Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

 


4M, maak je eigen reisboekje! | BB

We gaan naar Berlijn en maken daarvoor ons eigen reisboekje. ;-)


3M Jong leaders of voorlichting | BB

Tijdens deze workshop zullen de 3 mavo-leerlingen hun Solidez-project van de lessen Maatschappijleer gaan tonen: óf door te laten zien welke activiteit zij organiseren (Young Leaders), óf door te laten zien welke voorlichting zij gaan geven aan de ouders.

 

Deze workshop is in het Oude Bijenhuis.


Internet veiligheid en etisch hacken | OB

We zijn met zijn allen steeds meer actief op het internet en we delen daar steeds meer van onszelf. Maar ben jij veilig op het internet? Zijn jouw gegevens veilig? Tijdens deze workshop krijg je allerlei voorbeelden te zien waar het fout kan gaan en gaan we hierover in gesprek. Ook maak je kennis met hacken en leer je te denken als een hacker.
Doel: Bewustwording van gevaren van internet en ontdekken van mogelijkheden van hacken.


Proef de wereld | OB

We gaan verschillende internationale gerechten maken en proeven. Vind je het leuk om te koken en nieuwe dingen te proeven? Schrijf je dan in voor deze workshop!


Kizomba dansworkshop | OB + BB

In deze workshop leer je Kizomba dansen!


Fytotherapie voor beginners | OB + BB

In deze workshop leer je hoe je de kruiden die in Nederland groeien medicinaal kunt gebruiken. De meeste kruiden vind je overal. We zullen in de omgeving van het schoolterrein ook gaan kijken wat er groeit. Je leert meer over hoe je bepaalde kruiden kunt herkennen, over de inhoudsstoffen en je leert hoe je de medicinale werking kunt afleiden uit het uiterlijk van een plant. Aan het eind van de workshop weet jij hoe je de meest voorkomende kruiden veilig kunt inzetten thuis en voor je huisdieren. 


Henna workshop | OB + BB

Je maakt eerst een ontwerp op papier en gaat dit ontwerp dan bij jezelf of bij elkaar met henna op de handen zetten.


Etsen met tetrapak  | OB + BB

Met behulp van een tetrapak afdrukken maken.
Dit doe je door in het tetrapak te snijden, krassen en knippen. Daarna in te smeren met drukinkt en dat af te drukken op papier.


Met html/css een website maken | OB + BB

Tijdens deze workshop leer je zelf HTML en CSS schrijven om daarmee de basis van een website te maken. Let op: je moet zelf een laptop meenemen. Apple computers zijn hier niet voor geschikt.
Je moet het programma Kladblok of Notepad op je laptop hebben staan. Er worden geen laptops vanuit school verstrekt. Als je geen laptop van huis mee mag of kan nemen, moet je van tevoren een laptop in het studiehuis reserveren.


Als je geen laptop bij je hebt, kun je niet meedoen!

 


Percussie (en slagwerk) voor beginners | BB

Wil je de basics leren van slagwerk/percussie of gewoon even lekker jammen met anderen? Sampa leert je de beginsels van ritmes spelen op bijvoorbeeld Djembé, Cajon, Conga. Neem oordopjes mee als je gevoelige oren heb!


Rolstoelbasketbal | OB

Je ervaart hoe het is om te sporten in een rolstoel. Door middel van allerlei oefeningen leer je de basisregels en handelingen om daadwerkelijk een rolstoelbasketbalwedstrijd te spelen.


Wie ben jij? | OB + BB

Ben jij een teamplayer? Hoe functioneer je onder stress? Kan je jouw medemensen goed “lezen”? Om antwoord op deze vragen (en nog veel meer) te vinden, gaan wij in deze workshop lekker spelen. Aan hand van spelletjes als “Kakkerlakkensalade”, “The mind”, “Vlotte geesten” gaan jullie meer over jullie zelf ontdekken. Hebben jullie zelf spelletjes thuis die bij zouden kunnen dragen aan jullie zelfkennis? Neem ze graag mee! 


SportXtra klas 1 skiën Bottrop  | OB

 


A Roaring Twenties Murder Mystery | OB + BB

New York City, 1922. De feestelijke 'Roaring Twenties' zijn in volle gang. Terwijl mensen dansen in de felle lichten van de stad, vindt er in een jazzclub een gruwelijke moord plaats. Aan jullie de taak erachter te komen wie verantwoordelijk is voor deze misdaad.


Muziek maken met Ableton | OB + BB

Maak je muziek of wil je graag muziek maken met Ableton Live? Ableton Live is een computerprogramma dat veel gebruikt wordt om muziek mee te maken. Vooral in de EDM- en hiphopwereld zie je veel grote artiesten hiermee werken. In deze workshop ga je aan de slag met deze software en eventueel de Ableton Push controller (een apparaat dat gebruikt wordt voor het aansturen van de Ableton Live software). We beginnen met het leren gebruiken van de software en hardware. Daarna gaan we jammen en onze eigen beats maken. Uiteindelijk gaan we proberen een volledig nummer te maken.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die van muziek maken houdt.

Zorg er wel voor dat je zelf een koptelefoon of oortjes die je op een laptop kan aansluiten, meeneemt (geen bluetooth/wireless). Anders kan je niet naar je eigen werk luisteren. 


Journalistiek | OB + BB

In tijden van ‘fake news’ is het steeds lastiger om te weten welk nieuws je kunt vertrouwen en welk niet. Hoe kun je daar beter achter komen dan zelf een goed nieuwsproduct in elkaar te draaien? Je gaat aan de slag met een zelf gekozen medium: een ‘ouderwets’ krantenbericht, een artikel in een tijdschrift, een journaalrubriek of multimedia. Je zult zien dat een goed journalistiek product aan dezelfde standaarden moet voldoen, maar aan jou de taak om je eigen favoriet te kiezen en hier wat moois van te maken!

Let op: je neemt je eigen materialen voor productie mee. Wanneer je ‘schrijvende journalistiek’ wilt gaan uitoefenen (zoals krant en tijdschrift) neem dan een laptop mee. Als je kiest voor ‘beeldende journalistiek’ (zoals journaal of multimedia) kun je dat met je telefoon doen, maar voor nog beter kwaliteit is een camera natuurlijk aan te raden.


Origami kerstversiering | OB + BB

Tijdens deze workshop ga je kerstversieringen maken met Origami vouwtechniek.
Je kan verschillende versieringen maken:
- kerstballen vouwen,
- kerstster vouwen;
- kerstslingerverlichting vouwen (neem hiervoor een kerstverlichtingsslinger van thuis mee);
- kerstverlichting houder vouwen (bloem /ster/kerstbom);
- kerstengelen vouwen.


Hoe word ik een held? | OB + BB

Wat hebben Harry Potter, Frodo en de superhelden van Marvel gemeen met de helden uit de klassieke mythologie? In deze workshop kom je erachter dat ze allemaal varianten zijn van dezelfde held.
Je onderzoekt de kenmerkende aspecten van helden in een klassieke mythe en vergelijkt dat met een modern heldenverhaal uit een boek/film/serie. Vervolgens creëer je jouw eigen heldenverhaal. 


Battle of the knikkerbaan | OB + BB

Ready? Set? Knikkeren maar!
Heb jij altijd al de school om willen toveren tot een levensgrote knikkerbaan? Dan is dit je kans. Met technisch inzicht, creativiteit, regenpijpen, wc-rollen en ander afvalmateriaal gaan verschillende teams met elkaar de strijd aan in wie de beste knikkerbaan kan bouwen. Dus schrijf je in en neem zo veel mogelijk materiaal mee om jouw team naar de overwinning te helpen!


Megapuzzel | OB + BB

Voor leerlingen die van een uitdaging houden of gewoon even lekker willen ontspannen gaan we in deze workshop een puzzel van 24000 stukjes maken. 


Atelier | OB + BB

Deze ochtend/ middag mag je kunstzinnig aan de slag. Je mag van alles maken. Je mag zelf een activiteit bedenken. Maar de docenten kunnen je natuurlijk helpen met het bedenken van een onderwerp of techniek. 
Specifieke opdrachten die aangeboden worden zijn: 

smeden


Vuur en rook | OB + BB

We gaan op praktisch wijze in op rook en vuur.


Verkoop van ansichtkaarten voor het WNF | OB + BB

Je gaat in groepjes op pad om ansichtkaarten te verkopen die ontworpen zijn door leerlingen van Pantarijn. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar het Wereld Natuur Fonds. 


Leren macrameeën | OB + BB

Tijdens deze les leer je macrameeën. Macramé is een knooptechniek. Je leert verschillende knopen. Van deze verschillende knopen kun je mooie dingen maken.
Je kunt een armbandjes of sleutelhanger macrameeën.


Grafisch ontwerpen in Canva | OB

In deze workshop leer je te werken met het online ontwerp programma canva.
Het thema is kerst/oud & nieuw.


Maak je eigen doodle kunstwerk (zentangle art) | OB + BB

Doodles zijn kleine tekeningetjes die je maakt zonder erbij na te denken bijv. aan de zijkant van een bladzijde in je wiskundeschrift. De workshop begint met een PowerPoint over doodlekunst waarbij we kijken naar allerlei verschillende doodlestijlen en kunstenaars die doodle technieken gebruiken bij hun kunst. Dit is de inspiratie voor je eigen werk tijdens de workshop. Daarna ga je - met instructies - zelf oefenen met verschillende doodle technieken. Uiteindelijk maak je een doodle/zentangle werk in je eigen stijl. Je gebruikt daarbij zwarte fineliner en stiften en eventueel ook tijdschriftplaatjes. 


Mindfulness | BB

Een prikkelarm dagdeel met aandacht voor jouw binnenwereld.


CKV dag 4H + 4V | BB

Culturele dag met de CKV-docenten.


Sneakers customizen | OB

Geef je sneakers een nieuwe look! Je gaat met speciale verf aan de slag. Na deze workshop heb je een heel eigen paar schoenen aan je voeten.

 

Neem je eigen sneakers mee.


Puzzelen met bordspellen | OB + BB

Even een zenmoment inbouwen in een leuke maar drukke Pantarijnweek, of je competitieve karakter uitleven met gelijkgestemden? Kom puzzels maken of bordspellen spelen. Wij zorgen voor puzzels van 100 tot 1000 stukjes, en voor diverse bordspellen, maar je mag ook zelf meenemen waar je thuis je tijd mee doorbrengt.


Spice of life | OB + BB

Iedereen heeft wel eens kerrie geproefd, maar weet je eigenlijk wat er in zit? Ken je nog andere specerijenmengsels als Baharat, Ras el Hanout of Quatre Epices? Kom mee op reis en leer de specerijen van de wereld kennen. Alles van komijn uit het Midden Oosten tot paradijszaad uit West Afrika en van voatsiperifery peper uit Madagaskar tot laos uit Laos!
Samen gaan we onze eigen mengsels maken op basis van bekende recepten, maar je kan ook je hele eigen samenstelling maken. We gaan het zelf klein maken, mengen en natuurlijk... Proeven!

Uiteraard mag je ook zelf ingrediënten en recepten meenemen! 


Pas op! De dode hoek + kampvuur | 1g1 + 1g2 | OB

Heb je wel eens met je fiets naast een vrachtwagen gestaan bij het verkeerslicht? Best groot, zo'n auto. En ziet die chauffeur je wel? Vanaf vandaag weet jij precies wat een chauffeur ziet vanuit zijn/haar positie. Je gaat zelf de vrachtwagen in leert alles over de dode hoek. Na zoveel serieus is het natuurlijk ook tijd voor een kampvuur op het schoolplein. Mét chocolademelk en marshmellows.

 


De grote kerst improvisatieshow (theater) | OB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is. Leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.

We gaan geen show opvoeren voor anderen, we zijn ons eigen publiek en zullen elkaar van ruim applaus voorzien. In de donkere dagen voor de Kerst zal de lach in dit programma welkom zijn


Our planet | OB + BB

Tijdens deze workshop ga je lekker in de bioscoopmodus. Achterover hangen en genieten van beelden met de prachtige planten en dieren die op deze planeet leven.


Sieraad maken van messing | OB + BB

Tijdens de Pantarijnweek kun je bij het Open Atelier een simpel sieraad van messing maken.

Schrijf je in als je goed bent in zagen en behoefte hebt aan een leuke broche, een simpele ring of een nieuwe hanger voor aan een ketting, wij gaan aan de slag met een plaatje messing, juwelierszaag en we gaan vooral ook héél veel vijlen en schuren.
Tijdens iedere workshop is er plaats voor hoogstens zes personen, dit in verband met het aanwezige gereedschap.


De workshops worden in ieder geval op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend gegeven.


Singer songwriter workshop door Ewout Luit  | OB + BB

In deze workshop neem ik je mee door verschillende stappen van muziek schrijven en opnemen.
We beginnen vanuit vrijheid en spelen met muzikale structuren om onszelf wat richting te geven. Vervolgens verfijnen we ons idee en komen uiteindelijk tot een afgewerkte song die we op kunnen nemen met digitale opname apparatuur.


Yoga Nidra en Tai Chi Chuan | OB + BB

Slapen en stokvechten 

 

Een uurtje slapen tijdens schooltijd? Zin om iemand te lijf te gaan met een stok in je handen? En ondertussen je lijf leren kennen en ontspannen? Het kan allemaal! 

Tijdens onze workshop Yoga Nidra en Tai Chi Chuan maak je kennis met beiden. 

De ene helft van de workshop lig je ontspannen op een matje, maak je kennis met een Tibetaanse vorm van meditatie, die bijna lijkt op slapen. 

De andere helft van de workshop leer je je lijf kennen en ontspannen terwijl je met een lange stok tegenover een partner staat en slagen uitdeelt.  


Roeien | OB + BB

Lekker het water op! Het kan koud worden, buiten op het water, dus warme kleding aan! Let op! Er kan niet geroeid worden als het stormt of onweert. Houdt het huiswerk in Magister dus in de gaten.

 

We verzamelen bij Argo - Grebbedijk 59 - Wageningen


Freerun & Calisthenics | OB + BB

Ontdek je eigen kracht, wordt sterker zonder machines.

Tijdens deze ochtend gaan we de wereld weer als speeltuin zien en hier op een verschillende vette manieren doorheen bewegen.

Je hebt geen basisniveau nodig.

 

Verzamelen buiten voor de Vlinder. Houd het huiswerk in Magister in de gaten? Tip: sportkleding.