Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) is.

 

Belangrijk:

 • kijk ook op Zermelo naar de omschrijving van de workshop
 • daar zie je nog meer informatie over de workshop:
  • inhoud
  • dagdeel of hele dag
  • voorinschrijving?
  • iets meenemen?
  • kledingeisen?
  • op school of elders? 
  • als het elders is, waar verzamel je dan?
 • zorg voor meerdere opties
 • schrijf je in op Zermelo

Religie voor gekkies? | OB + BB

Deze workshop vindt plaats in de Johannes de Doperkerk in Wageningen (Bergstraat 17). We krijgen een rondleiding door de kerk, bespreken mooie bijbelse verhalen en gaan ook met elkaar in discussie: wat is de rol van religie in onze samenleving? Wie was Jezus Christus? Hoe kun je in God geloven? Ben je eigenlijk een beetje een 'gekkie' als je gelovig bent? En hoe ziet het leven van een priester er nu uit?

De ochtendworkshop start eerder, namelijk om 09.00u! We wonen 's ochtends namelijk een mis bij. Zorg ervoor dat je dan om 08.50u aanwezig bent. Deze ochtendworkshop zal om 11.30u afgelopen zijn.


Creatief met kleur | OB

 Vind je het leuk om creatief aan de slag te gaan met kleur? Schrijf je dan in voor deze workshop. Er zijn verschillende dingen die je kan doen die met kleur te maken hebben. Denk aan bijvoorbeeld zelf (kerst)kaarten maken, mandala's, etc.


Bulletjournal | OB + BB

Dé instagram-hype van het moment: het Bullet Journal! Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het!? Dat is het leuke: een Bullet Journal (afgekort BuJo) is precies wat JIJ wilt dat het is. Je houdt er je dagelijkse taken in bij, je toekomstige afspraken, of je lange-termijn doelen. Je schrijft je gevoelens van je af, gebruikt het als schetsboek, houdt bij welke landen je hebt bezocht en welke reizen je nog wilt gaan maken, schrijft inspirerende quotes op in mooie hand lettering, of je maakt mooie creatieve pagina’s waar je bijhoudt welke boeken je nog wilt lezen en waar je gebleven bent in je favoriete series. Kortom: een Bullet Journal is een systeem om zo productief mogelijk te zijn én een uitlaatklep voor al je creativiteit.
Heb je zelf al een bullet journal? Neem hem mee? Als je leuke stiften en andere knutselspulletjes hebt, neem dat dan ook mee!


Handen uit de mouwen in de autotechniek! | BB

In deze workshop maak je kennis met techniek van auto's, scooters en motoren. Je leert de over de principes van verbrandingsmotoren en elektromotoren die nu op ons wegennetwerk rijden. Je gaat zelf  aan de slag aan de hand van een aantal opdrachten aan auto's of motoren. wil je alvast een kijkje nemen? www.sjemfabriek.nl  


Moodboards | OB + BB

Ben je creatief en droom jij al van het inrichten van een huis, een bruiloft plannen of jouw verjaardag regelen?
Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen die, eventueel aangevuld met tekst, een bepaalde ‘mood’ of stijl overbrengt.  Tijdens deze workshop ga jij een moodboard maken voor jezelf of in opdracht van een ander.


Linnen tassen pimpen | OB + BB

Wil jij zelf de ontwerper zijn van jouw tas? En ben jij ook tegen het gebruik van al die plastic tassen? Doe dan mee aan deze workshop. Wij geven de tas en jij mag gaan pimpen. We gaan o.a. werken met verf dus trek niet je nieuwste outfit aan. 


History of film | BB

Tijdens deze workshop kijken we fragmenten van films die op een bepaalde manier kenmerkend voor hun tijd zijn geweest, of op een andere manier significant. Films worden vergeleken en er is een stukje gesprek. 


Bikepark Wageningen | OB + BB

Tijdens deze workshop gaan we naar het bikepark in Wageningen!


Surplace | OB + BB

In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek mountainbiker (deelname aan internationale meerdaagse wedstrijden, en enduro races). Mountainbiken is wat anders dan hard door het bos fietsen. Bij mountainbiken, maar ook bij andere fietssporten zoals wielrennen is het belangrijk dat je goed in balans op de fiets zit. Een van de basistechnieken, die hieraan bijdraagt is de “surplace” vrij vertaald uit het Frans ´sur place’ ofwel op de plaats. Het is de bedoeling om op je plek te blijven staan. Erg nuttig op de MTB, maar ook handig in het verkeer, bij bijvoorbeeld een rood stoplicht.

We gaan kort de theorie van Surplacen bespreken en gaan door middel van oefeningen de techniek onder de knie proberen te krijgen.  Je hoeft geen goede, of fanatieke fietser te zijn om mee te doen aan deze workshop. Waar het om gaat is dat je gevoel probeert te ontwikkelen op de fiets door middel van surplace oefeningen, en jezelf uitdaagt om steeds een stapje verder te gaan.

Benodigdheden: Een fiets (MTB is mooi, maar niet noodzakelijk. Een gewone fiets met handrem kan ook prima) Een helm (verplicht). Een bidon met wat drinken. Lekker zittende (sport) kleding (denk aan warme kleding, omdat je niet erg veel inspannende dingen doet


Journalistiek | OB + BB

In tijden van ‘fake news’ is het steeds lastiger om te weten welk nieuws je kunt vertrouwen en welk niet. Hoe kun je daar beter achter komen dan zelf een goed nieuwsproduct in elkaar te draaien? Je gaat aan de slag met een zelf gekozen medium: een ‘ouderwets’ krantenbericht, een artikel in een tijdschrift, een journaalrubriek of multimedia. Je zult zien dat een goed journalistiek product aan dezelfde standaarden moet voldoen, maar aan jou de taak om je eigen favoriet te kiezen en hier wat moois van te maken!

Let op: je neemt je eigen materialen voor productie mee. Wanneer je ‘schrijvende journalistiek’ wilt gaan uitoefenen (zoals krant en tijdschrift) neem dan een laptop mee. Als je kiest voor ‘beeldende journalistiek’ (zoals journaal of multimedia) kun je dat met je telefoon doen, maar voor nog beter kwaliteit is een camera natuurlijk aan te raden.


Blinde Ziend | OB

Hoe is het om blind te zijn? In deze workshop ga je dat ervaren. Onder begeleiding van een professionele woonbegeleider van Bartiméus (instelling voor blinden en slechtzienden) voer je alledaagse handelingen uit. Je draagt daarbij een speciale bril of blinddoek waardoor je niets kunt zien en op je andere zintuigen leert vertrouwen.  


Salsa Dansen | OB + BB

Kennis maken met de basis van de Salsa: De meringue en Salsa als dansstijl met een aantal variaties.


Logo maken! | OB

Overal om ons heen vind je logo's. Pantarijn, maar ook jouw sportclub of hobbyvereniging heeft een logo. Dat logo is meer dan een symbooltje: het kan ons vaak veel vertellen. In deze workshop gaan we het daarover hebben en maak je bovendien jouw eigen, persoonlijke logo!


Percussie voor gevorderden | OB + BB

Ben je al wat verder met musiceren (of heb je muziek in je pakket)  en beschik je over een goed ritmegevoel? Kom dan mee spelen in onze percussie/impro workshop onder leiding van Sam Soekhram. Hij neemt diverse slaginstrumenten mee om te ontdekken. We gaan lekker hands on aan de bak!


Moleculair koken | OB + BB

Hier komen chemie en kookkunst bij elkaar.


Maak kennis met roeien! | OB

Tijdens deze workshop ga je ontdekken hoe het is om te roeien. Je leert de verschillende technieken die bij het roeien aan bod komen, maar gaat ook aan de slag met je conditie. Een deel van de workshop zal binnen plaatsvinden, een deel buiten op de wal en buiten op het water.


Join the Roald Dahl experience! | OB

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de verhalen, gedichten en karakters uit de boeken van Roald Dahl. We gaan stukjes lezen, beluisteren en zelf voordragen! En...uiteindelijk kruip je zelf in de huid van Roald Dahl... Wat dat precies betekent is nog een verrassing.


Macrameeën voor beginners | OB + BB

Je kunt macrameeën en vindt het leuk om bijvoorbeeld een plantenhanger of een wandkleed te knopen.
Je hebt nodig: touw om mee te knopen.


Schaatsen | OB + BB

2 uur schaatsen op de kunstijsbaan triavium Nijmegen.
333 mtr baan, ijshockeybaan of krabbelbaan.
Schaatshuur mogelijk: EJ ’s Schaatsshop
ijshockey- of kunstschaatsen   € 5,50 per paar (moet je zelf betalen)
Handschoenen verplicht!
Schoolpasje nodig om schaatsen te huren.
www.triavium.nl


13.15 uur vertrek weer naar Nijmegen
Schaatsen 14.00 uur tot 16.00 uur
14.00 uur weer naar Wageningen (om 16.45 uur weer op school)


Niet beide keren inschrijven


Bordspellen | OB

In gezellig gezelschap gezelschapspellen spelen.


Zwerfafval opruimen | OB + BB

In bepaalde gebieden binnen de gemeente Wageningen zwerfafval opruimen.


Mechanische puzzels (3d en 2d puzzels) | OB + BB

De workshop mechanische puzzels wordt gegeven met ir Frans de Vreugd. Hij is bouwkundige en liefhebber van mechanische puzzels. Hij heeft een enorme verzameling puzzels. In de workshop vertelt hij eerst over verschillende soorten puzzels en de geschiedenis ervan. Daarna ga je zelf puzzels proberen op te lossen. Tot slot ga je zelf aan de slag met het maken en oplossen van 2 dimensionale puzzels. 


Repeterende tekening of vlakvulling | OB

Google even op Escher (of klik hier) en je ziet tekeningen die je al vaker hebt gezien. Escher was een kunstenaar die het voor elkaar kreeg om hele vlakken volledig te vullen met één of twee figuurtjes. Dat kun jij ook: gewoon allemaal vierkantjes, rechthoekjes of driehoekjes tekenen. Maar bij Escher is dat wat ingewikkelder. Hoe deed hij dat?
We beginnen bij de basis ( bv een rechthoek) en werken dan langzaam naar JOUW EIGEN vlakvulling toe. Maak het zo mooi als je zelf wilt.


Ontwerp een groen klaslokaal | BB

Wist je dat planten en de natuur je kunnen helpen om je beter te kunnen concentreren? Tijdens deze workshop ga je een groen klaslokaal ontwerpen. Naast dat je ontwerp ook echt uitgevoerd kan gaan worden, leer je nadenken als een jonge projectleider. Er is een echt budget en een opdrachtgever.


Eitje gooien | OB | BB

In deze workshop ga je een rauw ei laten vallen van de 1e, 2e en 3e verdieping.
Je krijgt materiaal om je ei zo goed mogelijk te beschermen en gaat dit in een groepje doen. 


Duitse muziek | BB

We maken een reis door de duits muziekscene- van Beethoven tot Rammstein.


Robotica met Arduino | OB + BB

Arduino is een mini-computer, een printplaatje met processor waaraan je allerlei sensoren, lampjes, knoppen en motoren kan verbinden. Deze onderdelen zijn zo te programmeren dat je er allerlei leuke en praktische toepassingen mee kan bouwen zoals: een bestuurbare of zelfrijdende auto, een battle-bot, automatische prullenbak, een weerstation, bijenteller enzovoorts. Je gaat zelf werken aan een project. In dit pq uur zal je voornamelijk bezig zijn met hardware en programmeren. 


Gezond smullen | OB

Je gaat in deze workshop recepten maken en boodschappen doen voor een gezonde broodmaaltijd. Daarnaast maak je een lekkere gezonde soep.
Bij het kiezen van een recept leer je rekening houden met verschillen in smaak en eventuele diëten.


Schilderen met groente | OB + BB

We maken onze eigen verfstoffen uit groente en maken daar gezamenlijk één groot schilderij mee.


Megapuzzel | OB + BB

We gaan een puzzel van 24000 stukjes maken.


Introductie met theatersport | OB + BB

 


Lyrisch & ziedend: poëzie lezen en schrijven | BB

 


Kennismaking met jongerencentrum 't Oude Bijenhuis | OB + BB


Lille | 4H 5V | BB

 


Introductie tot skateboarden | OB + BB

Ik wil samen met 1 of 2 van mijn vrienden de leerlingen helpen met op een skateboard te staan en een stukje te rijden. Het betreft voornamelijk de basics van het rijden, maar afhankelijk van het niveau en het tempo van de leerlingen proberen we misschien een opstap naar een eerste trick.
Zelf hebben we beschikking over 6-7 skateboards, waardoor we dus maximaal 6-7 leerlingen kunnen laten meedoen. Mochten er leerlingen zijn die een eigen board hebben dan wil ik graag dat ze die meenemen (dit mag ook een cruiser of longboard zijn).

DISCLAIMER: Skateboarden is niet zonder risico, we proberen uiteraard ons best te doen om de leerlingen te leren hoe je op een (skate)board moeten (blijven) staan en hoe juist wel of niet te vallen. We hebben geen beschikking tot bescherming voor elke leerling. Mochten leerlingen deze nodig hebben of willen, dan moeten ze deze zelf meenemen.


RAP | OB + BB

 


Choreografie met TikTok | OB + BB

 


Verrassingsworkshop | OB + BB