Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

Let op de informatieblokken. Deze geven extra informatie over de workshop (verplicht, buiten school, voorinschrijving, hele dag).

 


Bullet Journal | OB + BB

Bullet Journal! Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat is het!? Dat is het leuke: een Bullet Journal (afgekort BuJo) is precies wat JIJ wilt dat het is. Je houdt er je dagelijkse taken in bij, je toekomstige afspraken, of je lange-termijn doelen. Je schrijft je gevoelens van je af, gebruikt het als schetsboek, houdt bij welke landen je hebt bezocht en welke reizen je nog wilt gaan maken, schrijft inspirerende quotes op in mooie hand lettering, of je maakt mooie creatieve pagina’s waar je bijhoudt welke boeken je nog wilt lezen en waar je gebleven bent in je favoriete series. Kortom: een Bullet Journal is een systeem om zo productief mogelijk te zijn én een uitlaatklep voor al je creativiteit.


4M voorbereiden Berlijn | 4M

We gaan naar Berlijn in maart! Tijdens deze dag ga jij je verdiepen in deze stad, ga je zelf hiervoor aan de slag met je reisboekje en krijg je benodigde informatie en lunch ;)


Wie ben ik? Hoe sta ik in de groep? Wie zijn wij? | BB

Ben jij een teamplayer? Hoe functioneer je onder stress? Kan je jouw medemensen goed “lezen”? Om antwoord op deze vragen (en nog veel meer) te vinden, gaan wij in deze workshop lekker spelen. Aan hand van spelletjes als “Kakkerlakkensalade”, “The mind”, “Vlotte geesten” gaan jullie meer over jullie zelf ontdekken. Hebben jullie zelf spelletjes thuis die bij zouden kunnen dragen aan jullie zelfkennis? Neem ze graag mee! 


Pubquiz | BB

Weet jij altijd alles beter? Ben jij Kampioen ''Ja maar...! ? Dit is je kans om te laten zien dat je écht meer weet dan je vrienden. Als kers op de taart maak je ook nog eens kans op geweldige prijzen ;). Schrijf je dan nu, alleen of samen met je vrienden in voor onze Pubquiz!


Megapuzzel | OB + BB

In deze workshop gaan we een legpuzzel maken van 24000 stukjes. Vorig jaar is al een kwart van de puzzel gemaakt. Dus vind je het leuk om mee te puzzelen, geef je dan op! 


Skiën SportXtra 1 | OB

Deze workshop is verplicht voor SportXtra 1. Jullie gaan skiën in Botrop.

 

Voor deze workshop kun je je niet opgeven.


Rolstoelbasketbal | OB

Je ervaart hoe het is om te sporten in een rolstoel. Door middel van allerlei oefeningen leer je de basisregels en handelingen om daadwerkelijk een rolstoelbasketbalwedstrijd te spelen.


Vegetarische Hamburgers voor echte kerels en stoere meiden | OB + BB

Vegetarisch eten alleen voor geitenwollensokken dragers? Nee, echt niet! We zullen bewijzen dat een Samoerai-burger of een Vikingburger zelfs de coolste gast versteld doet staan. De brandblusser staat al klaar. Get ready for hot and spicy stuff!


Internet security en whitehat hacking | OB + BB

We zijn met zijn allen steeds meer actief op het internet en we delen daar steeds meer van onszelf. Maar ben jij veilig op het internet? Zijn jouw gegevens veilig? Tijdens deze workshop krijg je allerlei voorbeelden te zien waar het fout kan gaan en gaan we hierover in gesprek. Ook maak je kennis met hacken en leer je te denken als een hacker. 

Doel: bewustwording van gevaren van internet en ontdekken van mogelijkheden van hacken. 


Amnesty Write for Rights | OB + BB

Amnesty International is een organisatie die zich al jarenlang wereldwijd inzet voor mensenrechten. In veel landen zitten mensen bijvoorbeeld vaak onterecht in de gevangenis of worden ze op een nare manier behandeld door een regering vanwege hun mening of gewoon om wie ze zijn. We gaan in deze workshop leren over mensenrechten wereldwijd en daarna zelf aan de slag met het schrijven van brieven en kaarten. Brieven aan een regering die fout bezig is en brieven/kaarten aan iemand die onterecht gevangen zit. En weet: elke brief of kaart telt!


Atelier | OB + BB

Lekker creatief bezig zijn in het Open Atelier. Laat je inspireren door de technieken die aangeboden worden, en schrijf je in.


Weihnachtshuisjes | OB + BB

Maak je eigen Weihnachts huisje. Creatief met papier.


Dansmeditatie in de natuur | BB

Je gaat in deze workshop kennis maken met meditatie in verschillende vormen. Een van de vormen is bewegen op muziek. Als het goed weer is gaan we naar het bos en in de natuur een meditatie doen. Ervaring met meditatie is niet nodig, wel een open en nieuwsgierige houding. Wil je meer weten of heb je vragen, stuur een bericht naar ros via magister of teams.


Arts in de klas; is vapen jouw keuze? | OB + BB

Artsen slaan alarm: Ben jij op zoek naar keiharde feiten over vapen en wil je meer te weten komen over hoe de tabaksindustrie jongeren verleidt? Vapen is niet zo onschadelijk als het lijkt. Tijdens deze workshop ontdek je de waarheid over vapen en krijg je de kans om vragen te stellen aan een cardioloog, Maurits van der Veen Voorzitter RookStopZorg en Cardioloog bij Ziekenhuis Gelderse Vallei.


Hand- & Brushlettering | OB + BB

Wil jij ook van die mooie sierlijke en stoere letters kunnen maken? Kom dan naar deze workshop. We gaan eerst gezamenlijk oefenen met handletteren in verschillende stijlen en daarna proberen om brushletteren je eigen te maken. Daarna kan je zelf aan de slag gaan en maak je een creatief eindproduct. Zorg dat je een potlood en gum bij je hebt en neem vooral je eigen materiaal mee.


Ik ga op wereldreis en ik neem mee! | BB

Na je examen of in de zomer vakantie wil je een rondreis door Europa, Zuid-of Noord- America of Azië doen. Dit ga je organiseren. Dit doe je alleen of met een vriend(in). Daarbij zal je een kostenplaatje eraan moeten koppelen. Dan weet je hoeveel je nog moet sparren om je droomreis te realiseren! 
Neem je laptop mee!


Macramé plantenhanger | OB + BB

Heb je een leeg hoekje in je kamer of bij jullie thuis waar je een plantenhanger al ziet ophangen? Wil je al langer leren hoe je met macramé knopen een plantenhanger kunt maken? Bij deze workshop maken we jouw plantenhanger uit macramé touw. Ik leer je de verschillende knopen en technieken, waarna je lekker zelf aan de slag kan!


Lezen bij het haardvuur | OB + BB

Neem tijdens de Pantarijnweek de tijd om te lezen uit je favoriete boek of tijdschrift. Trek een lekkere trui aan en neem gerust je eigen kussens en lievelingsmok mee. Voor thee, chocolademelk en koekjes wordt gezorgd. Op de achtergrond brandt het knisperende (digitale) haardvuur en klinkt een rustig muziekje. We maken van het lokaal een leuke, comfortabele plek waar je weg kan dromen in jouw verhaal of tips voor nieuwe boeken/tijdschriften kunt delen.  


Spice up your life | OB + BB

We gaan een kijkje nemen in de wereldkeuken, met specerijen van over de wereld. Sommige bekend, sommige waar je nog nooit van gehoord hebt. Je gaat je eigen mengsel maken En! we gaan er mee bakken.


Eitje gooien | OB + BB

In deze workshop ga je proberen een rauw ei heel te laten landen van de 1e, 2e en 3e verdieping.


Lekker klimmen in de Bongerd! | OB + BB

Lekker klimmen in de Bongerd!


Leren breien | OB

Wil jij voor de winter een sjaal leren breien? Schrijf je dan in voor de workshop! Wij leren je steken opzetten, rechte en averechte steken. Verder bieden we je een hoop gezelligheid! 


Met HTML/CSS een website maken | OB + BB

Tijdens deze workshop leer je zelf HTML en CSS schrijven om daarmee de basis van een website te maken. Let op: je moet zelf een laptop meenemen. Apple computers zijn hier niet voor geschikt.  

Je moet het programma Kladblok of Notepad op je laptop hebben staan. Er worden geen laptops vanuit school verstrekt. Als je geen laptop van huis mee mag of kan nemen, moet je van tevoren een laptop in het studiehuis reserveren.  

Als je geen laptop bij je hebt, kun je niet meedoen!


(Short) Story writing | OB + BB

Hoe schrijf je een goed verhaal? Deze vraag beantwoorden we in de workshop door het bespreken van een aantal voorwaarden/eigenschappen van goede verhalen en door het oefenen met het schrijven van korte verhalen (dit is ook toepasbaar bij langere verhalen). Je krijgt bij het schrijven een aantal praktische richtlijnen mee, maar hebt voldoende keuzevrijheid om er helemaal jouw verhaal van te maken. Of je er een fantasieverhaal van maakt, een misdaadverhaal of meer bent van de romantiek, bij deze workshop kan je met jouw creativiteit helemaal los gaan.


Portretfotografie | OB

Wil jij leren hoe je met je telefoon vette portretfoto's maakt van jezelf, je vriend of vriendin? Grijp je kans: onder leiding van twee ervaren portretfotografen ga je aan de slag: we leren je hoe je je telefoon omtovert in een echte camera en hoe je echte portretten maakt van elkaar. Je werkt in duo's. En na een dagdeel samen hard werken is een mooi portret voor jou geen toevalstreffer meer! En heb je een serie foto's voor je socials!


Henna Kunst | OB + BB

Heb je altijd al willen weten hoe je zelf die mooie henna versieringen kunt maken? Of wil je weten welke rituelen en betekenissen schuil gaan achter Henna Kunst? Dan is de "Workshop Henna Kunst" echt iets voor jou.


Een sieraad maken van messing of zink| OB + BB

Je krijgt een korte uitleg zowel mondeling als op papier. Dan begin je met een ontwerp te tekenen op papier of direct op het metaal. Vervolgens zaag je jouw ontwerp uit en ga je het afwerken en verwerken tot een sieraad. Dit kan een broche, hanger of ring zijn.


Gymnasiumdag 1, 2, 3 | OB

Op onderzoek in de Efteling voor 1G, 2G en 3G.

 

Deze workshop duurt een hele dag en is verplicht.


Maak je eigen doodle kunstwerk (zentangle art) | OB + BB

Doodles zijn kleine tekeningetjes die je maakt zonder erbij na te denken bijv. aan de zijkant van je papier.


Pantarijn Oceanrace | OB + BB

Na een korte uitleg over de werking van een zeilboot, probeer je met een groepje binnen 2 uur een zeilboot te bouwen en die vervolgens uit te testen in onze eigen Pantarijn ocean.


Naturalis en Corpus | OB + BB

Ben jij geïnteresseerd in Mens en Natuur? 

Ga mee op deze biologie-museumdag in Leiden!
We beginnen met een programma over dierenliefde in museum Naturalis. Daar krijg je ook wat tijd om zelf rond te kijken. Daarna bezoeken we Corpus, een museum waar je een reis maakt door het menselijk lichaam. 

Deze workshop duurt de hele dag!

Let op: Voor deze workshop betaal je zelf de busreis. Kosten: tussen de 10-20 euro

Geef je alleen op als je deze dag echt kunt! (niet een ander verplicht programma hebt), zodat je geen plek bezet houdt voor een andere leerling.


Roeiworkshop | OB + BB

Tijdens deze workshop gaan wij naar Argo fietsen. Dit is de studentenroeivereniging van Wageningen. Hier gaan leden van deze vereniging de leerlingen uitleggen wat ze daar doen en de leerlingen de basis van roeien uitleggen en laten proberen.


Pas op! De dode hoek + kampvuur | 1hv1 en 1hv3 | OB

Heb je wel eens met je fiets naast een vrachtwagen gestaan bij het verkeerslicht? Best groot, zo'n auto. En ziet die chauffeur je wel? Vanaf vandaag weet jij precies wat een chauffeur ziet vanuit zijn/haar positie. Je gaat zelf de vrachtwagen in leert alles over de dode hoek. Na zoveel serieus is het natuurlijk ook tijd voor een kampvuur op het schoolplein. Mét chocolademelk en marshmellows. Óf met het spel The Orbital Maze en iets lekkers. Dat is afhankelijk van het weer.

 

1hv1 start bij de bus (schoolplein vmbo) en gaat daarna naar het lokaal.

1hv3 start in het lokaal.


Kerststukjes maken | OB + BB

Creatief een kerststukje maken waarmee je een ander blij kunt maken 


Automotive | OB + BB

Een workshop in carrousel! Wat komt hier allemaal bij kijken? Onder andere: lassen, elektra, motorrevisie, storing zoeken, en afhankelijk van de groep: een wiel wisselen. Je leert omgaan met gereedschap, veilig werken in de werkplaats en krijgt een introductie in de automotive.

 

Het adres van deze workshop: Nude 54R in Wageningen

Het is op het bedrijventerrein De Dijk, de Loods is achter op het terrein. Je fietst het hek door, naar achteren. Links in de hoek is de loods. Er staat een vlag van de Sjemfabriek bij de ingang van het bedrijventerrein.


Verras een oudere met een zelfgemaakte kerstkaart | OB

Verras je medemens (onbekend) met een zelfgemaakte kerstkaart en breng deze kerstkaart ook zelf naar de mensen toe! Je zult zien hoe verrast en blij ze zullen zijn. Gewoon omdat jij er even bent en met hen praat, contact maakt! De ochtend gebruiken we voor het maken van de kerstkaarten, in de middag brengen we de kerstkaarten rond in de stad, verzorgingshuizen .... en na afloop ruimen we onze spullen en "rommel" ook weer op.

 

Let op! Deze workshop duurt een hele dag.


Improvisatie theater | OB + BB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is. Leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. (We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.


Sneller schieten dan je schaduw | OB + BB

Op de schietbaan! Het target raken of finaal missen, jij kunt laten zien dat je de nieuwe scherpschutter van Pantarijn bent. Of misschien kom je er achter dat wapens niets voor jouw zijn. Ben jij de Lucky Luke van Pantarijn of toch meer een van de Daltons?

 

Adres: Nudepark 173, 6702 DZ Wageningen

Je vertrekt samen met de workshopgever vanaf school naar de schietbaan.

Let op! Om mee te kunnen doen aan deze workshop neem je een ID of paspoort mee.