Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

Let op de informatieblokken.. Deze geven extra informatie over de workshop (verplicht, buiten school, voorinschrijving, hele dag).

 Tassen pimpen | OB

Ook klaar met plastic tasjes? Of wil je gewoon een leuke tas om te showen? Kom dan bij ons een linnen tas pimpen! 


Vuur en Rook | OB + BB

We gaan op praktisch wijze in op rook en vuur.


CKV DAG | 3M + 4HV | BB

Dit is een verplichte workshop die de hele dag duurt.


Etsen met Tetrapak | OB

Etsen op tetrapak & droge naald is een eenvoudige druktechniek en je krijgt een snel en mooi resultaat. Een mooie milieuvriendelijke manier van etsen en het hergebruik van materialen.


Film & Filosofische nabespreking | filosofie | BB

In deze workshop gaan we met elkaar een film kijken en voorzien van een filosofisch nagesprek.

 

Dit is een verplichte workshop voor alle filosofieleerlingen (45Havo, 456Vwo).


Megapuzzel | OB

In deze workshop gaan we een legpuzzel maken van 24000 stukjes. Vorig jaar is al een kwart van de puzzel gemaakt. Dus vind je het leuk om mee te puzzelen, geef je dan op! 


Skiën SportXtra 2| OB

Skiën in Willingen.

 

Dit is een verplichte workshop (hele dag) voor leerlingen SportXtra klas 2.


Rolstoelbasketbal | OB

Je ervaart hoe het is om te sporten in een rolstoel. Door middel van allerlei oefeningen leer je de basisregels en handelingen om daadwerkelijk een rolstoelbasketbalwedstrijd te spelen.


Bezoek Anne Frank Huis in Amsterdam | BB

Let op: dit is een excursie voor de hele dag. Het treinticket moeten jullie zelf betalen, verder zijn geen kosten aan deze excursie verbonden. Tip: koop via de NS app de Jongeren Dagkaart voor 7.95 euro. 
Er zal in de week vóór de Pantarijnweek een korte bijeenkomst met meer informatie in een grote pauze zijn, houd daarvoor je mail in de gaten. 
De richttijden van deze excursie: Wij verzamelen op woensdag 20 december om 8.45 uur op het station Ede Wageningen en zullen rond 16 uur terug in Ede zijn.


Werken in de leertuin | OB

In de donkerste week van het jaar, zien wij het licht. We gaan een kampvuur bouwen, maar om de CO2 uitstoot te compenseren gaan we bomen planten. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. De begeleiders Emil en Tom zullen jullie inwijden in het geheime leven van de boom. Doe warme kleren aan en schoenen die tegen het weer kunnen!


Dansmeditatie in de natuur | BB

Je gaat in deze workshop kennis maken met meditatie in verschillende vormen. Een van de vormen is bewegen op muziek. Als het goed weer is gaan we naar het bos en in de natuur een meditatie doen. Ervaring met meditatie is niet nodig, wel een open en nieuwsgierige houding. Wil je meer weten of heb je vragen, stuur een bericht naar ros via magister of teams.


Spice up your life | OB + BB

We gaan een kijkje nemen in de wereldkeuken, met specerijen van over de wereld. Sommige bekend, sommige waar je nog nooit van gehoord hebt. Je gaat je eigen mengsel maken En! we gaan er mee bakken.


Eitje gooien | OB

In deze workshop ga je proberen een rauw ei heel te laten landen van de 1e, 2e en 3e verdieping.


Heel PantArijn bakt | OB + BB

Heel Pantarijn bakt, dus we gaan wat lekkers bakken.


(Short) Story writing | OB

Hoe schrijf je een goed verhaal? Deze vraag beantwoorden we in de workshop door het bespreken van een aantal voorwaarden/eigenschappen van goede verhalen en door het oefenen met het schrijven van korte verhalen (dit is ook toepasbaar bij langere verhalen). Je krijgt bij het schrijven een aantal praktische richtlijnen mee, maar hebt voldoende keuzevrijheid om er helemaal jouw verhaal van te maken. Of je er een fantasieverhaal van maakt, een misdaadverhaal of meer bent van de romantiek, bij deze workshop kan je met jouw creativiteit helemaal los gaan.


Cultureel bezoek Amsterdam 4M (hele dag) | BB

Woensdag 20 december gaat 4M samen met de mentoren op stap naar Amsterdam. We bezoeken het Upside down museum, gaan een stadwandeling maken en eindigen met vrije tijd in het centrum van Amsterdam.

 

Dit is een verplichte workshop voor 4M. Je kunt je hiervoor niet opgeven.


Schaatsworkshop en training | OB + BB

Schaatsles en schaatsfun in Nijmegen. We gaan naar de schaatsbaan in Nijmegen (Triavium) waar jullie les krijgen van een KNSB jeugdtrainer en de snelste schaatser van Wageningen en omstreken (een van jullie docenten ;-) - 39 sec op de 500 meter). Via leuke oefeningen en spelletjes leer je schaatstechnieken en leer je vooral om heel veel plezier te hebben op het ijs. We gaan samen met de trein vanuit Ede naar Nijmegen en je neemt zelf een lunchpakket mee. We willen samen met jullie in de week voorafgaand aan de Pantarijnweek organiseren dat jullie allemaal een goede set geslepen schaatsen hebben. Daarbij kan je ook nog zelf op school leren hoe je jouw eigen schaatsen kan slijpen. 

 

Let op!

- Deze workshop duurt een hele dag. Schrijf je dus alleen in voor de ochtend.

- Heb je zelf geen schaatsen, probeer dan in je eigen omgeving schaatsen te lenen.

- Eventueel hebben de docenten nog wat schaatsen te leen.

- Lukt dat allemaal niet, dan kun je de schaatsen ook nog op de ijsbaan huren (6 euro).

- Je komt zelf naar het station in Ede. 

- De entree voor de ijsbaan wordt door school betaald.

- Het retourtje naar Nijmegen betaal je zelf.


Stop Motion | OB + BB

Maak je eigen stop motion film! Je bent vrij in het kiezen van je verhaal en stijl. Werk je het liefst met Lego, klei of andere materialen? Het kan allemaal. Benodigdheden zijn een laptop en smartphone. Wenselijk is een statief en losse camera. Neem vooral ook je eigen Lego, Knex, Playmobil of andere te modelleren figuren mee. 


Henna Kunst | OB + BB

Heb je altijd al willen weten hoe je zelf die mooie henna versieringen kunt maken? Of wil je weten welke rituelen en betekenissen schuil gaan achter Henna Kunst? Dan is de "Workshop Henna Kunst" echt iets voor jou.


Een sieraad maken van messing of zink| OB + BB

Je krijgt een korte uitleg zowel mondeling als op papier. Dan begin je met een ontwerp te tekenen op papier of direct op het metaal. Vervolgens zaag je jouw ontwerp uit en ga je het afwerken en verwerken tot een sieraad. Dit kan een broche, hanger of ring zijn.


Ultimate Frisbee - de ultieme teamsport | OB + BB

Op het strand, op de camping, met je hond... iedereen heeft wel eens gefrisbeed. Maar wist je dat er ook een echte teamsport wordt gespeeld met zo'n plastic schijf? In deze clinic maak je kennis met de ultieme combinatie van allerlei sporten, van korfbal tot rugby: Ultimate Frisbee. Je leert spelregels, tactieken en gooien op verschillende manieren, en zult merken waarom er bij Ultimate Frisbee geen scheidsrechters zijn en dat er heel wat meer bij de sport komt kijken dan alleen een beetje overgooien!


Maak je eigen doodle kunstwerk (zentangle art) | OB

Doodles zijn kleine tekeningetjes die je maakt zonder erbij na te denken bijv. aan de zijkant van je schrijfwerk.


Klassieke lokalen schilderen | OB

Het pimpen van de muren van de klassieke talen lokalen om de leerlingen meer mee te nemen naar de oudheid, waar ze zoveel over leren.

 

Voorinschrijving. Je kunt je niet meer inschrijven voor deze workshop.


Excursie Liège 4HV 5H (hele dag) | BB

Excursie naar Liège, voor alle leerlingen die Frans hebben in V4, H4, V5, bus gereserveerd voor 80 leerlingen.

 

Deze excursie duurt een hele dag. Voorinschrijving. Je kunt je hiervoor niet meer inschrijven.


Manga's (leren) tekenen | OB

In deze workshop leer je manga's tekenen. Maak aan de hand van een beschrijving op papier of YouTube-filmpjes manga- en chibiportretten van jezelf, je familie, je vrienden en/of je huisdier.  

Je moet zelf tekenmateriaal meenemen. Voor papier en instructiemateriaal wordt gezorgd.  


Automotive | OB + BB

Een workshop in carrousel! Wat komt hier allemaal bij kijken? Onder andere: lassen, elektra, motorrevisie, storing zoeken, en afhankelijk van de groep: een wiel wisselen. Je leert omgaan met gereedschap, veilig werken in de werkplaats en krijgt een introductie in de automotive.

 

Het adres van deze workshop: Nude 54R in Wageningen

Het is op het bedrijventerrein De Dijk, de Loods is achter op het terrein. Je fietst het hek door, naar achteren. Links in de hoek is de loods. Er staat een vlag van de Sjemfabriek bij de ingang van het bedrijventerrein.


Perspectief tekenen | OB

Dit is perspectief tekenen voor beginners. Aandacht ligt op éénpunts, - en tweepuntsperspectief tekenen. In de middag wordt het perspectief tekenen aangeboden voor gevorderden. Je ontvangt een stuk van een tekening/ foto en je leert met wiskundige beredenering dit af te tekenen. Gevorderde tekenaars krijgen de mogelijk om hun eigen perspectief tekening te tekenen en krijgen wiskundig feedback op hun uitwerkingen.


Handig met draden | OB

In deze workshop mag je kiezen wat je kan/wil doen met draden:
- een vriendschap armband maken,
- leren te borduren om een eigen kleding op te pimpen,(NEEM JOUW EIGEN KLEDING MEE!),
- naai jouw eigen lavendel geurzakje handmatig of eigen gezicht washandjes ,
- heb je zelf een andere idee...mag ook!

 

LET OP: neem jouw laptop/telefoon mee om zelfstandig instructies te kunnen volgen.
Neem ook eigen kleding mee als je wil het op pimpen.

 


Dagje naar de dierentuin | OB

Heb jij zin om een dagje naar de dierentuin te gaan? Ga met ons mee de panda bewonderen, door het berenbos struinen en meer te leren over de natuur! Samen fietsen we in de ochtend richting Ouwehands en aan het eind van de middag zijn we weer terug.

 

Deze workshop duurt een hele dag.


Improvisatie theater | OB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is. Leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. (We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.


Arboretum Oostereng weer opgeknapt | OB

Aan de Keijenbergseweg vlak bij Renkum heeft de familie Insinger in 1911 rond hun villa een arboretum aangelegd van bijzondere bomen. Dit is nu van Staatsbosbeheer. Vrijwilligers van Stichting Arboretum Oostereng zijn al meer dan 10 jaar bezig dit weer in ere te herstellen. We lopen in kleine groepen met een gids want de paden zijn smal. Er is ook een reuzexylofoon en een blote voetenpad, maar dat is in de winter niet zo handig. Dus goede schoenen aan. We fietsen er vanaf de school naartoe.


Zideris | OB

Zideris is een kleinschalige zorgorganisatie in Wageninen. Zij bieden persoonlijke begeleiding en mensgerichte ondersteuning aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Het Pantarijn gaat op deze dag een lekkere kerstmaaltijd voor de cliënten en werknemers voorbereiden, en serveren.

We gaan in de middag een maaltijd voorbereiden, koken en de zaal versieren en sávonds de maaltijd serveren. Zo hopen we er samen een onvergetelijk moment van maken met de cliënten en de medewerkers. 

Ik zoek mensen die het leuk vinden om anderen in de watten te leggen. Hou je van koken, kan je creatief denken om de zaal mooi te versieren en lijkt het je leuk om samen te werken met mensen met een verstandelijke beperking, schrijf je dan in. 

 

Let op! Deze activiteit is voor twee dagdelen. Woensdagmiddag en woensdagavond. Je bent woensdagochtend vrij. 


Global Challenge | BB

Win een reis naar de Verenigde Staten!

Doe mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation met leerlingen uit de hele wereld! Wageningen Youth Institute nodigt je uit om een kort werkstuk over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan tijdens de finale in 2024. Als je wordt geselecteerd, mag je mee naar het Global Youth Institute in Des Moines, de VS

 

Klik hier voor meer informatie.

 

Het adres van de workshop: op de campus kunnen, in gebouw Plus Ultra 2 


Ieper | 3MHVG + 4M | OB + BB

Op woensdag 20 december reizen leerlingen uit de derde en vierde klassen af naar Ieper. Drie grote veldslagen tijdens de Eerste Wereldoorlog legden deze Vlaamse stad compleet in puin. Veel plekken in en rond Ieper herinneren aan die verschrikkelijke strijd, waarbij honderdduizenden soldaten het leven lieten. We zullen een bezoek brengen aan een geallieerde en een Duitse begraafplaats, een overgebleven fragment van de beruchte loopgraven en het oorlogsmuseum van Ieper. 's Avonds wonen wij een indrukwekkende herdenkingsceremonie onder de Menenpoort bij. Daar zullen we stilstaan bij de slachtoffers die vielen tussen 1914 en 1918.

 

Deze reis enkel voor leerlingen is uit de derde klassen en 4M (met geschiedenis in het pakket) is. De inschrijving is inmiddels gesloten.