Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) is.

 


4M, maak je eigen reisboekje! | BB

We gaan naar Berlijn en maken daarvoor ons eigen reisboekje. ;-)

 


Moodboards| OB + BB

Ben je creatief en droom jij al van het inrichten van een huis, een bruiloft plannen of jouw verjaardag regelen?
Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen die, eventueel aangevuld met tekst, een bepaalde ‘mood’ of stijl overbrengt.  Tijdens deze workshop ga jij een moodboard maken voor jezelf of in opdracht van een ander.


3M Jong leaders of voorlichting | BB

Tijdens deze workshop zullen de 3 mavo-leerlingen hun Solidez-project van de lessen Maatschappijleer gaan tonen: óf door te laten zien welke activiteit zij organiseren (Young Leaders), óf door te laten zien welke voorlichting zij gaan geven aan de ouders.

 

Deze workshop is in het Oude Bijenhuis.


Kizomba dansworkshop | OB

In deze workshop leer je Kizomba dansen!


Henna workshop | OB + BB

Eerst maak je een ontwerp op papier en dan zet je dit ontwerp bij jezelf of bij elkaar met henna op de handen.


Kerstknutselen | OB + BB

Tijdens deze workshop ga je knutselen met papier. Je kunt bijvoorbeeld zelf kerstkaarten maken. 


Slagwerk workshop/jamsessie voor muzikanten Bovenbouw | BB

Ben je gevorderd muzikant en / of heb je aanleg voor slagwerk en een goed ritmegevoel? Sampa gaat na een workshop deel lekker met jullie jammen. We zullen op verschillende slaginstrumenten spelen, je mag ook je eigen (percussie) instrument  meenemen! Heb je gevoelige oren, neem dan oordopjes mee :-)


Rolstoelbasketbal | BB

Deelnemers ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel. Door middel van allerlei oefeningen leren de deelnemers de basisregels en handelingen om daadwerkelijk een rolstoelbasketbalwedstrijd te spelen.


Wie ben jij? | OB + BB

Ben jij een teamplayer? Hoe functioneer je onder stress? Kan je jouw medemensen goed “lezen”? Om antwoord op deze vragen (en nog veel meer) te vinden, gaan wij in deze workshop lekker spelen. Aan hand van spelletjes als “Kakkerlakkensalade”, “The mind”, “Vlotte geesten” gaan jullie meer over jullie zelf ontdekken. Hebben jullie zelf spelletjes thuis die bij zouden kunnen dragen aan jullie zelfkennis? Neem ze graag mee! 


Sherlock Holmes Murder Mystery  | BB

Gebruik je graag Engels in de praktijk? Ben je geïnteresseerd in rollenspellen, raadsels, puzzels en misdaadmysteries? In deze workshop speel je een spel waarin je samen met andere spelers een moordzaak oplost volledig in het Engels.

In de game Sherlock Holmes Consulting Detective krijg je een mysterie voorgeschoteld om op te lossen, en het is dan aan jou om de sporen van bewijs te traceren door de zijwegen en herenhuizen van het negentiende-eeuwse Londen. Je ondervraagt verdachten, zoekt in de kranten naar aanwijzingen en brengt de feiten bij elkaar om tot een oplossing te komen. Dit is geen bordspel: geen dobbelstenen, geen geluk, maar een uitdaging voor je mentale vermogen.

Deze workshop vereist een hoger niveau Engels, maar het is een coöperatief spel, dus we kunnen elkaar helpen als dat nodig is.


SportXtra klas 1 skiën Bottrop  | OB


A Roaring Twenties Murder Mystery | OB + BB

New York City, 1922. De feestelijke 'Roaring Twenties' zijn in volle gang. Terwijl mensen dansen in de felle lichten van de stad, vindt er in een jazzclub een gruwelijke moord plaats. Aan jullie de taak erachter te komen wie verantwoordelijk is voor deze misdaad.


Op avontuur in het Renkum's Beekdal | OB

We gaan op de fiets naar het Renkum's Beekdal en doen daar een fotospeurtocht. Speciaal voor de jongere leerlingen die graag buiten zijn. Zorg voor goede regenkleding en schoenen die tegen modder kunnen. Ook bij minder mooi weer gaat de workshop door. 


Muziek maken met Ableton | OB + BB

Maak je muziek of wil je graag muziek maken met Ableton Live? Ableton Live is een computerprogramma dat veel gebruikt wordt om muziek mee te maken. Vooral in de EDM- en hiphopwereld zie je veel grote artiesten hiermee werken. In deze workshop ga je aan de slag met deze software en eventueel de Ableton Push controller (een apparaat dat gebruikt wordt voor het aansturen van de Ableton Live software). We beginnen met het leren gebruiken van de software en hardware. Daarna gaan we jammen en onze eigen beats maken. Uiteindelijk gaan we proberen een volledig nummer te maken.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die van muziek maken houdt.

Zorg er wel voor dat je zelf een koptelefoon of oortjes die je op een laptop kan aansluiten meeneemt (geen bluetooth/wireless). Anders kan je niet naar je eigen werk luisteren. 


Journalistiek | OB + BB

In tijden van ‘fake news’ is het steeds lastiger om te weten welk nieuws je kunt vertrouwen en welk niet. Hoe kun je daar beter achter komen dan zelf een goed nieuwsproduct in elkaar te draaien? Je gaat aan de slag met een zelf gekozen medium: een ‘ouderwets’ krantenbericht, een artikel in een tijdschrift, een journaalrubriek of multimedia. Je zult zien dat een goed journalistiek product aan dezelfde standaarden moet voldoen, maar aan jou de taak om je eigen favoriet te kiezen en hier wat moois van te maken!

Let op: je neemt je eigen materialen voor productie mee. Wanneer je ‘schrijvende journalistiek’ wilt gaan uitoefenen (zoals krant en tijdschrift) neem dan een laptop mee. Als je kiest voor ‘beeldende journalistiek’ (zoals journaal of multimedia) kun je dat met je telefoon doen, maar voor nog beter kwaliteit is een camera natuurlijk aan te raden.


Hoe word ik een held? | OB + BB

Wat hebben Harry Potter, Frodo en de superhelden van Marvel gemeen met de helden uit de klassieke mythologie? In deze workshop kom je erachter dat ze allemaal varianten zijn van dezelfde held.
Je onderzoekt de kenmerkende aspecten van helden in een klassieke mythe en vergelijkt dat met een modern heldenverhaal uit een boek/film/serie. Vervolgens creëer je jouw eigen heldenverhaal. 


Megapuzzel | OB + BB

Voor leerlingen die van een uitdaging houden of gewoon even lekker willen ontspannen gaan we in deze workshop een puzzel van 24000 stukjes maken. 


Vuur en rook | OB + BB

We gaan op praktisch wijze in op rook en vuur.


Grafisch ontwerpen in Canva | OB

In deze workshop leer je te werken met het online ontwerp programma canva.
Het thema is kerst/oud & nieuw.


Mindfulness | OB

Een prikkelarm dagdeel met aandacht voor jouw binnenwereld.


CKV dag 4H + 4V | BB

Culturele dag met de CKV-docenten.


Ontwikkelen eigen website en mobiele App | OB

Deze workshop wordt gegeven door “de webmeester ” (zie: Google), de meester van het web. Die heeft een Web-bureau dat al jaren websites verzorgd voor allerlei soorten bedrijven. Tijdens deze workshop bouw je een eigen website die je ook later kan gebruiken voor bijvoorbeeld je portfolio (wat is dat?). Of misschien is dit de start van je eigen webwinkel of online bedrijf? Als kers op de taart leer je om je website om te bouwen naar mobiele app.


Wandelen over het Wageningse Engpad | OB + BB

Tegelijk sportief EN informatief bezig zijn? Loop met ons mee over het Wageningse Engpad, een klompenpad in en om Wageningen, waar je al lopend ook het een en ander leert over de omgeving. Het streven is de volle 13 km te lopen, maar zo nodig zullen we de ambities bijstellen. Doe in elk geval goede loopschoenen aan, en kleed je bij koud weer warm genoeg aan. En neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg. 


Spice of life | OB

Iedereen heeft wel eens kerrie geproefd, maar weet je eigenlijk wat er in zit? Ken je nog andere specerijenmengsels als Baharat, Ras el Hanout of Quatre Epices? Kom mee op  reis en leer de specerijen van de wereld kennen. Alles van komijn uit het Midden Oosten tot paradijszaad uit West Afrika en van voatsiperifery peper uit Madagaskar tot laos uit Laos!
Samen gaan we onze eigen mengsels maken op basis van bekende recepten, maar je kan ook je hele eigen samenstelling maken. We gaan het zelf klein maken, mengen en natuurlijk... Proeven!

Uiteraard mag je ook zelf ingrediënten en recepten meenemen! 


Pas op! De dode hoek + kampvuur | OB

Heb je wel eens met je fiets naast een vrachtwagen gestaan bij het verkeerslicht? Best groot, zo'n auto. En ziet die chauffeur je wel? Vanaf vandaag weet jij precies wat een chauffeur ziet vanuit zijn/haar positie. Je gaat zelf de vrachtwagen in leert alles over de dode hoek. Na zoveel serieus is het natuurlijk ook tijd voor een kampvuur op het schoolplein. Mét chocolademelk en marshmellows. Wil je alles weten over de dode hoek én heb je zin om lekker te genieten rond het kampvuur: schrijf je dan in!


De grote kerst improvisatieshow (theater) | OB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is, leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.

We gaan geen show opvoeren voor anderen, we zijn ons eigen publiek en zullen elkaar van ruim applaus voorzien. In de donkere dagen voor de Kerst zal de lach in dit programma welkom zijn.

 


WWW: Wil Wandelen (in) Wageningen | OB + BB

Vogels spotten met je verrekijker of gewoon lekker even het gebouw uit en de natuur in!
Tijdens deze workshop lopen we in de buurt van de school in de natuur, mooi moment om buiten te zijn en te genieten van je omgeving. 


Atelier | OB + BB

Deze ochtend/ middag mag je kunstzinnig aan de slag. Je mag van alles maken. Je mag zelf een activiteit bedenken. Maar de docenten kunnen je natuurlijk helpen met het bedenken van een onderwerp of techniek. 
Specifieke opdrachten die aangeboden worden zijn: 

smeden


Ik, de Wereld, het Spel | OB

Pantarijn is met leerlingen én docenten bezig om onze school, de omgeving en de wereld duurzamer te maken. Maar duurzaam gaat verder dan alleen groen zijn en afval verzamelen. Mensen rechten, economie, welvaart, het heeft er allemaal mee te maken. We organiseren een kleine conferentie en een spel op school om de leerlingen een stem te geven en te laten horen waar JIJ voor staat. 


Roeien | OB + BB

Lekker het water op! Het kan koud worden, buiten op het water, dus warme kleding aan! Daarbij kan er niet geroeid worden als het stormt of onweert. Houdt het huiswerk in Magister dus in de gaten.

 

We verzamelen bij Argo - Grebbedijk 59 - Wageningen


Automotive | OB + BB

Een workshop in carrousel! Wat komt hier allemaal bij kijken? Onder andere: lassen, elektra, motorrevisie, storing zoeken, en afhankelijk van de groep wiel wisselen. Je leert omgaan met gereedschap, veilig werken in de werkplaats en krijgt een introductie in de automotive.

 

Het adres van deze workshop: Onder de bomen 24, Renkum