Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

 


Vliegtuigjes vouwen voor gevorderden | OB + BB

Met een uitdaging ga je proberen het beste vliegtuig te maken. Hiervoor gebruiken je meer dan alleen papier. Elke dag een nieuwe uitdaging!  Zo ver mogelijk, zo precies mogelijk, zo mooi mogelijk... 


Linnen tassen pimpen | OB + BB

Ook klaar met plastic tasjes? Of wil je gewoon een leuke tas om te showen? Kom dan hier je eigen linnen tas pimpen! 


Proef de wereld | OB

We gaan verschillende internationale gerechten maken en proeven. Vind je het leuk om te koken en nieuwe dingen te proeven? Schrijf je dan in voor deze workshop!


Kerstknutsels | OB + BB

Tijdens de workshop gaan we kerstknutsels en kerstkaarten maken voor (eenzame) ouderen of natuurlijk voor je eigen opa en oma. Neem als je het hebt zelf ook knutselmateriaal mee. Wij zorgen natuurlijk ook voor materiaal en veel gezelligheid. 


Fytotherapie voor beginners | OB + BB

In deze workshop leer je hoe je de kruiden die in Nederland groeien medicinaal kunt gebruiken. De meeste kruiden vind je overal. We zullen in de omgeving van het schoolterrein ook gaan kijken wat er groeit. Je leert meer over hoe je bepaalde kruiden kunt herkennen, over de inhoudsstoffen en je leert hoe je de medicinale werking kunt afleiden uit het uiterlijk van een plant. Aan het eind van de workshop weet jij hoe je de meest voorkomende kruiden veilig kunt inzetten thuis en voor je huisdieren. 


Met html/css een website maken | OB + BB

Tijdens deze workshop leer je zelf HTML en CSS schrijven om daarmee de basis van een website te maken. Let op: je moet zelf een laptop meenemen. Apple computers zijn hier niet geschikt voor.
Je moet het programma Kladblok of Notepad op je laptop hebben staan. Er worden geen laptops vanuit school verstrekt. Als je geen laptop van huis mee mag of kan nemen, moet je van tevoren een laptop in het studiehuis reserveren.
Als je geen laptop bij je hebt, kun je niet meedoen!


Make up voor Noobs | OB + BB

Zwarte pandaoogjes met krokante wimpers, gele foundation die precies stopt op je kaaklijn.. en die wenkbrauwen .... dikke rupsen, potloodlijntjes of helemaal weggeplukt?
Dit gaan we eens snel aanpakken in een workshop waarbij ik je alle stappen van een mooie basismake-up laat zien. Je krijgt tips om je natuurlijke pluspunten te highlighten, maar ook om een avondmake-up te zetten.
Neem zoveel mogelijk je eigen make-up mee; minimaal een mascara/eyeliner en een foundation (ivm hygiëne en kleur), zoveel kwasten als je hebt en een staand spiegeltje. Make-up remover en haarspeldjes/haarband zijn ook handig. Iedereen is welkom, m/v/x!


Een schonere woonomgeving | OB + BB

We gaan er samen op uit om wijken in Wageningen van het zwerfvuil te ontdoen.


Een reis door de Duitse muziek Scene | BB

We gaan aan de hand van liedjes en bijbehorende tekst kijken wat de Duitse muziekwereld te bieden heeft. Het gaat van klassiek tot hardrock.  Doel is leerlingen nieuwsgierig te maken naar de Duitse muziekscene. Dit kan bijdragen aan het verbeteren van de luistervaardigheid en aan kennis maken met maatschappelijke vraagstukken die in Duitsland spelen. We spelen ook een muziekquiz.


Waterbarometer | OB + BB

Bewijzen dat de luchtdruk een enorme kracht uitoefent op de aarde, en dus ook op ons. Dit is niet vanzelfsprekend omdat wij de luchtdruk niet ervaren als een grote kracht. Pas als er verschillen in luchtdruk optreden, ervaren wij deze kracht. Denk hierbij aan een storm, druk op je oren als je onder water zwemt, of als je in een vliegtuig zit of onder water zwemt. Als je eens wilt zien hoe water kookt bij 20 graden, dan zul je begrijpen dat koken niets met temperatuur te maken heeft, maar van alles met druk.


Skiën Neuss | BB

 


Write for Rights | OB + BB

We maken kennis met Amnesty, een organisatie die zich al jarenlang wereldwijd inzet voor mensenrechten wereldwijd. Eén van hun belangrijkste werkzaamheden is het schrijven van brieven. Brieven naar gevangenen die ten onrechte in de gevangenis zitten en brieven  naar regeringen die mensen ten onrechte in de gevangenis zetten.


Apéritif amélioré (hapjes klaarmaken) | OB + BB

Wat kun je allemaal aan hapjes aanbieden aan je visite? 
Tijdens deze workshop maak je hapjes waarvoor je (bijna) geen oven of gasfornuis nodig hebt. In een tweetal ga je zoete en zoute hapjes klaarmaken.


Megapuzzel | OB + BB

Voor leerlingen die van een uitdaging houden of gewoon even lekker willen ontspannen, gaan we in deze workshop een puzzel van 24000 stukjes maken. 


Socratisch gesprek | BB

In een socratisch gesprek draait het om rust, vragen stellen, begrip tonen, meedenken. Het is dus géén debat! We onderzoeken met elkaar één vraag en gaan die van verschillende kanten belichten om zo een beter begrip van het onderwerp te krijgen. Hiermee treden we in de voetsporen van één van de aartsvaders van de filosofie: Sokrates!


Battle of the knikkerbaan | OB + BB

Ready? Set? Knikkeren maar!
Heb jij altijd al de school om willen toveren tot een levensgrote knikkerbaan? Dan is dit je kans. Met technisch inzicht, creativiteit, regenpijpen, wc-rollen en ander afvalmateriaal gaan verschillende teams met elkaar de strijd aan in wie de beste knikkerbaan kan bouwen. Dus schrijf je in en neem zo veel mogelijk materiaal mee om jouw team naar de overwinning te helpen!


Atelier | OB + BB

Deze ochtend/ middag mag je kunstzinnig aan de slag. Je mag van alles maken. Je mag zelf een activiteit bedenken. Maar de docenten kunnen je natuurlijk helpen met het bedenken van een onderwerp of techniek. 
Specifieke opdrachten die aangeboden worden, zijn: 

lichtobject maken / boetseren met klei / insecten hotel maken


Klootschieten met de hond | OB + BB

Op de Wageningse Eng gaan we klootschieten. Je mag je hond meenemen. Koek en warme chocomel worden verzorgd.


Pocket Escape Room | OB

In groepjes van maximaal 6 leerlingen speel je één (of meerdere) Escape Rooms. Lukt het jullie om die diefstal in Venetië te plegen? Ontsnappen jullie op tijd uit het laboratorium? Durf je het ook tegen je vrienden op te nemen? 


Schaken | OB + BB

In de ochtendworkshops kan er vrij geschaakt worden. Er zal ruimte zijn om te leren schaken, maar ook om eventuele puzzels op te lossen. In de middagworkshop (enkel maandag) is er ruimte om eventueel een toernooi te doen.


WWW: Wil Wandelen (in) Wageningen | OB + BB

Vogels spotten met je verrekijker of gewoon lekker even het gebouw uit en de natuur in!
Tijdens deze workshop lopen we in de buurt van de school in de natuur, mooi moment om buiten te zijn en te genieten van je omgeving. 

 

Let op! Neem je eigen fiets mee.


Horrorfilms | BB

Leerlingen kennis laten maken met de wereld van de horrorfilm. De leerling komt zelf aan zet bij het verzinnen van een concept voor een dergelijke film.


D&T Lab ontdekken | OB

Tijdens deze workshop krijg je de gelegenheid om verschillende dingen te ontdekken in het D&T Lab.
Je kunt verschillende werkstukken maken zoals een sleutelhanger, een kerstbal, kerstboom of dobbelsteen.
Dit ga je o.a. doen met de 3D printer en de lasersnijder.


Focus en motivatie | 2hv1  2hv4   2m1 | OB

Je bent niet geboren met focus – dit is iets wat je leert. Als je beter of langer wil focussen leer je in deze presentatie waarom de hersenen een focus ontwikkelen. Daarnaast krijg je praktische tips hoe je dit kan toepassen.
Je hersenen zijn steeds aan het veranderen. Voor de verandering heb je energie en motivatie nodig. Ken je het gevoel dat je hersenen soms zeggen ‘ik heb hier wel even genoeg van’? Heel normaal maar wel belangrijk dat je er niet in vast komt te zitten.  Deze presentatie laat je zien hoe jij motivatie ontwikkelt.
Workshopgever Martijn van der Spoel heeft als leerpsycholoog in Engeland veel succes met het verbeteren van de studievaardigheden van leerlingen in het Voortgezet Onderwijs.


Pimp het Engels lokaal | OB

Onder begeleiding gaan we lokaal 2.21 opfrissen. We bedenken met elkaar een mooi thema dat wij vervolgens op de grote kale/witte muur met verf gaan schilderen/verven.


Rubik's kube eindelijk oplossen! | OB + BB

Rubik's kube eindelijk oplossen


Spice of life   | OB + BB

Iedereen heeft wel eens kerrie geproefd, maar weet je eigenlijk wat er in zit? Ken je nog andere specerijenmengsels als Baharat, Ras el Hanout of Quatre Epices? Kom mee op een reis en leer de specerijen van de wereld kennen. Alles van komijn uit het Midden Oosten tot paradijszaad uit West Afrika en van voatsiperifery peper uit Madagaskar tot laos uit Laos!
Samen gaan we onze eigen mengsels maken op basis van bekende recepten, maar je kan ook je hele eigen samenstelling maken. We gaan het zelf klein maken, mengen en natuurlijk... Proeven!

Uiteraard mag je ook zelf ingrediënten en recepten meenemen! 


Fotografie | OB

We gaan aan de slag met portretten. Van jezelf, je vriend/vriendin, van jullie samen. Spelen met licht, schaduw, perspectief en scherptediepte. Camera verplicht.


Selfcare: How To Journal | BB

Journaling is een populaire manier van een soort dagboek bijhouden, maar dan gericht op bewustwording. Het is een mindset-tool om bewust te worden van je gevoel, meer te leven in het 'nu' en om doelen te bereiken. Wil jij leren wat journaling inhoudt, hoe je het kan toepassen in je dagelijks leven en ervaren welke voordelen dit heeft? Schrijf je dan in voor de workshop: How to journal!!

 

Neem je laptop mee.


Muurschildering in lokaal 1.23 | OB + BB

Houd je van boeken én van schilderen? Doe dan mee met de workshop boekkunst. Tijdens deze workshop maak je een ontwerp voor de muurschildering van lokaal 1.23 of een buurtboekenkast in het trappenhuis. Schilder je met ons mee? 


Film Heerenstraat theater vervolg ochtend | OB + BB

Zet dingen in beweging in de middag! Maar eerst ’s ochtends een film kijken in het Heerenstraattheater. Kies voor dit inspirerende ochtend- en middagprogramma!.

De film is gratis je moet wel zelf je drankje en eten betalen.

 

Let op! Als je je inschrijft, is dat voor de hele dag. Je schrijft je dus niet voor de middag in. De film op maandag is anders dan de film op donderdag.


Pas op! De dode hoek + kampvuur | 1mh1 + 1mh2 | OB

Heb je wel eens met je fiets naast een vrachtwagen gestaan bij het verkeerslicht? Best groot, zo'n auto. En ziet die chauffeur je wel? Vanaf vandaag weet jij precies wat een chauffeur ziet vanuit zijn/haar positie. Je gaat zelf de vrachtwagen in leert alles over de dode hoek. Na zoveel serieus is het natuurlijk ook tijd voor een kampvuur op het schoolplein. Mét chocolademelk en marshmellows.


De grote kerst improvisatieshow (theater) | OB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is. Leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.

We gaan geen show opvoeren voor anderen, we zijn ons eigen publiek en zullen elkaar van ruim applaus voorzien. In de donkere dagen voor de Kerst zal de lach in dit programma welkom zijn.


Een molen op windenergie | OB

Op maandagochtend gaan we op excursie en doen opdrachten in een molen die vroeger in het buitengebied stond. en nu midden in Ede. Voor de tijd van de fossiele brandstoffen werd windenergie ook al gebruikt. Hoe werkt een molen, hoe werd de windenergie vroeger omgezet en gebruikt. Wat is het verschil tussen watermolens en graanmolens. Leerlingen mogen er ook helemaal inklimmen.


We gaan er op de fiets naartoe. Om 9.30 uur verzamelen we op het plein op school. We fietsen er gezamenlijk naar toe.


Sieraad maken van messing | OB + BB

Tijdens de Pantarijnweek kun je bij het Open Atelier een simpel sieraad van messing maken.

Kies voor deze workshop als je goed bent in zagen en behoefte hebt aan een leuke broche, een simpele ring of een nieuwe hanger voor aan een ketting. Wij gaan aan de slag met een plaatje messing, juwelierszaag en we gaan vooral ook héél veel vijlen en schuren.
Tijdens iedere workshop is er plaats voor hoogstens zes personen. Dit in verband met het aanwezige gereedschap.


De workshops worden in ieder geval op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend gegeven.

 


Augmented Reality | BB

Op een eigen laptop ga je in het programma CoSpaces je eigen virtuele wereld animeren. Je maakt dus ook nog eens kennis met simpele programmeerfuncties! De zelfgemaakte virtuele wereld kan met een VR-bril worden teruggekeken. Daarnaast kun je ook een animatie uit deze wereld halen en in de werkelijke wereld bekijken dóór jouw eigen telefoon of op de door ons meegebrachte Ipad. Dit is pas écht Augmented Reality. Een dansend hondje? Een Robot? Een virtuele versie van jezelf? Wat laat jij op jouw bureau verschijnen?!


Sound design | BB

Film en geluid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je denkt aan geluid bij film, denk je al snel aan de muziek en de dialogen. Maar er worden ook veel geluidseffecten en sounds toegevoegd aan films. Je neemt ze minder bewust waar, maar ze zijn onmisbaar voor de impact van de scènes. Onze workshopdocenten leren je bij de workshop Sound Design alles over het muzikaal en functioneel inzetten van sounds en effecten bij filmbeelden.