Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

Let op de informatieblokken. Deze geven extra informatie over de workshop (verplicht, buiten school, voorinschrijving, hele dag).

 


 


Kerstknutselen | OB + BB

Tijdens de workshop gaan we kerstknutsels en kerstkaarten maken voor (eenzame) ouderen of natuurlijk voor je eigen opa en oma. Neem vooral zelf knutselspullen mee, wij zorgen ook voor materiaal en gezelligheid!


Tassen pimpen | OB + BB

Ook klaar met plastic tasjes? Of wil je gewoon een leuke tas om te showen? Kom dan bij ons een linnen tas pimpen! 


PWS MAVO 4 | BB 4M

Mavo-4 leerlingen! De deadline voor je PWS is op donderdag 21 december (dus in de PantarijnWeek). Wil jij je nog een dag(deel) geconcentreerd werken aan je PWS, schrijf je dan in voor deze workshop!


Klootschieten met de hond | OB + BB

Op de Wageningse Eng gaan we klootschieten. Je mag je hond meenemen. Koek en warme chocomel worden verzorgd.


Macramé | OB + BB

In deze workshop leer je om zelf te gaan macrameeën en dus in korte tijd iets heel moois te creëren! 


Picklebal toernooi | OB + BB

Voor zover bekend is er in de rijke (sport)geschiedenis van Pantarijn nog nooit een Pickleball-kampioen geweest. Hoog tijd, dus, om daar verandering in te brengen. Pak een racket en speel mee!


Deutsches Kino | OB + BB

De workshop DEUTSCHES KINO staat in het teken van Duitse speelfilms en series. O.a. in het aanbod: Der Fall Collini (2019), Der Ballon (2018), Er ist wieder da (2015), Türkisch für Anfänger (2012), Good bye, Lenin! (2003), Dark (2017), Liebeskind (2023).


Skiën | BB

Op maandag 18 december 2023, in de Pantarijnweek, gaan we weer skiën/snowboarden in Neuss. Het is inmiddels een echte traditie op locatie MHV. Kosten dit jaar zijn tussen de €55 en €57,50 ( afhankelijk van aantal inschrijvingen). Er is plek voor 200 leerlingen uit de klassen M3/M4, H4, V4/V5. Je moet bij je inschrijving 3 keuzes maken anders is je inschrijving ongeldig. Als de 200 plekken gevuld zijn wordt er later een reservelijst gemaakt met leerlingen die eventuele vrije plekken kunnen invullen. 

 
Alle leerlingen uit de bovenbouw van RSG Pantarijn locatie MHV kunnen zich inschrijven. Inschrijven gaat in 3 stappen;

1) schrijf je in via Magister. Je moet 3 keuzes maken;
 - kies 1 Activiteit (blauwe keuzes)
 - kies 1 Maaltijd (rode keuzes)
 - kies altijd Akkoord (gele keus). Er staat een max op 200 bij akkoord. Dus die bepaalt wie er mee gaan. 

Vul deze alle 3 in, anders is de inschrijving ongeldig! 

 

2) Lees het informatiedocument (staat in de bijlage bij akkoord)  goed door en laat deze ook aan je ouders zien. Door te betalen geef je aan deze gelezen te hebben en hiermee akkoord te zijn.

3) Als de inschrijving gesloten is ontvangen jullie en/of je ouders een betaallink. Pas als die binnen de termijn van 2 weken betaalt is kan je mee naar Neuss. Als dit niet op tijd gedaan wordt kan je definitief niet mee skiën en zal je tijdens de Pantarijnweek een andere activiteit moeten doen.

 

Wat is er bij inbegrepen?

  •  vervoer heen en terug 
  • huur materiaal (ski's, schoenen, stokken of snowboard en schoenen)
  • 2 uur vrij en 2uur les (indien hiervoor ingeschreven)
  • warme lunch incl. drinken

 

De inschrijving via Magister is bepalend voor wie er mee gaat. Echter, zonder betaling binnen de termijn ga je ook definitief niet mee. Dus zorg dat je op tijd betaalt!

 

Sectie L.O.


Bloempot maken van papier maché | OB

Heb jij zin om al dat papier dat verspilt wordt op school een nieuw leven te geven en creatief bezig te zijn? Maak een mooie bloempot van papier maché tijdens deze workshop:)


Bij de brandweer | OB + BB

Je bent te gast bij Brandweer Gelderland Midden Post Wageningen. Er zal een rondleiding gegeven worden op de kazerne, en gaan we aan de slag met de basisbeginselen van reanimeren en brandbestrijding waarbij je zelf ook de handen uit de mouwen zal moeten steken.  Op een kazerne gelden andere regels dan op school, en zullen voorafgaand aan de workshop worden toegelicht.


Kan armoede iedereen overkomen?  | BB

Door aanhoudende hoge inflatie en energiekosten komen steeds meer Nederlanders in de problemen. Niet alleen de minima maar ook de middeninkomens vrezen dat ze hun  rekeningen niet meer kunnen betalen. In Nederland geeft 38% van de huishoudens aan lastig rond te komen in het dagelijkse leven. Bij veel gezinnen is er nauwelijks spaargeld en blijft er weinig over voor andere uitgaven als je de vaste lasten met je inkomen betaald hebt (huur, gas, elektriciteit, verzekeringen etc. In deze workshop gaan we met elkaar in gesprek over geld en rondkomen voor en na je 18de. Ook hebben we het over kwetsbaarheid en de sociale gevolgen van armoede maar ook over je rechten en plichten en hoe je financiële problemen voor kunt zijn.


Atelier | OB

Lekker creatief bezig zijn in het Open Atelier. Laat je inspireren door de technieken die aangeboden worden, en schrijf je in.


Make Up voor Noobs | OB + BB

Zwarte pandaoogjes met krokante wimpers, gele foundation die precies stopt op je kaaklijn.. en die   wenkbrauwen..dikke rupsen, potloodlijntjes of helemaal weggeplukt?  

Dit gaan we eens snel aanpakken in een workshop waarbij ik je alle stappen van een mooie basismakeup laat zien. Je krijgt tips om je natuurlijke pluspunten te highlighten, maar ook om een avondmakeup te zetten. 

Neem zoveel mogelijk je eigen make up mee; minimaal een mascara/eyeliner en een foundation (ivm hygiëne en kleur), zoveel kwasten als je hebt en een staand spiegeltje. Make up remover en haarspeldjes/haarband zijn ook handig. Iedereen is welkom, m/v/x!


Pimp het Duitslokaal 209 | OB + BB

Lokaal 209 willen we graag een leuke en gezellige Duitse uitstraling geven door de muren met een skyline van Duitse bezienswaardigheden te verven. 


Maak je eigen bordspel | OB

Na deze workshop kom je thuis met een zelfgemaakt bordspel. We starten met een onderzoekje (wat maakt bordspellen leuk), daarna een plan maken en dan uitvoeren. En natuurlijk testen!


Macramé plantenhanger | OB

Heb je een leeg hoekje in je kamer of bij jullie thuis waar je een plantenhanger al ziet ophangen? Wil je al langer leren hoe je met macramé knopen een plantenhanger kunt maken? Bij deze workshop maken we jouw plantenhanger uit macramé touw. Ik leer je de verschillende knopen en technieken, waarna je lekker zelf aan de slag kan!


Schaken (voor beginners en gevorderden) | OB + BB

De titel spreekt al voor zich, maar alles in de workshop draait om schaken. De workshop is voor beginners en gevorderden. In de workshop is ruimte om te leren schaken, te schaken tegen elkaar, maar ook om puzzels op te lossen op een magneetbord met puzzels verzameld van chess.com. Lijkt het je wat om te leren schaken of wil je graag je schaak-kennis toe passen op puzzels / potjes schaak, kom dan gerust binnen! 


D&T Lab in kerstsfeer | OB + BB

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een van de moderne technieken zoals lasersnijden en 3D printen. 
Je leert de software kennen die je nodig hebt om een 3D printer te besturen of een lasersnijder. En je maakt een product met deze machines. 
Het product dat je maakt is in kerstsfeer. Je kunt bijvoorbeeld kerstboomversiering maken of een klein cadeautje voor onder de kerstboom.

Laptop mee!


Proef de wereld | OB

We gaan verschillende vegetarische internationale gerechten maken en proeven. Vind je het leuk om te koken en nieuwe dingen te proeven? Schrijf je dan in voor deze workshop!


Roald Dahl experience | OB

Roald Dahl is 1 van mijn favoriete schrijvers! Zijn karakters zijn zo herkenbaar en grappig. En zijn verhalen en boeken zijn tijdloos. Ben je ook een fan? Wil je meer over zijn boeken te weten komen en wil je ook wel eens proberen om zelf in de huid van Roald Dahl te kruipen? Schijf je dan in en ga met mij op avontuur in de wereld van Roald Dahl. Neem een goed gevulde etui mee!


Henna Kunst | OB + BB

Heb je altijd al willen weten hoe je zelf die mooie henna versieringen kunt maken? Of wil je weten welke rituelen en betekenissen schuil gaan achter Henna Kunst? Dan is de "Workshop Henna Kunst" echt iets voor jou.


Een sieraad maken van messing of zink| OB + BB

Je krijgt een korte uitleg zowel mondeling als op papier. Dan begin je met een ontwerp te tekenen op papier of direct op het metaal. Vervolgens zaag je jouw ontwerp uit en ga je het afwerken en verwerken tot een sieraad. Dit kan een broche, hanger of ring zijn.


Perspectief tekenen | OB + BB

Dit is perspectief tekenen voor beginners. Aandacht ligt op éénpunts, - en tweepuntsperspectief tekenen. In de middag wordt het perspectief tekenen aangeboden voor gevorderden. Je ontvangt een stuk van een tekening/ foto en je leert met wiskundige beredenering dit af te tekenen. Gevorderde tekenaars krijgen de mogelijk om hun eigen perspectief tekening te tekenen en krijgen wiskundig feedback op hun uitwerkingen.


Beatmaking | OB

De workshopdocent trapt af met een muzikale inleiding. De leerlingen krijgen een introductie in wat beatmaking nu eigenlijk is, mét natuurlijk aansprekende voorbeelden erbij. Dat geeft inspiratie en energie voor het vervolg, waarin de leerlingen zelf aan de slag gaan.

Om de grondbeginselen van beatmaking onder de knie te krijgen, krijgen de leerlingen een uitleg over real-time audio engineering. Wat is het, hoe werkt het en wat kun je ermee? Hierbij bespreken ze de basiselementen, zoals Beats-Per-Minute, de bas, het ritme en het toepassen van effecten. Vervolgens luisteren de leerlingen naar deze elementen en proberen ze die samen uit. Wat zorgt voor welk effect? Wat past bij de sfeer die je wil neerzetten? Op deze manier komen ze erachter hoe een muzieknummer is opgebouwd. Daarna gaan de leerlingen in kleine groepjes aan het werk met het maken en mixen van een eigen nummer. Hiervoor gebruiken ze iPads (die nemen wij mee) en onder andere de app Garage Band. Aan het einde van de workshop Beatmaking beluisteren de leerlingen elkaars nummers, wisselen ervaringen uit én nemen hun eigengemaakte nummer in MP3 mee naar huis!


Camouflage grime | OB

De workshop Camouflage Grime gaat uit van een wel heel origineel canvas: namelijk je eigen huid! Geïnspireerd door diverse achtergronden leren de leerlingen om een patroon na te maken. Zó precies dat er haast geen verschil meer te zien is tussen de achtergrond en hun hand of gezicht. De perfecte camouflage dus! De leerlingen komen in deze workshop meer te weten over deze bijzondere kunstvorm. Ze ontdekken diverse technieken en experimenteren hiermee. Door goed te kijken en gedetailleerd te werken, kunnen alle leerlingen tot verrassende en geslaagde resultaten komen. Ze worden een kei in de camouflage, zoals de Chinese kunstenaar Liu Bolin of voorbeelden uit de natuur zoals de bekende kameleon.


Pas op! De dode hoek + kampvuur | 1mh1 en 1mh2 | OB

Heb je wel eens met je fiets naast een vrachtwagen gestaan bij het verkeerslicht? Best groot, zo'n auto. En ziet die chauffeur je wel? Vanaf vandaag weet jij precies wat een chauffeur ziet vanuit zijn/haar positie. Je gaat zelf de vrachtwagen in leert alles over de dode hoek. Na zoveel serieus is het natuurlijk ook tijd voor een kampvuur op het schoolplein. Mét chocolademelk en marshmellows. Óf met het spel The Orbital Maze en iets lekkers. Dat is afhankelijk van het weer.

 

1mh1 start bij de bus (schoolplein vmbo) en gaat daarna naar het lokaal.

1mh2 start in het lokaal.


Pocket Escape Room | OB

In groepen van maximaal zes personen speel je in deze workshop een Pocket Escape Room. Lukt het jou en je medespelers om binnen de tijd de puzzels op te lossen en het avontuur uit te spelen? 

Je kunt kiezen uit meerdere Escape Rooms. Tijdens de workshop speel je minimaal één Escape Room. De overgebleven tijd vul je in met een tweede Escape Room of een gezelschapsspel. 


Automotive | OB + BB

Een workshop in carrousel! Wat komt hier allemaal bij kijken? Onder andere: lassen, elektra, motorrevisie, storing zoeken, en afhankelijk van de groep: een wiel wisselen. Je leert omgaan met gereedschap, veilig werken in de werkplaats en krijgt een introductie in de automotive.

 

Het adres van deze workshop: Nude 54R in Wageningen

Het is op het bedrijventerrein De Dijk, de Loods is achter op het terrein. Je fietst het hek door, naar achteren. Links in de hoek is de loods. Er staat een vlag van de Sjemfabriek bij de ingang van het bedrijventerrein.


Molen Concordia in Ede | OB

Op maandagochtend gaan we op excursie naar een molen in Ede, vroeger in het buitengebied, nu midden in de stad. Hij deed vroeger dienst als graanmolen, maar alles werkt nog. Je kunt dus zien hoe ze vroeger de wind gebruikten om molenstenen te laten draaien. De molenaar Willem ten Brink zal ons rondleiden en je mag ook zelf dingen doen zoals erin klimmen. We gaan er op de fiets naartoe.


Improvisatie theater | OB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is. Leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. (We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.


Film + verwerking | OB + BB

Zet dingen in beweging in de middag! Maar eerst ’s ochtends een film kijken in het Heerenstraattheater. Kies voor dit inspirerende ochtend- en middagprogramma!

De film is gratis je moet wel zelf je drankje en eten betalen.

 

Let op! Als je je inschrijft, is dat voor de hele dag. Je schrijft je dus niet voor een andere workshop in de middag in. De film op maandag is anders dan de film op donderdag.

Adres: Heerenstraattheater - Molenstraat 1b - Wageningen