Voorgenieten doe je hier. Kijk wat er allemaal te doen is.

 

De pictogrammen vertellen je meer over de activiteit. Kijk goed of een activiteit voor onderbouw (OB) of bovenbouw (BB) of voor onderbouw en bovenbouw (OB + BB) is.

 


Leren presenteren | OB + BB

Vind je het moeilijk of eng om te presenteren voor een groep? In deze workshop gaan we je leren presenteren. Hoe blijf je rustig? Hoe praat je in een goed tempo? Hoe houd je je publiek geboeid? We gaan oefeningen doen en na deze workshops krijg je voor al je presentaties een 9!


Gymnasiumdag 1, 2, 3 | OB

Verplichte excursie naar Essen (Duitsland). Gymnasium 1,2,3.


Internet veiligheid en etisch hacken | OB

We zijn met zijn allen steeds meer actief op het internet en we delen daar steeds meer van onszelf. Maar ben jij veilig op het internet? Zijn jouw gegevens veilig? Tijdens deze workshop krijg je allerlei voorbeelden te zien waar het fout kan gaan en gaan we hierover in gesprek. Ook maak je kennis met hacken en leer je te denken als een hacker.
Doel: Bewustwording van gevaren van internet en ontdekken van mogelijkheden van hacken.


Kerstknutsels | OB + BB

Tijdens de workshop gaan we kerstknutsels en kerstkaarten maken voor (eenzame) ouderen of natuurlijk voor je eigen opa en oma. Neem als je het hebt zelf ook knutselmateriaal mee, wij zorgen natuurlijk ook voor materiaal en veel gezelligheid. 


Kizomba dansworkshop | OB

In deze workshop leer je Kizomba dansen!


Kerststukjes maken | OB + BB

Met natuurlijk materiaal (groene siertakjes/sierappeltjes enz....) en kerstdecoratie ga je zelf je eigen kerststukje maken. Wij zorgen voor de meeste spullen. 
Om het geheel compleet te maken is het wel zó leuk/origineel zélf een wenskaartje erbij te maken ( zo wordt het persoonlijk ). 


Henna workshop | OB + BB

De leerlingen maken eerst een ontwerp op papier en mogen dit ontwerp dan bij zichzelf of elkaar met henna op de handen zetten.


Stadswandeling Wageningen | OB + BB

We verzamelen bij de bibliotheek in Wageningen. Dan gaan we een stadswandeling doen waarbij we bijzondere plekken bekijken in Wageningen en je interessante informatie krijgt over kunst en geschiedenis. Doe goede schoenen aan (sneakers, geen hakken) en als het regent, neem dan een paraplu of een regenjas mee!

 


Teambuilding GSA | OB + BB

Samen met de GSA op pad om aan de organisatiestructuur en indentiteit van de GSA te werken.


Een schonere woonomgeving | OB + BB

We gaan er samen op uit om wijken in Wageningen van het zwerfvuil te ontdoen.


Sportinstuif | BB

Er worden verschillende sporten klaargezet in de Vlinder.


A Roaring Twenties Murder Mystery | OB + BB

New York City, 1922. De feestelijke 'Roaring Twenties' zijn in volle gang. Terwijl mensen dansen in de felle lichten van de stad, vindt er in een jazzclub een gruwelijke moord plaats. Aan jullie de taak erachter te komen wie verantwoordelijk is voor deze misdaad.


Handig met ICT | OB + BB

Heb je je ooit afgevraagd hoe het mogelijk is om YouTube-video’s te bekijken, waar ter wereld je ook bent? Of ben je benieuwd hoe een hacker twee jaar geleden de digitale portemonnees van honderden mensen leegroofde? En hoe zit dat nou helemaal met data die je opslaat in de cloud? Bij BIT in Ede weten ze precies hoe het internet werkt en kun je de cloud horen en voelen. Kom naar BIT, neem je smartphone of – nog beter – je laptop met Linux-installatie mee, leer meer over het internet en bezoek een datacenter. Deze workshop is dus niet op school, maar bij het bedrijf zelf. Je komt hier zelf op de fiets naartoe.

 

Adres van het datacenter: Galileïlaan 19 - 6716 BP Ede


Megapuzzel | OB + BB

Voor leerlingen die van een uitdaging houden of gewoon even lekker willen ontspannen, gaan we in deze workshop een puzzel van 24000 stukjes maken. 


Verkoop je oude zooi | BB

Neem je oude zooi mee naar de workshop.
Leer de perfecte marktplaats advertentie te maken: perfecte foto en perfect verhaal. Cashen! Cashen! Cashen!


Atelier | OB + BB

Deze ochtend/ middag mag je kunstzinnig aan de slag. Je mag van alles maken. Je mag zelf een activiteit bedenken. Maar de docenten kunnen je natuurlijk helpen met het bedenken van een onderwerp of techniek. 


Fotograferen | BB

Je beste profielfoto voor Insta ever! Zonder mobieltje 😊

Je gaat samen met een klasgenoot, vriend of vriendin aan de slag om portretten van elkaar te maken met een “echte” camera. Eerst gaan we als groep kijken hoe je een goed portret maakt: je herkent straks mooi licht beter en weet waar je op moet letten voor een mooi portret. En waarom is die ene foto nou helemaal tof en de ander saai…?

Je gaat vooral elkaar fotograferen en wij begeleiden je daarbij. Zorg dat je per stel één echt fototoestel meeneemt van huis. Iets technischer: liefst een digitale spiegelreflex of systeemcamera. Een goede compactcamera mag ook. En néé, we werken niet met mobieltjes. Wij zien ernaar uit!


History of Film | BB

Tijdens deze workshop kijken we naar bepaalde onderdelen van films. We vergelijken fragmenten. Wat maakt een film goed, wat maakt deze slecht? 


Schilderen met groenten | OB + BB

We gaan onze eigen verf maken uit groente en daar met zijn allen één groot schilderij mee maken.


Mindfulness | OB

Een prikkelarm dagdeel met aandacht voor jouw binnenwereld.


Bodypump | OB

Met bodypump train je al je spiergroepen. Zin in een actieve les? Meld je dan aan.

 

Kom naar: Sjabbens Sports & Health Renkum, Bram Streeflandweg 59, 6871 HV Renkum


PWS 4M | BB

Vind je het lastig om zelf aan het werk te gaan voor je PWS? Heb je hulp nodig met je deelvragen? Wil je alvast een groot deel van je PWS afronden? Schrijf je dan in voor deze workshop!


Zorg dat je een laptop en oplader meeneemt!

 


Klimmen op de Bongerd | OB

Klimmen op de klimwand van de Bongerd, een wand van maar liefst 7,5 meter hoog! Je leert knopen leggen, zekeren én natuurlijk klimmen.


Focus en motivatie | 2hv2  2hv5 | OB

Je bent niet geboren met focus – dit is iets wat je leert. Als je beter of langer wil focussen leer je in deze presentatie waarom de hersenen een focus ontwikkelen. Daarnaast krijg je praktische tips hoe je dit kan toepassen. Je hersenen zijn steeds aan het veranderen. Voor de verandering heb je energie en motivatie nodig. Ken je het gevoel dat je hersenen soms zeggen ‘ik heb hier wel even genoeg van’? Heel normaal, maar wel belangrijk dat je er niet in vast komt te zitten. Deze presentatie laat je zien hoe jij motivatie ontwikkelt.
Workshopgever Martijn van der Spoel heeft als leerpsycholoog in Engeland veel succes met het verbeteren van de studievaardigheden van leerlingen in het Voortgezet Onderwijs.


Anime | OB

Bij Anime ga je een eigen AMV (Anime Music Video) in elkaar zetten. Hierbij word je ondersteund door leerlingen van PantAgora. De PantAgora-leerlingen hebben al scenes en muziek verzameld waar je mee aan de slag kunt. Met onze ervaringsdeskundigen zet je in twee uur tijd een eigen video (ontworpen en wel) in grote lijnen in elkaar 😉.


Ontwerp je eigen bordspel | OB

We gaan het tofste (bord)spel ooit maken. Eerst gaan we bestaande spellen spelen en onderzoeken wat deze spellen zo leuk maakt. Vervolgens gaan we dat gebruiken om een spel te maken waar al die leuke dingen van andere spellen in terugkomen. Aan het eind hebben we dan het leukste spel ooit gemaakt!


Geef je spijkerbroek een tweede leven  | OB + BB

Tijdens deze workshop ga je je oude spijkerbroek een tweede leven geven! Je gaat'm verknippen, versieren en behangen zodat je van de broek nieuwe items maakt. Een tas bijvoorbeeld, of een leuke decoratie voor in je kamer. Of misschien heb je zelf leuke ideeën? Dan kijken we of we die kunnen realiseren.

Je moet wel zelf minimaal 1 oude spijkerbroek meenemen. 


Excursie Micropia Artis | OB + BB

Ze zijn overal, om je heen, op je en zelfs ín je lichaam!
En ze bemoeien zich met alles!
Zíj bepalen hoe onze wereld eruitziet:
wat je ruikt en wat je proeft,
of je ziek wordt, of juist beter.
Ze kunnen ons redden of vernietigen!
De kleinste en machtigste organismen op onze planeet: miniscule organismen: MICROBEN!
We bezoeken het enige microbe museum in Nederland: Micropia in Artis. Het meest
vernieuwende museum in Nederland. En als we tijd over hebben nemen we nog een kijkje in
de dierentuin.


Let op: Deze excursie duurt de hele dag, start wat eerder en eindigt wat later (ongeveer
9.00-16.00 u) én vraagt een eigen bijdrage van ongeveer 10-15 euro). We gaan met de bus.


Spice of life | OB

Iedereen heeft wel eens kerrie geproefd, maar weet je eigenlijk wat er in zit? Ken je nog andere specerijenmengsels als Baharat, Ras el Hanout of Quatre Epices? Kom mee op een reis en leer de specerijen van de wereld kennen. Alles van komijn uit het Midden Oosten tot paradijszaad uit West Afrika en van voatsiperifery peper uit Madagaskar tot laos uit Laos!
Samen gaan we onze eigen mengsels maken op basis van bekende recepten, maar je kan ook je hele eigen samenstelling maken. We gaan het zelf klein maken, mengen en natuurlijk... Proeven!

Uiteraard mag je ook zelf ingrediënten en recepten meenemen! 


Klompenpad wandelen | OB

Ja......echt. We gaan dus wandelen. Ongeveer een km of 7-10 over het Klompenpad wat door en rond Wageningen loopt. Info? klompenpaden.nl/klompenpad/wageningse-engpad/


Selfcare: How To Journal | BB

Journaling is een populaire manier van een soort dagboek bijhouden, maar dan gericht op bewustwording. Het is een mindset-tool om bewust te worden van je gevoel, meer te leven in het 'nu' en om doelen te bereiken. Wil jij leren wat journaling inhoudt, hoe je het kan toepassen in je dagelijks leven en ervaren welke voordelen dit heeft? Schrijf je dan in voor de workshop: How to journal!!

 

Neem je laptop mee.


Het spel Acquire | BB

Een spel over hotels en aandelen.

 Word de grootste BAAS! Fuseer, koop aandelen en maak het grootste imperium!

Speel het spel, je bent toch een grote speler, of niet dan? Veeg die concurrentie van het bord!!!


Waar je ouders je niet mee naar op vakantie nemen... | OB + BB

In deze workshop gaat de leerling leren over de onbekende, adembenemende, mysterieuze reisbestemmingen. Ik neem je mee naar plekken waar je nog nooit bet geweest en laat je kennismaken met culturen, munteenheden, staatsvormen die jou (nog) onbekend zijn. Dit gaat aan de hand van mindmaps en quizzen. 


Pas op! De dode hoek + kampvuur | 1hv5 | OB

Heb je wel eens met je fiets naast een vrachtwagen gestaan bij het verkeerslicht? Best groot, zo'n auto. En ziet die chauffeur je wel? Vanaf vandaag weet jij precies wat een chauffeur ziet vanuit zijn/haar postitie. Je gaat zelf de vrachtwagen in leert alles over de dode hoek. Na zoveel serieus is het natuurlijk ook tijd voor een kampvuur op het schoolplein. Mét chocolademelk en marshmellows.


De grote kerst improvisatieshow (theater) | BB

Er zijn verschillende programma’s waarin improviseren het belangrijkste element is, leuk om naar te kijken! Maar nu kun je het zelf gaan doen. Improviseren is te leren en vooral eens uit te proberen. In een niet al te grote groep gaan we aan het werk met verschillende improvisatievormen en theatersportgames. We zullen veel op de vloer zijn en je krijgt ruim de mogelijkheid om deel te nemen en plezier te hebben.

We gaan geen show opvoeren voor anderen, we zijn ons eigen publiek en zullen elkaar van ruim applaus voorzien. In de donkere dagen voor de Kerst zal de lach in dit programma welkom zijn.


Italiaans met Frits | OB + BB

Ga je binnenkort naar Italië en wil je de eerste stappen op het Italiaanse pad zetten? Of ben je gek op pasta en pizza en wil je daarom meer van het Italiaans weten? Schrijf je dan in voor Italiaans met Frits!


Sound design | BB

Film en geluid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je denkt aan geluid bij film, denk je al snel aan de muziek en de dialogen. Maar er worden ook veel geluidseffecten en sounds toegevoegd aan films. Je neemt ze minder bewust waar, maar ze zijn onmisbaar voor de impact van de scènes. Onze workshopdocenten leren je bij de workshop Sound Design alles over het muzikaal en functioneel inzetten van sounds en effecten bij filmbeelden.


Virtual reality | BB

Tijdens deze workshop maak je een eigen VR-film. Zo ervaar je wat virtual reality is en hoe je dit kunnen toepassen. De film nemen we op met een speciale virtual reality camera, die in het midden van de ruimte staat opgesteld. De camera filmt 360 graden in het rond. Alles om de camera heen is te zien en de kijker kan dus rondkijken. Je bedenkt en acteert in jullie eigen film. Het mooie van het filmen in virtual reality is, dat alle leerlingen tegelijk een rol kunnen spelen. Na de opnames kijken we de film terug met behulp van virtual reality brillen en smartphones. Het is dan alsof je op de plek van de camera staat en er overal om je heen iets te zien is.


Acrobatiek | OB

Je hoeft niet sterk of lenig te zijn. Met elkaar maken jullie de meest mooie acrobatische trucs. Dit vraagt om concentratie en coördinatie, maar bovenal vertrouwen. In de workshop acrobatiek ervaar je dat je samen veel meer kunt dan dat je in eerste instantie denkt. 


Filmtechnieken | BB

Tijdens de workshop Filmtechnieken ga je samen met professionele filmmakers aan de slag. Ze leren over de keuzes die zij maken in film, camera en montage. Aan de hand van gezamenlijke analyses ontdek je deze technieken. je past alles ook meteen toe in zelfgemaakte scènes!


Psychologie & de archetypes | BB

Duik dieper in waarom je bent zoals je bent. 

Neem afstand van de slachtofferhouding en word de leider over je eigen leven.

Door middel van gerichte vragen gaan we ontdekken wat je tegenhoudt om volledig jezelf te zijn in jouw leven.


MTB voor gevorderden | OB + BB 

40/50km mountainbiken over de prachtige MTB-route van Heelsum/Doorwerth/Wolfheze of de nieuwe rode/blauwe/paarse route in Ede. Mooie klimmetjes en lange afdalingen met kombochten. Uitdaging genoeg! 

Deze workshop duurt de hele dag!  

Vertrek ochtend om 10.00 uur bij de Vlinder 

 

Nodig: 

  • Een mtb (versnellingen) en helm. 
  • Warme kleding: jas, handschoenen, muts. 
  • Rugzakje met proviand en drinken, extra kleding/regenjack. 
  • Je kan heel snel afkoelen als je tijdens het fietsen even stil moet staan om op elkaar te wachten. 

 

Mtb + helm huren: €5 (beperkt mogelijk). Reserveren bij  jmoormans@pantarijn.nl