Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) is.

Let op de informatieblokken.. Deze geven extra informatie over de workshop (verplicht, buiten school, voorinschrijving, hele dag).

 


 

 


Tassen pimpen | OB

Ook klaar met plastic tasjes? Of wil je gewoon een leuke tas om te showen? Kom dan bij ons een linnen tas pimpen! 


Vuur en Rook | OB

We gaan op praktisch wijze in op rook en vuur.


CKV DAG | 3M + 4HV | BB

 

Dit is een verplichte workshop die de hele dag duurt.


Film & Filosofische nabespreking | BB

In deze workshop gaan we met elkaar een film kijken en voorzien van een filosofisch nagesprek.


Megapuzzel | OB

In deze workshop gaan we een legpuzzel maken van 24000 stukjes. Vorig jaar is al een kwart van de puzzel gemaakt. Dus vind je het leuk om mee te puzzelen, geef je dan op! 


Skiën SportXtra 2 | OB

Skiën in Willingen.

 

Dit is een verplichte workshop (hele dag) voor leerlingen SportXtra klas 2.


Rolstoelbasketbal | BB

Je ervaart hoe het is om te sporten in een rolstoel. Door middel van allerlei oefeningen leer je de basisregels en handelingen om daadwerkelijk een rolstoelbasketbalwedstrijd te spelen.


Buis van Torricelli | OB + BB

Bewijzen dat de luchtdruk een enorme kracht uitoefent op de aarde, en dus ook op ons. Dit is niet vanzelfsprekend omdat wij de luchtdruk niet ervaren als een grote kracht. Pas als er verschillen in luchtdruk optreden ervaren wij deze kracht. Denk hierbij aan een storm, druk op je oren als je onder water zwemt, of als je in een vliegtuig zit of onder water zwemt.


Bezoek Anne Frank Huis in Amsterdam | BB

Let op: dit is een excursie voor de hele dag. Het treinticket moeten jullie zelf betalen, verder zijn geen kosten aan deze excursie verbonden. Tip: koop via de NS app de Jongeren Dagkaart voor 7.95 euro. 
Er zal in de week vóór de Pantarijnweek een korte bijeenkomst met meer informatie in een grote pauze zijn, houd daarvoor je mail in de gaten. 
De richttijden van deze excursie: Wij verzamelen op woensdag 20 december om 8.45 uur op het station Ede Wageningen en zullen rond 16 uur terug in Ede zijn.

 

Deze workshop is met voorinschrijving en duurt een hele dag.


Sherlock Holmes Consulting Detective role play (In English) | BB

Do you like using English in practice? Are you interested in role-playing, riddles, puzzles, and crime mysteries? In this workshop, you will play a game in which you will work together with other players to solve a murder case. In the Sherlock Holmes Consulting Detective game, you are presented with a mystery to solve, and it is then up to you to trace the threads of evidence through the byways and mansions of nineteenth-century London. You will interview suspects, search the newspapers for clues, and put together the facts to reach a solution. This is not a board game: No dice, no luck, but a challenge to your mental ability. This workshop requires a higher level of English, but it is a cooperative game so we can help each other if needed. 


Spice up your life | OB + BB

We gaan een kijkje nemen in de wereldkeuken, met specerijen van over de wereld. Sommige bekend, sommige waar je nog nooit van gehoord hebt. Je gaat je eigen mengsel maken En! we gaan er mee bakken.


Eitje gooien | OB + BB

In deze workshop ga je proberen een rauw ei heel te laten landen van de 1e, 2e en 3e verdieping.


Heel PantArijn bakt | OB + BB

Heel Pantarijn bakt, dus we gaan wat lekkers bakken.


Cultureel bezoek Amsterdam | 4M (hele dag) | BB

Woensdag 20 december gaat 4m samen met de mentoren op stap naar Amsterdam. We bezoeken het Upside down museum, gaan een stadwandeling maken en eindigen met vrije tijd in het centrum van Amsterdam.

 

Dit is een verplichte workshop voor 4M. Je kunt je hiervoor niet opgeven.


Moodboards | OB + BB

Ben je creatief en droom jij al van het inrichten van een huis, een bruiloft plannen of jouw verjaardag regelen? 

Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen die, eventueel aangevuld met tekst, een bepaalde ‘mood’ of stijl overbrengt.  Tijdens deze workshop ga jij een moodboard maken voor jezelf of in opdracht van een ander.


Stop Motion | OB + BB

Tijdens de workshop maken we een korte animatie met behulp van stop-motion. Je bent vrij in onderwerp en materiaalkeuze en het is leuk als je bijvoorbeeld je eigen Lego, Playmobil of andere figuren mee kunt nemen om te gebruiken. Voor de verwerking van de beelden heb je een laptop nodig. Het is handig als je een telefoon of een losse camera mee neemt die we kunnen aansluiten op de laptop. Ter voorbereiding raad ik de volgende software aan.

  • Boats Animator (Vastleggen foto's)
  • Droidcam (Koppeling smartphone camera aan laptop/USB mee!)
  • Shotcut (Videobewerking)

We beginnen met een kort storyboard, het kiezen van het juiste aantal frames en dan snel aan de slag met het maken van zoveel mogelijk foto's.

 

Zelf meenemen:

  • Laptop (Oplader, kabels etc.)
  • Telefoon/Camera (USB)
  • Eventueel Lego/Playmobil etc. etc. 

Henna Kunst | OB + BB

Heb je altijd al willen weten hoe je zelf die mooie henna versieringen kunt maken? Of wil je weten welke rituelen en betekenissen schuil gaan achter Henna Kunst? Dan is de "Workshop Henna Kunst" echt iets voor jou.


Atelier | OB

Lekker creatief bezig zijn in het Open Atelier. Laat je inspireren door de technieken die aangeboden worden, en schrijf je in.


Beatmaking | OB

De workshopdocent trapt af met een muzikale inleiding. Je krijgt een introductie in wat beatmaking nu eigenlijk is, mét natuurlijk aansprekende voorbeelden erbij. Dat geeft inspiratie en energie voor het vervolg, waarin je zelf aan de slag gaat.

Om de grondbeginselen van beatmaking onder de knie te krijgen, krijg je een uitleg over real-time audio engineering. Wat is het, hoe werkt het en wat kun je ermee? Hierbij bespreken we de basiselementen, zoals Beats-Per-Minute, de bas, het ritme en het toepassen van effecten. Vervolgens luister je naar deze elementen en probeer je die samen uit. Wat zorgt voor welk effect? Wat past bij de sfeer die je wilt neerzetten? Op deze manier kom je erachter hoe een muzieknummer is opgebouwd. Daarna ga je in kleine groepjes aan het werk met het maken en mixen van een eigen nummer. Hiervoor gebruik je een iPad (die nemen wij mee) en onder andere de app Garage Band. Aan het einde van de workshop Beatmaking beluister je elkaars nummers, wissel je ervaringen uit én neem je jouw eigengemaakte nummer in MP3 mee naar huis!


Filmen met AI | BB

Maak je eigen film en verrijk die met door AI gegeneerde film. 


NFT kunst | BB

De workshop start met de introductie van deze nieuwe kunststroming. Met jullie wordt besproken welke kunst hieronder zou kunnen vallen en of deze kunstvorm zijn waarde zou kunnen behouden. 

Na de introductie ga je tijdens de workshop zelf aan de slag met het maken van NFT-kunst. Je maakt met iPads en iPads-pencils jouw eigen digitale illustratie/kunstwerk. Aan het einde van de workshop hebben heb je een eigen digitaal kunstwerk dat verkocht zou kunnen worden op een NFT Art Marktplaats. Vanwege de privacy doen we dit niet tijdens de workshop, we geven je wel inzicht hoe dit proces eruit ziet. 


Ultimate Frisbee - de ultieme teamsport | OB

Op het strand, op de camping, met je hond... iedereen heeft wel eens gefrisbeed. Maar wist je dat er ook een echte teamsport wordt gespeeld met zo'n plastic schijf? In deze clinic maak je kennis met de ultieme combinatie van allerlei sporten, van korfbal tot rugby: Ultimate Frisbee. Je leert spelregels, tactieken en gooien op verschillende manieren, en zult merken waarom er bij Ultimate Frisbee geen scheidsrechters zijn en dat er heel wat meer bij de sport komt kijken dan alleen een beetje overgooien!


Klassieke lokalen schilderen | OB

Het pimpen van de muren van de klassieke talen lokalen om de leerlingen meer mee te nemen naar de oudheid, waar ze zoveel over leren.

 

Voorinschrijving. Je kunt je niet meer inschrijven voor deze workshop.


Excursie Liège | 4HV 5H (hele dag) | BB

Excursie naar Liège, voor alle leerlingen die Frans hebben in V4, H4, V5, bus gereserveerd voor 80 leerlingen.

 

Deze excursie duurt een hele dag. Voorinschrijving. Je kunt je hiervoor niet meer inschrijven.


Pas op! De dode hoek + kampvuur | 1G1 + 1G2 | OB

Heb je wel eens met je fiets naast een vrachtwagen gestaan bij het verkeerslicht? Best groot, zo'n auto. En ziet die chauffeur je wel? Vanaf vandaag weet jij precies wat een chauffeur ziet vanuit zijn/haar positie. Je gaat zelf de vrachtwagen in leert alles over de dode hoek. Na zoveel serieus is het natuurlijk ook tijd voor een kampvuur op het schoolplein. Mét chocolademelk en marshmellows. Óf met het spel The Orbital Maze en iets lekkers. Dat is afhankelijk van het weer.

 

1G1 start bij de bus (schoolplein vmbo) en gaat daarna naar het lokaal.

1G2 start in het lokaal.


Automotive | OB + BB

Een workshop in carrousel! Wat komt hier allemaal bij kijken? Onder andere: lassen, elektra, motorrevisie, storing zoeken, en afhankelijk van de groep: een wiel wisselen. Je leert omgaan met gereedschap, veilig werken in de werkplaats en krijgt een introductie in de automotive.

 

Het adres van deze workshop: Nude 54R in Wageningen

Het is op het bedrijventerrein De Dijk, de Loods is achter op het terrein. Je fietst het hek door, naar achteren. Links in de hoek is de loods. Er staat een vlag van de Sjemfabriek bij de ingang van het bedrijventerrein.


Bezoek Museum Arnhem | OB + BB

We bezoeken met een enthousiaste groep leerlingen het vernieuwde Museum Arnhem en laten ons verrassen door alle mooie kunst. Het werk van onze docent Ineke Kaagman zullen we zeker gaan bekijken!


Handig met draden | OB

In deze workshop mag je kiezen wat je kan/wil doen met draden:
- een vriendschap armband maken,
- leren te borduren om een eigen kleding op te pimpen,(NEEM JOUW EIGEN KLEDING MEE!),
- naai jouw eigen lavendel geurzakje handmatig of eigen gezicht washandjes ,
- heb je zelf een andere idee...mag ook!

 

LET OP: neem jouw laptop/telefoon mee om zelfstandig instructies te kunnen volgen.
Neem ook eigen kleding mee als je wil het op pimpen.


Dagje naar de dierentuin | OB + BB

Heb jij zin om een dagje naar de dierentuin te gaan? Ga met ons mee de panda bewonderen, door het berenbos struinen en meer te leren over de natuur! Samen fietsen we in de ochtend richting Ouwehands en aan het eind van de middag zijn we weer terug.

 

Deze workshop duurt een hele dag.


Schaatsworkshop & training | OB + BB

Schaatsles en schaatsfun in Nijmegen. We gaan naar de schaatsbaan in Nijmegen (Triavium) waar jullie les krijgen van een KNSB jeugdtrainer en de snelste schaatser van Wageningen en omstreken (een van jullie docenten - 39 sec op de 500 meter). Via leuke oefeningen en spelletjes leer je schaatstechnieken en leer je vooral om heel veel plezier te hebben op het ijs. We gaan samen met de trein vanuit Ede naar Nijmegen en je neemt zelf een lunchpakket mee. We willen samen met jullie in de week voorafgaand aan de Pantarijnweek organiseren dat jullie allemaal een goede set geslepen schaatsen hebben. Daarbij kan je ook nog zelf op school leren hoe je jouw eigen schaatsen kan slijpen. 

 

Let op!

- Deze workshop duurt een hele dag. Schrijf je dus alleen in voor de ochtend.

- Heb je zelf geen schaatsen, probeer dan in je eigen omgeving schaatsen te lenen.

- Eventueel hebben de docenten nog wat schaatsen te leen.

- Lukt dat allemaal niet, dan kun je de schaatsen ook nog op de ijsbaan huren (6 euro).

- Je komt zelf naar het station in Ede. 

- De entree voor de ijsbaan wordt door school betaald.

- Het retourtje naar Nijmegen betaal je zelf.


Zideris | OB

Zideris is een kleinschalige zorgorganisatie in Wageninen. Zij bieden persoonlijke begeleiding en mensgerichte ondersteuning aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Het Pantarijn gaat op deze dag een lekkere kerstmaaltijd voor de cliënten en werknemers voorbereiden, en serveren.

We gaan in de middag een maaltijd voorbereiden, koken en de zaal versieren en sávonds de maaltijd serveren. Zo hopen we er samen een onvergetelijk moment van maken met de cliënten en de medewerkers. 

Ik zoek mensen die het leuk vinden om anderen in de watten te leggen. Hou je van koken, kan je creatief denken om de zaal mooi te versieren en lijkt het je leuk om samen te werken met mensen met een verstandelijke beperking, schrijf je dan in. 

 

Let op! Deze activiteit is voor twee dagdelen. Woensdagmiddag en woensdagavond. Je bent woensdagochtend vrij. 


Improvisatie theater | OB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is. Leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. (We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.


Ieper | 3MHVG + 4M | OB + BB

Op woensdag 20 december reizen leerlingen uit de derde en vierde klassen af naar Ieper. Drie grote veldslagen tijdens de Eerste Wereldoorlog legden deze Vlaamse stad compleet in puin. Veel plekken in en rond Ieper herinneren aan die verschrikkelijke strijd, waarbij honderdduizenden soldaten het leven lieten. We zullen een bezoek brengen aan een geallieerde en een Duitse begraafplaats, een overgebleven fragment van de beruchte loopgraven en het oorlogsmuseum van Ieper. 's Avonds wonen wij een indrukwekkende herdenkingsceremonie onder de Menenpoort bij. Daar zullen we stilstaan bij de slachtoffers die vielen tussen 1914 en 1918.

 

Deze reis enkel voor leerlingen is uit de derde klassen en 4M (met geschiedenis in het pakket) is. De inschrijving is inmiddels gesloten.


Kunst met Troep | OB

In deze workshop ga je kunst maken met afval dat is ingezameld door het P-uur Vision_UN. Hiermee stimuleren we het duurzamer maken van onze omgeving en krijgt de 'troep' een tweede leven. Wat je gaat maken, is aan jou: plat of 3D, je mag het helemaal zelf bedenken en daarbij kun je gebruik maken van andere knutselmaterialen. Deze workshop wordt gegeven door leerlingen.