Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

Let op de informatieblokken. Deze geven extra informatie over de workshop (verplicht, buiten school, voorinschrijving, hele dag).

 


Bullet Journal | OB + BB

Bullet Journal! Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het!? Dat is het leuke: een Bullet Journal (afgekort BuJo) is precies wat JIJ wilt dat het is. Je houdt er je dagelijkse taken in bij, je toekomstige afspraken, of je lange-termijn doelen. Je schrijft je gevoelens van je af, gebruikt het als schetsboek, houdt bij welke landen je hebt bezocht en welke reizen je nog wilt gaan maken, schrijft inspirerende quotes op in mooie hand lettering, of je maakt mooie creatieve pagina’s waar je bijhoudt welke boeken je nog wilt lezen en waar je gebleven bent in je favoriete series. Kortom: een Bullet Journal is een systeem om zo productief mogelijk te zijn én een uitlaatklep voor al je creativiteit.


4M voorbereiden Berlijn | 4M

We gaan naar Berlijn in maart! Tijdens deze dag ga jij je verdiepen in deze stad, ga je zelf hiervoor aan de slag met je reisboekje en krijg je benodigde informatie en lunch ;)


Wie ben ik? Hoe sta ik in de groep? Wie zijn wij? | BB

Ben jij een teamplayer? Hoe functioneer je onder stress? Kan je jouw medemensen goed “lezen”? Om antwoord op deze vragen (en nog veel meer) te vinden, gaan wij in deze workshop lekker spelen. Aan hand van spelletjes als “Kakkerlakkensalade”, “The mind”, “Vlotte geesten” gaan jullie meer over jullie zelf ontdekken. Hebben jullie zelf spelletjes thuis die bij zouden kunnen dragen aan jullie zelfkennis? Neem ze graag mee! 


Pubquiz | BB

Weet jij altijd alles beter? Ben jij Kampioen ''Ja maar...! ? Dit is je kans om te laten zien dat je écht meer weet dan je vrienden. Als kers op de taart maak je ook nog eens kans op geweldige prijzen ;). Schrijf je dan nu, alleen of samen met je vrienden in voor onze Pubquiz!


Megapuzzel | OB + BB

In deze workshop gaan we een legpuzzel maken van 24000 stukjes. Vorig jaar is al een kwart van de puzzel gemaakt. Dus vind je het leuk om mee te puzzelen, geef je dan op! 


Skiën SportXtra 1 |OB

Deze workshop is verplicht voor SportXtra 1. Jullie gaan skiën in Botrop.

 

Voor deze workshop kun je je niet opgeven.


Rolstoelbasketbal | BB

Je ervaart hoe het is om te sporten in een rolstoel. Door middel van allerlei oefeningen leer je de basisregels en handelingen om daadwerkelijk een rolstoelbasketbalwedstrijd te spelen.


Internet security en whitehat hacking | OB + BB

We zijn met zijn allen steeds meer actief op het internet en we delen daar steeds meer van onszelf. Maar ben jij veilig op het internet? Zijn jouw gegevens veilig? Tijdens deze workshop krijg je allerlei voorbeelden te zien waar het fout kan gaan en gaan we hierover in gesprek. Ook maak je kennis met hacken en leer je te denken als een hacker. 

Doel: bewustwording van gevaren van internet en ontdekken van mogelijkheden van hacken. 


Amnesty Write for Rights | OB + BB

Amnesty International is een organisatie die zich al jarenlang wereldwijd inzet voor mensenrechten. In veel landen zitten mensen bijvoorbeeld vaak onterecht in de gevangenis of worden ze op een nare manier behandeld door een regering vanwege hun mening of gewoon om wie ze zijn. We gaan in deze workshop leren over mensenrechten wereldwijd en daarna zelf aan de slag met het schrijven van brieven en kaarten. Brieven aan een regering die fout bezig is en brieven/kaarten aan iemand die onterecht gevangen zit. En weet: elke brief of kaart telt!


Atelier | OB + BB

Lekker creatief bezig zijn in het Open Atelier. Laat je inspireren door de technieken die aangeboden worden, en schrijf je in.


Weihnachtshuisjes|OB + BB

Maak je eigen Weihnachts huisje. Creatief met papier.


Sherlock Holmes Consulting Detective role play (In English) | BB

Do you like using English in practice? Are you interested in role-playing, riddles, puzzles, and crime mysteries? In this workshop, you will play a game in which you will work together with other players to solve a murder case. In the Sherlock Holmes Consulting Detective game, you are presented with a mystery to solve, and it is then up to you to trace the threads of evidence through the byways and mansions of nineteenth-century London. You will interview suspects, search the newspapers for clues, and put together the facts to reach a solution. This is not a board game: No dice, no luck, but a challenge to your mental ability. This workshop requires a higher level of English, but it is a cooperative game so we can help each other if needed. 


Hand- & Brushlettering | OB + BB

Wil jij ook van die mooie sierlijke en stoere letters kunnen maken? Kom dan naar deze workshop. We gaan eerst gezamenlijk oefenen met handletteren in verschillende stijlen en daarna proberen om brushletteren je eigen te maken. Daarna kan je zelf aan de slag gaan en maak je een creatief eindproduct. Zorg dat je een potlood en gum bij je hebt en neem vooral je eigen materiaal mee.


Macramé plantenhanger | OB + BB

Heb je een leeg hoekje in je kamer of bij jullie thuis waar je een plantenhanger al ziet ophangen? Wil je al langer leren hoe je met macramé knopen een plantenhanger kunt maken? Bij deze workshop maken we jouw plantenhanger uit macramé touw. Ik leer je de verschillende knopen en technieken, waarna je lekker zelf aan de slag kan!


Lezen bij het haardvuur | OB + BB

Neem tijdens de Pantarijnweek de tijd om te lezen uit je favoriete boek of tijdschrift. Trek een lekkere trui aan en neem gerust je eigen kussens en lievelingsmok mee. Voor thee, chocolademelk en koekjes wordt gezorgd. Op de achtergrond brandt het knisperende (digitale) haardvuur en klinkt een rustig muziekje. We maken van het lokaal een leuke, comfortabele plek waar je weg kan dromen in jouw verhaal of tips voor nieuwe boeken/tijdschriften kunt delen.  


Spice up your life | OB + BB

We gaan een kijkje nemen in de wereldkeuken, met specerijen van over de wereld. Sommige bekend, sommige waar je nog nooit van gehoord hebt. Je gaat je eigen mengsel maken En! we gaan er mee bakken.


Eitje gooien | OB + BB

In deze workshop ga je proberen een rauw ei heel te laten landen van de 1e, 2e en 3e verdieping.


Lekker klimmen in de Bongerd! | OB + BB

Lekker klimmen in de Bongerd!


Kleding pimpen | OB + BB

Ben jij dat shirtje, broek, jurk etc  zat en zou je deze willen pimpen, veranderen, schrijf je dan in voor deze workshop. Naald en draad aanwezig, zelf overige versierselen of stof meenemen.


Stadswandeling Wageningen (geschiedenis) | OB + BB

We verzamelen bij de bibliotheek in Wageningen. Dan gaan we een stadswandeling doen waarbij we bijzondere plekken bekijken in Wageningen en je interessante informatie krijgt over de geschiedenis van Wageningen. Doe goede schoenen aan (sneakers, geen hakken) en als het regent, neem dan een paraplu of een regenjas mee! 


Portretfotografie | BB

Wil jij leren hoe je met je telefoon vette portretfoto's maakt van jezelf, je vriend of vriendin? Grijp je kans: onder leiding van twee ervaren portretfotografen ga je aan de slag: we leren je hoe je je telefoon omtovert in een echte camera en hoe je echte portretten maakt van elkaar. Je werkt in duo's. En na een dagdeel samen hard werken is een mooi portret voor jou geen toevalstreffer meer! En heb je een serie foto's voor je socials!


Henna Kunst | OB + BB

Heb je altijd al willen weten hoe je zelf die mooie henna versieringen kunt maken? Of wil je weten welke rituelen en betekenissen schuil gaan achter Henna Kunst? Dan is de "Workshop Henna Kunst" echt iets voor jou.


Perspectief tekenen | OB + BB

In de ochtend wordt het perspectief tekenen aangeboden voor beginners. Aandacht ligt op éénpunts, - en tweepuntsperspectief tekenen. In de middag wordt het perspectief tekenen aangeboden voor gevorderden. Je ontvangt een stuk van een tekening/ foto en je leert met wiskundige beredenering dit af te tekenen. Gevorderde tekenaars krijgen de mogelijk om hun eigen perspectieftekening te tekenen en krijgen wiskundig feedback op hun uitwerkingen.


Gymnasiumdag 1, 2, 3 | OB

Op onderzoek in de Efteling voor 1G, 2G en 3G.

 

Deze workshop duurt een hele dag en is verplicht.


Pantarijn Oceanrace | OB + BB

Na een korte uitleg over de werking van een zeilboot, probeer je met een groepje binnen 2 uur een zeilboot te bouwen en die vervolgens uit te testen in onze eigen Pantarijn ocean.


Naturalis en Corpus | OB + BB

Ben jij geïnteresseerd in Mens en Natuur? 

Ga mee op deze biologie-museumdag in Leiden!
We beginnen met een programma over dierenliefde in museum Naturalis. Daar krijg je ook wat tijd om zelf rond te kijken. Daarna bezoeken we Corpus, een museum waar je een reis maakt door het menselijk lichaam. 

Deze workshop duurt de hele dag!

Let op: Voor deze workshop betaal je zelf de busreis. Kosten: tussen de 10-20 euro

Geef je alleen op als je deze dag echt kunt! (niet een ander verplicht programma hebt), zodat je geen plek bezet houdt voor een andere leerling.


Manga's (leren) tekenen | OB + BB

In deze workshop leer je manga's tekenen. Maak aan de hand van een beschrijving op papier of YouTube-filmpjes manga- en chibiportretten van jezelf, je familie, je vrienden en/of je huisdier.  

Je moet zelf tekenmateriaal meenemen. Voor papier en instructiemateriaal wordt gezorgd.  


Klompenpad wandelen | OB + BB

Genieten tijdens het wandelen van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Verzamelen op het schoolplein.


Roeiworkshop | OB + BB

Tijdens deze workshop gaan wij naar Argo fietsen. Dit is de studentenroeivereniging van Wageningen. Hier gaan leden van deze vereniging de leerlingen uitleggen wat ze daar doen en de leerlingen de basis van roeien uitleggen en laten proberen.


Pas op! De dode hoek + kampvuur | 1hv4  | OB

Heb je wel eens met je fiets naast een vrachtwagen gestaan bij het verkeerslicht? Best groot, zo'n auto. En ziet die chauffeur je wel? Vanaf vandaag weet jij precies wat een chauffeur ziet vanuit zijn/haar positie. Je gaat zelf de vrachtwagen in leert alles over de dode hoek. Na zoveel serieus is het natuurlijk ook tijd voor een kampvuur op het schoolplein. Mét chocolademelk en marshmellows. Óf met het spel The Orbital Maze en iets lekkers. Dat is afhankelijk van het weer.

 

1hv4 start bij de bus (schoolplein vmbo) en gaat daarna naar het lokaal.


Kerststukjes maken | OB + BB

Creatief een kerststukje maken waarmee je een ander blij kunt maken 


Automotive | OB + BB

Een workshop in carrousel! Wat komt hier allemaal bij kijken? Onder andere: lassen, elektra, motorrevisie, storing zoeken, en afhankelijk van de groep: een wiel wisselen. Je leert omgaan met gereedschap, veilig werken in de werkplaats en krijgt een introductie in de automotive.

 

Het adres van deze workshop: Nude 54R in Wageningen

Het is op het bedrijventerrein De Dijk, de Loods is achter op het terrein. Je fietst het hek door, naar achteren. Links in de hoek is de loods. Er staat een vlag van de Sjemfabriek bij de ingang van het bedrijventerrein.


Verras een oudere met een zelfgemaakte kerstkaart | OB

Verras je medemens (onbekend) met een zelfgemaakte kerstkaart en breng deze kerstkaart ook zelf naar de mensen toe! Je zult zien hoe verrast en blij ze zullen zijn. Gewoon omdat jij er even bent en met hen praat, contact maakt! De ochtend gebruiken we voor het maken van de kerstkaarten, in de middag brengen we de kerstkaarten rond in de stad, verzorgingshuizen .... en na afloop ruimen we onze spullen en "rommel" ook weer op.

 

Let op! Deze workshop duurt een hele dag.


Handig met draden | OB

In deze workshop mag je kiezen wat je kan/wil doen met draden:
- een vriendschap armband maken,
- leren te borduren om een eigen kleding op te pimpen,(NEEM JOUW EIGEN KLEDING MEE!),
- naai jouw eigen lavendel geurzakje handmatig of eigen gezicht washandjes ,
- heb je zelf een andere idee...mag ook!

 

LET OP: neem jouw laptop/telefoon mee om zelfstandig instructies te kunnen volgen.
Neem ook eigen kleding mee als je wil het op pimpen.


Geef je spijkerbroek een 2e leven | OB + BB

Tijdens deze workshop ga je je oude spijkerbroek een tweede leven geven! Je gaat 'm verknippen, versieren en behangen zodat je van de broek nieuwe items maakt. Een tas bijvoorbeeld, of een leuke decoratie voor in je kamer. Of misschien heb je zelf leuke ideeën? Dan kijken we of we die kunnen realiseren.

 

Je moet wel zelf minimaal 1 oude spijkerbroek meenemen. 


Improvisatie theater | OB + BB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is. Leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. (We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.


Sneller schieten dan je schaduw | OB + BB

Op de schietbaan! Het target raken of finaal missen, jij kunt laten zien dat je de nieuwe scherpschutter van Pantarijn bent. Of misschien kom je er achter dat wapens niets voor jouw zijn. Ben jij de Lucky Luke van Pantarijn of toch meer een van de Daltons?

 

Adres: Nudepark 173, 6702 DZ Wageningen

Je vertrekt samen met de workshopgever vanaf school naar de schietbaan.

Let op! Om mee te kunnen doen aan deze workshop neem je een ID of paspoort mee. 


Bodypump | OB + BB

Wat is er leuker dan bewegen? Lekker bewegen en trainen op uitdagende  muziek!

Bodypump is een activiteit die je hele lichaam versterkt. Je kiest je eigen gewichten en onder leiding van een professionele instructeur doe je krachtoefeningen op fantastische muziek.

Workshopgever: Hilde Tiemessen – Junier

 

Plaats: Sportschool Sjabbens, Bram Streeflandweg 59, Renkum

Tijd: 13.30 uur

Meenemen (verplicht): gymschoenen voor binnen + luchtige sportkleding + handdoek