Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

 


Vliegtuigjes vouwen voor gevorderden | OB + BB

Met een uitdaging ga je proberen het beste vliegtuig te maken. Hiervoor gebruiken je meer dan alleen papier.
Elke dag een nieuwe uitdaging!  Zo ver mogelijk, zo precies mogelijk, zo mooi mogelijk... 


Linnen tassen pimpen | OB + BB

Ook klaar met plastic tasjes? Of wil je gewoon een leuke tas om te showen? Kom dan hier je eigen linnen tas pimpen! 


Moodboards | OB + BB

Ben je creatief en droom jij al van het inrichten van een huis, een bruiloft plannen of jouw verjaardag regelen?
Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen die, eventueel aangevuld met tekst, een bepaalde ‘mood’ of stijl overbrengt. Tijdens deze workshop ga jij een moodboard maken voor jezelf of in opdracht van een ander.


Kerstknutsels | OB + BB

Tijdens de workshop gaan we kerstknutsels en kerstkaarten maken voor (eenzame) ouderen of natuurlijk voor je eigen opa en oma. Neem als je het hebt zelf ook knutselmateriaal mee. Wij zorgen natuurlijk ook voor materiaal en veel gezelligheid. 


Kerstknutselen | OB + BB

Tijdens deze workshop ga je knutselen met papier. Je kunt bijvoorbeeld zelf kerstkaarten maken. 


Make up voor gevorderden | OB + BB

Heb je al een beetje make up kennis maar wil je die nog uitbreiden? We gaan samen aan de slag bij het zetten van een mooie look met jouw eigen materialen en spullen die ik meegebracht heb.
Neem zoveel mogelijk van je eigen make up mee; minimaal een mascara/eyeliner, foundation, oogschaduw (ivm hygiëne en kleur), zoveel kwasten als je hebt en een staand spiegeltje. Mocht je wimpers/wimperlijm hebben is dit ook tof. Make up remover en haarspeldjes/haarband zijn ook wel handig.


Een schonere woonomgeving | OB + BB

We gaan er samen op uit om wijken in Wageningen van het zwerfvuil te ontdoen.


Een reis door de Duitse muziek Scene | BB

We gaan aan de hand van liedjes en bijbehorende tekst kijken wat de Duitse muziekwereld te bieden heeft. Het gaat van klassiek tot hardrock. Doel is leerlingen nieuwsgierig te maken naar de Duitse muziekscene. Dit kan bijdragen aan het verbeteren van de luistervaardigheid en aan kennis maken met maatschappelijke vraagstukken die in Duitsland spelen. We spelen ook een muziekquiz.


Waterbarometer | OB + BB

Bewijzen dat de luchtdruk een enorme kracht uitoefent op de aarde, en dus ook op ons. Dit is niet vanzelfsprekend omdat wij de luchtdruk niet ervaren als een grote kracht. Pas als er verschillen in luchtdruk optreden, ervaren wij deze kracht. Denk hierbij aan een storm, druk op je oren als je onder water zwemt, of als je in een vliegtuig zit of onder water zwemt. Als je eens wilt zien hoe water kookt bij 20 graden dan zul je begrijpen dat koken niets met temperatuur te maken heeft, maar van alles met druk 


Sherlock Holmes Murder Mystery  | BB

Gebruik je graag Engels in de praktijk? Ben je geïnteresseerd in rollenspellen, raadsels, puzzels en misdaadmysteries? In deze workshop speel je een spel waarin je samen met andere spelers een moordzaak oplost volledig in het Engels.

In de game Sherlock Holmes Consulting Detective krijg je een mysterie voorgeschoteld om op te lossen, en het is dan aan jou om de sporen van bewijs te traceren door de zijwegen en herenhuizen van het negentiende-eeuwse Londen. Je ondervraagt verdachten, zoekt in de kranten naar aanwijzingen en brengt de feiten bij elkaar om tot een oplossing te komen. Dit is geen bordspel: geen dobbelstenen, geen geluk, maar een uitdaging voor je mentale vermogen.

Deze workshop vereist een hoger niveau Engels, maar het is een coöperatief spel, dus we kunnen elkaar helpen als dat nodig is.


Skiën Neuss | BB

 


Dirty Vegan Cooking | OB + BB

Een veganistisch menu koken, naar de recepten van Matt Pritchard (Dirty Vegan).


Write for Rights | OB + BB

We maken kennis met Amnesty, een organisatie die zich al jarenlang wereldwijd inzet voor mensenrechten wereldwijd. Eén van hun belangrijkste werkzaamheden is het schrijven van brieven. Brieven naar gevangenen die ten onrechte in de gevangenis zitten en brieven naar regeringen die mensen ten onrechte in de gevangenis zetten.


Apéritif amélioré (hapjes klaarmaken) | OB + BB

Wat kun je allemaal aan hapjes aanbieden aan je visite? 
Tijdens deze workshop maak je hapjes waarvoor je (bijna) geen oven of gasfornuis nodig hebt. In een tweetal ga je zoete en zoute hapjes klaarmaken.


Megapuzzel | OB + BB

Voor leerlingen die van een uitdaging houden of gewoon even lekker willen ontspannen gaan we in deze workshop een puzzel van 24000 stukjes maken. 


Socratisch gesprek | OB

In een socratisch gesprek draait het om rust, vragen stellen, begrip tonen, meedenken. Het is dus géén debat! We onderzoeken met elkaar één vraag en gaan die van verschillende kanten belichten om zo een beter begrip van het onderwerp te krijgen. Hiermee treden we in de voetsporen van één van de aartsvaders van de filosofie: Sokrates!


Atelier | OB + BB

Deze ochtend/ middag mag je kunstzinnig aan de slag. Je mag van alles maken. Je mag zelf een activiteit bedenken. Maar de docenten kunnen je natuurlijk helpen met het bedenken van een onderwerp of techniek. 
Specifieke opdrachten die aangeboden worden zijn: 

lichtobject maken / boetseren met klei / hout branden / glas graveren / robot


Klootschieten met de hond | OB + BB

Op de Wageningse Eng gaan we klootschieten. Je mag je hond meenemen. Koek en warme chocomel worden verzorgd.


Pocket Escape Room | BB

In groepjes van maximaal 6 leerlingen speel je één (of meerdere) Escape Rooms. Lukt het jullie om die diefstal in Venetië te plegen? Ontsnappen jullie op tijd uit het laboratorium? Durf je het ook tegen je vrienden op te nemen? 


Schaken (toernooi)| OB + BB

In de ochtendworkshops kan er vrij geschaakt worden. Er zal ruimte zijn om te leren schaken, maar ook om eventuele puzzels op te lossen. In de middagworkshop (enkel maandag) is er ruimte om eventueel een toernooi te doen.


Schilderen met groenten | OB + BB

We gaan onze eigen verf maken uit groente en daar met zijn allen één groot schilderij mee maken.


Our planet | OB + BB

Tijdens deze workshop ga je lekker in de bioscoopmodus. Achterover hangen en genieten van beelden met de prachtige planten en dieren die op deze planeet leven.


Go voor beginners | OB + BB

Als je schaken of dammen al leuk of interessant vindt, dan moet je écht eens kennis maken met het Japanse bordspel Go! We gaan kennismaken met de basisregels en door te spelen, leren wat voor tactieken er mogelijk zijn om je tegenstander te verslaan. Het zijn niet veel regels, maar daarna zijn de mogelijkheden eindeloos


Horrorfilms | BB

Leerlingen kennis laten maken met de wereld van de horrorfilm. De leerling komt zelf aan zet bij het verzinnen van een concept voor een dergelijke film.


Focus en motivatie | 2hv3  2hv6  2m2 | OB

Je bent niet geboren met focus – dit is iets wat je leert. Als je beter of langer wil focussen leer je in deze presentatie waarom de hersenen een focus ontwikkelen.  Daarnaast krijg je praktische tips hoe je dit kan toepassen. Je hersenen zijn steeds aan het veranderen. Voor de verandering heb je energie en motivatie nodig. Ken je het gevoel dat je hersenen soms zeggen ‘ik heb hier wel even genoeg van’? Heel normaal, maar wel belangrijk dat je er niet in vast komt te zitten. Deze presentatie laat je zien hoe jij motivatie ontwikkelt.
Workshopgever Martijn van der Spoel heeft als leerpsycholoog in Engeland veel succes met het verbeteren van de studievaardigheden van leerlingen in het Voortgezet Onderwijs.


Pimp het Engels lokaal | OB

Onder begeleiding gaan we lokaal 2.21 opfrissen. We bedenken met elkaar een mooi thema dat wij vervolgens op de grote kale/witte muur met verf gaan schilderen/verven.


Spice of Life | OB

Iedereen heeft wel eens kerrie geproefd, maar weet je eigenlijk wat er in zit? Ken je nog andere specerijenmengsels als Baharat, Ras el Hanout of Quatre Epices? Kom op een reis en leer de specerijen van de wereld kennen. Alles van komijn uit het Midden Oosten tot paradijszaad uit West Afrika en van voatsiperifery peper uit Madagaskar tot laos uit Laos!
Samen gaan we onze eigen mengsels maken op basis van bekende recepten, maar je kan ook je hele eigen samenstelling maken. We gaan het zelf klein maken, mengen en natuurlijk... Proeven!

Uiteraard mag je ook zelf ingrediënten en recepten meenemen! 


AED-cursus  | OB

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Het apparaat vertelt je wat je moet doen. Je krijgt dan te horen of je bijvoorbeeld door moet gaan met reanimeren of op de knop moet drukken om een schok toe te dienen. Het bedienen van een AED is niet moeilijk, maar het is goed om dit te oefenen. In Nederlands hangen steeds meer van deze AED's. Wil je leren hoe je een AED gebruikt? Schrijf je dan in!


Selfcare: How To Journal | OB

Journaling is een populaire manier van een soort dagboek bijhouden, maar dan gericht op bewustwording. Het is een mindset-tool om bewust te worden van je gevoel, meer te leven in het 'nu' en om doelen te bereiken. Wil jij leren wat journaling inhoudt, hoe je het kan toepassen in je dagelijks leven en ervaren welke voordelen dit heeft? Schrijf je dan in voor de workshop: How to journal!!

 

Neem je laptop mee.


Muurschildering in lokaal 1.23 | OB + BB

Houd je van boeken én van schilderen? Doe dan mee met de workshop boekkunst. Tijdens deze workshop maak je een ontwerp voor de muurschildering van lokaal 1.23 of een buurtboekenkast in het trappenhuis. Schilder je met ons mee? 


Film Heerenstraat theater vervolg ochtend | OB + BB

Zet dingen in beweging in de middag! Maar eerst ’s ochtends een film kijken in het Heerentheater. Kies voor dit inspirerende ochtend- en middagprogramma!.

De film is gratis je moet wel zelf je drankje en eten betalen.

 

Let op! Als je je inschrijft, is dat voor de hele dag. Je schrijft je dus niet voor de middag in. De film op maandag is anders dan de film op donderdag.


Pas op! De dode hoek + kampvuur | 1hv1 + 1hv2 | OB

Heb je wel eens met je fiets naast een vrachtwagen gestaan bij het verkeerslicht? Best groot, zo'n auto. En ziet die chauffeur je wel? Vanaf vandaag weet jij precies wat een chauffeur ziet vanuit zijn/haar positie. Je gaat zelf de vrachtwagen in leert alles over de dode hoek. Na zoveel serieus is het natuurlijk ook tijd voor een kampvuur op het schoolplein. Mét chocolademelk en marshmellows.


De grote kerst improvisatieshow (theater) | BB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is. Leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.

We gaan geen show opvoeren voor anderen, we zijn ons eigen publiek en zullen elkaar van ruim applaus voorzien. In de donkere dagen voor de Kerst zal de lach in dit programma welkom zijn.


Onderzoekjes doen bij De Beken in Renkum | OB

De Beken is een natuurinformatiecentrum bij de Renkumse Beek en onderdeel van de
ecologische verbindingszone tussen de Veluwe en de Rijn. In de natuur rond het bezoekerscentrum kan je in groepjes van 4 leerlingen verschillende onderzoekjes doen die je zelf kunt kiezen of bedenken. Bijvoorbeeld: Hoe kan je bomen herkennen in de winter? Hoe kan je meten hoe hoog en hoe oud ze zijn. Welke paddenstoelen en mossen groeien op welke plaatsen? Welke planten bloeien er nog in de winter? Hoe donker is het in het bos. Hoe ziet de bodem onder het bos er uit? Hoeveel water stroomt er door de beek?


Augmented Reality | OB

Op een eigen laptop ga je in het programma CoSpaces je eigen virtuele wereld animeren. Je maakt dus ook nog eens kennis met simpele programmeerfuncties! De zelfgemaakte virtuele wereld kan met een VR-bril worden teruggekeken. Daarnaast kun je ook een animatie uit deze wereld halen en in de werkelijke wereld bekijken door jouw eigen telefoon of op de door ons meegebrachte Ipad. Dit is pas écht Augmented Reality. Een dansend hondje? Een Robot? Een virtuele versie van jezelf? Wat laat jij op jouw bureau verschijnen?!


Sound design | OB

Film en geluid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je denkt aan geluid bij film, denk je al snel aan de muziek en de dialogen. Maar er worden ook veel geluidseffecten en sounds toegevoegd aan films. Je neemt ze minder bewust waar, maar ze zijn onmisbaar voor de impact van de scènes. Onze workshopdocenten leren je bij de workshop Sound Design  alles over het muzikaal en functioneel inzetten van sounds en effecten bij filmbeelden.


Automotive | OB + BB

Een workshop in carrousel! Wat komt hier allemaal bij kijken? Onder andere: lassen, elektra, motorrevisie, storing zoeken, en afhankelijk van de groep: een wiel wisselen. Je leert omgaan met gereedschap, veilig werken in de werkplaats en krijgt een introductie in de automotive.

 

Het adres van deze workshop: Onder de bomen 24, Renkum