voor sommige mensen) vreemde oefeningen doen in het bos om je creativiteit te stimuleren.
Die creativiteit zet je om in het maken van mooie (natuur)foto's of een gedicht. Neem een telefoon met camera of fototoestel mee en als je gaat schrijven een schrijfboekje met pen. Neem ook een vuilniszak mee om op te zitten en als het slecht weer is regenkleding. Na afloop zullen we in een lokaal de resultaten gaan bekijken/beluisteren.


Muziekmaken met Ableton | OB + BB

Maak je muziek of wil je graag muziek maken met Ableton Live? Ableton Live is een computerprogramma dat veel gebruikt wordt om muziek mee te maken. Vooral in de EDM- en hiphopwereld zie je veel grote artiesten hiermee werken. In deze workshop ga je aan de slag met deze software en de Ableton Push controller (Een apparaat dat gebruikt wordt voor het aansturen van de Ableton Live software). We beginnen met het leren gebruiken van de software en hardware. Daarna gaan we jammen en onze eigen beats maken. Uiteindelijk gaan we proberen een volledig nummer te maken.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die van muziek maken houdt, zorg er alleen wel voor dat je zelf een koptelefoon of oortjes meeneemt. Anders kan je niet naar je eigen werk luisteren. 


PWS 4 mavo | BB

Dit is een workshop voor 4mavo. Hier kun je onder begeleiding aan de slag met je PWS. 


Macrameeën voor gevorderden | OB + BB

Je kunt macrameeën en vindt het leuk om bijvoorbeeld een plantenhanger of een wandkleed te knopen.
Je hebt nodig: touw om mee te knopen.


Kerstkaarten maken voor eenzame ouderen | OB + BB

Tijdens deze workshop gaan we bezig met het maken van kerstkaarten voor eenzame ouderen. Je mag natuurlijk daarnaast ook voor familie/vrienden kaarten maken.


CKV-dag - 4H - 4V | BB


Excursie Bonn-Düsseldorf -V5 Duits - 1 V6 leerling | BB


Frisse neus halen in de frisse wereld | OB

Wandelen in de uiterwaarden en/of bossen in de omgeving van Wageningen/Renkum.


Zwerfafval opruimen | OB + BB

In bepaalde gebieden binnen de gemeente Wageningen zwerfafval opruimen.


Beeldend en nog veel meer; 3D hupsakee/ klein maar fijn | OB + BB

In deze workshop kan je helemaal los op 3D. Maar...Let op; je werkt in het klein werk binnen 100 x 100mm. 
Maak met hout, klei, stof, natuurlijke materialen, restmaterialen een creatie, iets moois, fijns, kleins...


Actief bezig met crossfit, boulderen en spinning | OB + BB

Altijd al benieuwd wat crossfit, boulderen en spinning is? Tijdens deze workshop ga je alle drie sporten uitproberen.
Crossfit: een mix van cardio, gymnastiek en krachtoefeningen.
Boulderen: Het klimmen van een korte route zonder touw, maar er is wel een valmat aanwezig.
Spinning: Staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer.
Neem je sportkleding mee, handdoek en eventueel wat eten/drinken.
Deze workshop is niet toegestaan voor leerlingen uit de brugklas, i.v.m. leeftijdsgrens van Avalon Fitcentre


Op avontuur in het Renkums Beeldal | OB

We gaan, ook bij slecht weer, naar het Renkum's Beekdal' voor een speurtocht. Lekker buiten zijn met elkaar. Deze workshop is vooral leuk voor de jongere leerlingen. Zorg voor goede (regen) kleding en schoenen die vies mogen worden.


Architectuur & bouwkunde | OB + BB

Heb je interesse in architectuur? Hoe herken je verschillende bouwstijlen? Wat kan je doen met een opleiding bouwkunde? Dat en meer komt in deze workshop aan bod. 


Pimp het groene schoolplein | OB + BB

We genieten al van het groene schoolplein. Maar hij kan echt nog mooier! Tijdens deze workshop ga je het groene schoolplein nog groener maken. Een van de dingen die we gaan doen is het planten van bloembollen en planten, zodat er aankomend voorjaar prachtige bloemen zullen bloeien:)


Waterraketten maken | OB + BB

Voor deze workshop gaan we in tweetallen een waterraket maken.
Hiervoor neem je zelf een PET-frisdrankfles mee.


NOODPAKKET! Goed voorbereid op een RAMP! | OB + BB

14 en 15 juli 2021 - Grote overstromingen in Limburg, Duitsland en België. Wie had dat verwacht? En hier in Wageningen, kunnen er situaties ontstaan waar je ineens weg van huis moet? Kun je enigszins voorbereid zijn op een ramp?  Zo ja, waar moet je aan denken?
Dit gaan we uitzoeken.


Robotica met Arduino | OB + BB

Arduino is een mini-computer, een printplaatje met processor waaraan je allerlei sensoren, lampjes, knoppen en motoren kan verbinden. Deze onderdelen zijn zo te programmeren dat je er allerlei leuke en praktische toepassingen mee kan bouwen zoals: een bestuurbare of zelfrijdende auto, een battle-bot, automatische prullenbak, een weerstation, bijenteller enzovoorts. Je gaat zelf werken aan een project. In dit pq uur zal je voornamelijk bezig zijn met hardware en programmeren. 


Vliegtuigjes vouwen voor gevorderden | OB + BB

Met een uitdaging ga je proberen het beste vliegtuig te maken. Hiervoor gebruiken je meer dan alleen papier.
Elke dag een nieuwe uitdaging!  Zo ver mogelijk, zo precies mogelijk, zo mooi mogelijk... 


Bodypump | OB

Lekker bewegen en je spieren trainen op leuke muziek….

Neem mee: gymschoenen voor binnen + luchtige sportkleding + handdoek


Groen geld verdienen | OB + BB

Economie gaat ook over winst, maar vaak ten koste van anderen, anderen leiden verlies.
In deze workshop benaderen we Winst op een andere manier en gaan we onderzoeken of je op een groene manier geld kunt verdienen.


Megapuzzel | OB + BB

We gaan een puzzel van 24000 stukjes maken.


Introductie met theatersport | OB + BB

 


Arboretum Oostereng weer opgeknapt | OB + BB